Sophia Loren: je kunt sexy zijn als je boven de 80 bent

Hoewel ze haar tachtigste verjaardag al gevierd heeft, is de actrice Sophia Loren nog steeds een voorbeeld van klassieke schoonheid en elegantie waar ze al zes decennia lang over beschikt.
Sophia Loren: je kunt sexy zijn als je boven de 80 bent

Geschreven door Katherine Flórez

Laatste update: 24 augustus, 2022

Sophia Loren, een van de elegantste en mooiste sterren van het witte doek. Zeis nog steeds een duidelijk voorbeeld van het behouden van vrouwelijke schoonheid ondanks de jaren die voorbij zijn gegaan.

Hoewel ze niet meer de mooie jonge vrouw is die de wereld in haar greep hield met haar talent, vormen en elegantie. Toch heeft Loren, die inmiddels 82 jaar oud is, nog steeds de uiterlijke kenmerken die haar onderscheiden als “een van de meest sexy vrouwen in de wereld”.

Ze deelt deze onderscheiding met een andere tijdloze schoonheid die ook de 80 gepasseerd is en op hetzelfde moment een icoon was: Brigitte Bardot (geboren in Parijs in 1934).

Schoonheidscampagne

Om dit te vieren, en ter gelegenheid van haar 81e verjaardag, heeft het beroemde stylistenduo Dolce & Gabbana een lippenstift gecreëerd met de naam Sophia Loren No. 1. Het heeft een kersenrode kleur, een vleugje elegantie en ziet er toch natuurlijk uit.

Domenico Dolce en Stefano Gabbana zeggen dat Sophia Loren No. 1 een ‘gebaar van liefde’ aan Loren is en ook aan ‘alle vrouwen’. In hun reclamecampagne zie je een lachende Loren. Ze draagt:

  • Een zwarte kanten jurk.
  • Een halsketting met juwelen.
  • De passende kersenrode lippenstift (ze heeft de kleur zelf uitgekozen).

De ervaring heeft zich geloond voor de actrice. Die toegeeft dat het ongebruikelijk is dat iemand van in de 80 het middelpunt is van een schoonheidscampagne. Ze weigert echter een icoon van het verleden te zijn. Ze aarzelt niet om nieuwe uitdagingen aan te pakken als die zich aanbieden.

De stylisten die deze ode aan haar hebben ontwikkeld, zeiden dat “het hun manier is om haar te bedanken”, omdat Loren het meest geliefde voorbeeld is van het witte doek en een echte Italiaanse schoonheid. Ze is een oneindige bron van inspiratie.

Eeuwige jeugd

2-sophia-loren

Sofia Villani Scicolone, in de hele wereld bekend als Sophia Loren, werd op 20 september 1934 in Rome geboren. Volgens haar memoires is haar interesse in acteren geïnspireerd door de noodzaak te ontsnappen aan de hongersnood die het resultaat was van de Eerste Wereldoorlog.

Ze nam uiteindelijk deel aan een aantal schoonheidswedstrijden. Hierin won ze titels als Miss Principessa del Mare in 1949, Miss Eleganzza in 1950 en de titel Miss Italië in 1951.

Nadat ze haar talent en schoonheid had getoond aan Italië, betrad ze de wereld van het witte doek en zette haar eerste stappen in een carrière die vandaag de dag nog steeds actief is. 

In haar interviews geeft ze aan dat ze altijd trots is op het feit dat ze zich nog steeds als een tiener voelt, zelfs als ze al 82 jaar oud is.

Wat is haar geheim? Het heeft niets te maken met crèmes en andere verjongingstechnieken. Sophia Loren geeft toe dat je, om je oudere leeftijd te overwinnen, je geest moet beheersen en al je talent en creativiteit moet benutten.

De tand des tijds heeft voor de Italiaanse actrice niet tot zorgen of angst geleid, maar ze heeft zich af en toe wel onzeker gevoeld tijdens de lange geschiedenis van haar carrière.

Ze zag haar angsten op de best mogelijke manier onder ogen, door altijd met iets nieuws bezig te zijn en er het beste van te maken.

De actrice Sophia Loren

een jonge Sophia Loren

Haar memoires Mijn Leven – Ieri, oggi, domani (uitgegeven door Lumi) zegt dat ze de eerste actrice was die ooit een Academy Award heeft gewonnen voor een rol in een niet-Engelstalige film (in 1961 voor de film Two Women).

Ze zegt erin dat “Oud worden fijn kan zijn. Zelfs leuk als je weet hoe je het beste uit je leven kunt halen. Als je tevreden bent met wat je hebt bereikt en als je je dromen blijft najagen.”

Terwijl ze in honderden films heeft gespeeld. Met een carrière die meer dan 60 jaar omvat. Toch heeft Sophia Loren de essentie behouden die heeft geresulteerd in haar benoeming tot “meest sexy vrouw van de wereld”. Ook vandaag de dag is ze nog steeds een van de voornaamste iconen van vrouwelijke elegantie.

Samen met Sophie zijn er nog meer oudere sterren die ook een rol in reclamecampagnes hebben gehad die deze iconen van stijl en schoonheid willen eren. Dit zijn onder meer:

  • Zangeres Joni Mitchell (72 jaar oud) door Saint Laurent
  • Schrijfster en journalist Joan Didion (81) voor Céline
  • Jane Fonda (78) voor L’Oreal Paris
  • Catherine Deneuve (72) voor Louis Vuitton 

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.