Tips om je angst onder controle te houden
Angst is vandaag de dag één van de meest voorkomende alternatieve staten van bewustzijn voor veel mensen. Het wordt vaak veroorzaakt door opgebouwde stress vanuit verschillende interne en externe factoren die in de meeste gevallen je stemming bepalen. In dit artikel zullen we je een aantal tips geven voor het beheersen van je angst.
Een toestand van onbehagen
Angst wordt ook omgeschreven als een toestand van onbehagen met een aantal verschillende kenmerken, waarvan de persoon die het ervaart over het algemeen niet in staat is om deze uit te leggen. Je moet weten dat de angst niet slaat op iets specifieks, zoals bijvoorbeeld wanneer je ergens bang voor bent, en het is niet iets van buitenaf dat geen deel van jou vormt.
Angst is niets meer dan de manifestatie van een intern conflict.
Dat is de reden waarom je moet beginnen met bij jezelf na te gaan welke zaken invloed op je hebben en hoe ingewikkeld deze zaken je leven maken.
Zoek hulp
Het beste wat je kunt doen is zoeken naar hulp. Weet dat je niet alleen bent en dat je ook niet gek aan het worden bent. Veel mensen lijden onder deze staat van bewustzijn en daarom hoef je jezelf niet als anders of niet normaal te zien.
Soorten angst
Staat van angst
Dit ontstaat wanneer er iets gebeurt of er verschillende dingen gebeuren, waardoor iemand een andere staat van bewustzijn ervaart. Zodra het moment voorbij is, is de angst ook voorbij en voelt de persoon zich weer ‘normaal’.
Karakteristieke angst
Karakteristieke angst is een aandoening waar een persoon als sinds jonge leeftijd aan lijdt. Met andere woorden: de angst is een vast onderdeel geworden van hun leven en dat is waar behandeling door een specialist aan te pas komt, om al deze alternatieve staten in balans te brengen.
Het is uiterst belangrijk dat je weet, dat in de meeste gevallen de symptomen van een angststoornis kunnen worden teruggedraaid. Dit lukt vaak zonder dat hiervoor geneesmiddelen nodig zijn, maar met een reeks zeer eenvoudige technieken.
Technieken om angst onder controle te houden
Positief denken
De eerste methode is om te proberen om je gedachten te sturen. Je moet stoppen met zo streng voor je jezelf zijn en met het perfectionisme, want dat kan je veranderen in een persoon die gebukt gaat onder verantwoordelijkheden, die onrust veroorzaken en vervolgens leiden tot angst. Dus probeer meer open te staan voor andere mogelijkheden, meer te ontspannen en probeer om niet alleen je fysieke bewegingen te sturen, maar ook de bewegingen van je gedachten.
Stop met je zorgen te maken over toekomstige gebeurtenissen. Vergeet niet dat de toekomst altijd onzeker is en dat ook altijd blijft, dus zorg ervoor dat je vredig leeft in het heden.
Doe je favoriete activiteiten
Een ander ding dat je zal helpen kalm blijven, is om minstens een uur per dag te besteden aan de activiteiten die je het liefste doet. Over het algemeen besteden mensen die lijden aan angst weinig tijd aan het doen wat ze leuk vinden en gaat het grootste deel van hun tijd op aan de verantwoordelijkheden, die weinig voldoening geven. Dus als je het leuk vind om wandelingen te maken, om te sporten, te lezen, te wandelen enz. Ga je gang! Dit is de perfecte tijd om te beginnen.
Doe ontspanningsoefeningen
Je kunt jezelf ook helpen door onstpanningsoefeningen te doen of yoga, als je dat leuk vindt. Deze oefeningen zullen je helpen met het vinden van rust in jezelf, wat vaak ontbreekt, zodat je een balans kunt vinden in je leven. Behalve dat, zijn deze oefening ook goed voor je lichaam, zowel extern als intern.
Lees ook:
Ontspanningsoefeningen voor betere slaap
Maak een schema voor je dagelijkse activiteiten
Als laatste raden we aan dat je de taken die je moet doen, niet uitstelt. Eén van de dingen die de meeste onstabiliteit veroorzaken, is weten dat je veel te doen hebt. Dus maak een schema voor jezelf, zodat je makkelijk al je verantwoordelijkheden kunt afmaken.
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
-
Conrad, A., & Roth, W. T. (2007). Muscle relaxation therapy for anxiety disorders: It works but how? Journal of Anxiety Disorders. https://doi.org/10.1016/j.janxdis.2006.08.001
-
Ströhle, A. (2009). Physical activity, exercise, depression and anxiety disorders. Journal of Neural Transmission. https://doi.org/10.1007/s00702-008-0092-x