Stoppen met snurken met natuurlijke middelen

07 december, 2018
Veel mensen snurken tijdens het slapen. Daarom zullen we een paar tips geven om te stoppen met snurken met behulp van natuurlijke middelen in dit artikel.

Veel mensen snurken tijdens het slapen en dat kan erg vervelend zijn voor een ander die in hetzelfde bed, dezelfde kamer of zelfs hetzelfde appartement slaapt. Het kan ook verband houden met een iets ernstigere ziekte. Daarom zullen we in dit artikel een paar tips geven om te stoppen met snurken met behulp van natuurlijke middelen.

Stoppen met snurken met natuurlijke middelen

Slaap met meer kussens

Aangezien snurken wordt veroorzaakt door problemen in het luchtkanaal, is het erg simpel en praktisch om een paar extra kussens onder je hoofd en nek te leggen. Op die manier blijft de luchtpijp open en wordt snurken voorkomen.

Slaap op je zij

Het is ook een goed idee om op je zij te slapen. We weten dat slapen op de rug ervoor kan zorgen dat je tong je luchtpijp blokkeert, waardoor je gaat snurken. Slapen op je zij helpt hiertegen.

Lees ook:
De voordelen van slapen op de linkerzij

Munt

Munt is een effectief en natuurlijk product om snurken mee tegen te gaan, vooral wanneer het snurken wordt veroorzaakt door ademhalingsproblemen zoals verkoudheid of griep.

 • Doe in zo’n geval simpelweg een druppel munt in een glas koud water en gorgel ermee.
 • Je keel wordt opgefrist, zodat de lucht er beter door kan.

Netelinfusie

netel

Netel is nog een effectief en natuurlijk product tegen snurken. Het is het beste om een netelinfusie voor te bereiden en tien minuten te laten staan. Filter het en drink het dan.

Afvallen

Obesitas of overgewicht is één van de belangrijkste oorzaken van snurken. Het is daarom een goed idee om gewicht te verliezen. Je kunt dit op verschillende manieren doen.

Natuurlijk kosten ze allemaal geduld en bovendien veel offers en moeite. Toch is het erg belangrijk om op je gewicht te letten, omdat je er gezonder van wordt en ook nog eens stopt met snurken.

Stop met roken

vrouw breekt een sigaret

Samen met obesitas is roken één van de hoofdoorzaken van snurken. Zoals we allemaal weten is het een extreem schadelijke gewoonte voor je lichaam: het veroorzaakt serieuze problemen zoals onder andere COPD en verschillende vormen van kanker.

Het is dan ook om meerdere redenen goed voor je lichaam om te stoppen met roken. Naast je betere gezondheid wordt het snurken ook nog eens aanzienlijk minder.

Drink geen alcoholische dranken voor het slapen

Alcohol drinken kan ook leiden tot snurken. Alcohol ontspant je tong en andere lichaamsdelen, waardoor het de doorgang van de lucht belemmert. Het is dus het beste om geen alcohol te drinken voor het slapen.

Misschien ook interessant om te lezen:
Tien onmiddellijke effecten van alcohol op het lichaam

Verlicht je maagzuur

Sommige specialisten zeggen dat we op maagzuur moeten letten, omdat het kan leiden tot snurken. Om dit op te lossen zijn er verschillende remedies, waaronder veel natuurlijke.

Let ook op de manier waarop een persoon snurkt, want je kunt ontdekken of er nog een ziekte in het spel is, zoals slaapapneu.

Hopelijk heb je deze lijst met natuurlijke oplossingen tegen snurken nuttig gevonden. 

 • Ephros, H. D., Madani, M., & Yalamanchili, S. C. (2010). Surgical treatment of snoring & obstructive sleep apnoea. Indian Journal of Medical Research. https://doi.org/10.1108/02651339610151908
 • Dzieciolowska-Baran, E., Gawlikowska-Sroka, A., & Czerwinski, F. (2009). Snoring – The role of the laryngologist in diagnosing and treating its causes. European Journal of Medical Research. https://doi.org/10.1186/2047-783X-14-S4-67
 • Fairbanks, D. N. (1984). Snoring: surgical vs. nonsurgical management. Laryngoscope.
 • Sabaté, M. P. (2017). Síndrome de apneas-hipoapneas del sueño. Kranion. https://doi.org/10.1016/S0304-5412(10)70244-4
 • Clinical Aromatherapy (Third Edition). Essential Oils in Healthcare 2015, Pages 353-372. Chapter 19 – Respiratory Care. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B978070205440200019X
 • WebMD. Stinging Nettle. https://www.webmd.com/vitamins-and-supplements/stinging-nettle-uses-and-risks#1
 • WebMD. Causes of Obstructive Sleep Apnea. https://www.webmd.com/sleep-disorders/sleep-apnea/obstructive-sleep-apnea-causes
 • Chest. 2014 Dec; 146(6): 1673–1680. Where There Is Smoke…There Is Sleep Apnea. doi: 10.1378/chest.14-0772
 • Pneumologia. 2013 Jan-Mar;62(1):52-5. Smoking, snoring and obstructive sleep apnea. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23781575