6 sappen die je helpen je angst onder controle te houden

21 februari 2016
Vrouwen hebben de neiging zich zorgen te maken over een aantal verschillende onderwerpen, waardoor ze vaker last hebben van angst dan mannen. Er zijn echter verschillende alternatieven die je kunnen helpen omgaan met dit probleem en de mogelijke gevolgen te vermijden.

De moderne levensstijl die de meeste mensen tegenwoordig leiden is gevuld met tal van verplichtingen, waardoor veel mensen last hebben van momenten van angst. Dit probleem moet worden behandeld, net als elk ander gezondheidsprobleem, want als angst niet op de juiste manier behandeld wordt, kan de kwaliteit van je leven afnemen en kan het leiden tot ernstige lichamelijke en emotionele problemen.

Studies die in de afgelopen jaren zijn uitgevoerd, zeggen dat hoe meer taken een persoon elke dag te doen heeft, hoe groter zijn of haar angst is. Deze studies konden ook vaststellen dat vrouwen vaker aan angst lijden dan mannen. Dit komt omdat vrouwen de neiging hebben zich over een aantal verschillende onderwerpen zorgen te maken.

Hoewel ernstige angstproblemen moeten worden behandeld door een specialist, zijn er een aantal uitstekende alternatieven die je kunnen helpen omgaan met dit probleem om zo de mogelijke gevolgen te vermijden. In het volgende artikel zullen we je laten kennismaken met de beste sappen die helpen je angst onder controle te houden.

Papaja-appelsap

Sap van Papaja

Dit heerlijke sap is perfect voor het reguleren van je angst als je zenuwen zorgen dat je je hongerig voelt en je het gevoel hebt dat je wel een extra bord zou kunnen eten. De eigenschappen van dit sap zullen helpen de angst te controleren en je een vol gevoel geven, terwijl het sap tegelijkertijd je spijsvertering stimuleert.

Ingrediënten

 • 1 in stukjes gesneden papaja
 • 1 pitloze rode appel

Hoe maak je het?
Doe beide vruchten in een blender en voeg een beetje water toe om het makkelijker te maken om ze te mengen. Je dient dit sap twee of drie uur voor het slapen gaan of een half uur voor elke maaltijd te drinken.

Kool-wortelsap

Kool-wortelsap is perfect voor het omgaan met angst dankzij de rijke antioxidanten en vitamine C. Naast het bestrijden van je angst, is dit sap ook goed voor je immuunsysteem.

Ingrediënten

 • ¼ medium formaat kool, fijngesneden.
 • 3 grote wortelen.
 • 2 venkelbollen, gesneden in vier stukken.

Hoe maak je het?

Doe alle ingrediënten in een blender, goed mengen en onmiddellijk drinken.

Krachtig sap voor het beheersen van angst

Sap van Peterselie

Dit krachtig sap combineert de genezende eigenschappen van knoflook, ui, paprika en peterselie, die je kunnen helpen je angst te controleren terwijl het tegelijkertijd je immuunsysteem versterkt.

Ingrediënten

 • Een handvol peterselie
 • 2 pepers
 • 2 uien
 • 2 teentjes knoflook

Hoe maak je het?

Doe alle ingrediënten in een blender en voeg een beetje water toe, zodat het makkelijker te mengen is. Je dient dit sap om de andere dag te drinken, lekker koud.

Banaan-aardbei-perensap

Dit heerlijke sap is perfect voor het omgaan met je angst en zal je helpen om je langer vol te voelen, zodat je niet te veel eet. Deze vruchten geven je energie en helpen bij het verbeteren van je stemming, zodat je alle taken op je to-do lijst kan afmaken.

Ingrediënten

 • 1 banaan
 • 250 gram aardbeien
 • 1 peer

Hoe maak je het?

Doe alle ingrediënten in een blender met een half kopje water en mix gedurende een paar minuten tot je een uniform mengsel hebt. Drink dit sap ’s ochtends.

Perensap met havermout

Haver

Havermout en peren zijn twee goede bondgenoten als het gaat om het omgaan met angst en de symptomen van dit probleem. Door het opnemen van haver, geweldige ontbijtgranen in het algemeen, zal dit sap helpen je een vol gevoel te geven en zo te zorgen dat je niet overeet (een veelvoorkomend gevolg van angst).

Ingrediënten

 • 1 rijpe peer
 • 2 eetlepels havermout
 • Honing
 • 1 kop (200 ml) muntthee

Hoe maak je het?

Gebruik een sapcentrifuge om het sap uit de peer te persen. Giet het sap in een blender en meng dit met de havermout en de muntthee. Meng dit mengsel gedurende een paar minuten of tot je een uniform mengsel hebt. Tot slot kun je een beetje honing aan dit sap toevoegen om het te zoeten.

Appel-walnootsap

Appel-walnootsap is een gezonde drank die je zal helpen de angst onder controle te houden. Het geeft je een vol gevoel en je kunt profiteren van de geneeskrachtige eigenschappen van appels en walnoten. Als je niet in staat bent om je stemming te verbeteren of van dat angstige gevoel af te komen, aarzel dan niet om dit uitstekende sap uit te proberen.

Ingrediënten

 • 1 gewassen appel.
 • Amandelmelk
 • 4 walnoten (goed voor het zenuwstelsel)
 • Een beetje oranjebloesemhoning (werkt ontspannend)

Hoe maak je het?

Gebruik een sapcentrifuge om het sap uit de ongeschilde appel te persen en meng het met de amandelmelk en vier walnoten. Tot slot kun je een beetje oranjebloesemhoning toevoegen en deze verfrissende drank koud drinken.

Bekijk Ook