Gebruik citroen voor je schoonheid

Wist je dat citroen een van de beste middelen is om je huid lichter te maken? Het is echter wel belangrijk om zonlicht te vermijden wanneer je citroensap op je huid hebt om vlekken te voorkomen.

De citroen is over de hele wereld een van de meeste gebruikte vruchten, zowel dankzij de culinaire toepassingsmogelijkheden als de voordelen die citroen biedt voor de gezondheid en de schoonheid.

De heerlijke smaak en aroma van citroenen zorgt ervoor dat je de vrucht voor een verscheidenheid aan gerechten en drankjes kunt gebruiken – daarnaast bevatten citroenen ook een hoop vitamines, mineralen en antioxidanten die al eeuwenlang worden gebruikt om meerdere ziektes te voorkomen en behandelen.

Wat veel mensen echter niet weten, is dat dit populaire voedingsmiddel dat je in keukens over de hele wereld aantreft ook een goede aanvulling is op je schoonheidsroutine.

Als je citroen nog nooit hebt gebruikt voor esthetische doeleinden, dan kun je in dit artikel over een paar interessante toepassingsmogelijkheden te weten komen om met behulp van citroen je huid, haar en nagels gezonder te maken. Je moet ze beslist eens proberen!

Lijstje van manieren om citroen te gebruiken voor de schoonheid

1. Wittere nagels

Citroen voor Wittere Nagels

Blootstelling aan verschillende stoffen, het hebben van slechte eetgewoontes en het gebruik van bepaalde agressieve schoonmaakproducten kunnen ervoor zorgen dat je nagels gelig van kleur worden.

Om de natuurlijke schoonheid en glans van je nagels daarom weer te herstellen, pak je twee schijfjes citroen en wrijf je hiermee over je nagels. Dit kun je meerdere keren per dag doen.

Lees ook: 6 fouten in je schoonheidsroutine die je nooit moet maken

2. Lichter haar

Deze truc is vooral handig voor vrouwen die blond of lichtbruin haar hebben. Verdeel een ruime hoeveelheid citroensap over je haar en ga dan een paar minuten in de zon zitten. Je zult zien dat je hierdoor natuurlijke highlights in je haar krijgt die een tint lichter zijn dat je gewone haarkleur.

Wees echter wel voorzichtig! Als het citroensap in aanraking komt met je huid, dan kan dit donkere vlekken veroorzaken.

3. Natuurlijke exfoliant

Heb je ooit weleens naar je huid gekeken en gedacht dat je huid er dof en viezig uitzag? Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de invloed die vrije radicalen en milieuvervuilende stoffen op je huid hebben.

Om je huid diep te reinigen en geheel te verjongen, kun je een natuurlijke exfoliant proberen op basis van citroen.

Ingrediënten:

Hoe maak je deze exfoliant?

 • Stamp de aspirines tot je een poeder hebt. Meng dit poeder vervolgens met het citroensap.
 • Breng dit mengsel aan op je gezicht. Laat het tien minuten zitten en spoel het dan af met warm water.

Wees voorzichtig! Nadat je dit middel hebt gebruikt, is het belangrijk dat je directe blootstelling aan de zon vermijdt. Dit kan namelijk donkere vlekken of andere onzuiverheden veroorzaken.

4. Lipscrub

Citroen om de Lippen te Scrubben

De huid op je lippen is erg gevoelig en wordt gemakkelijk beïnvloed door kleine veranderingen in het weer of klimaat.

Als je gebruikelijke lippenbalsem niet in staat is om de dode huidcellen die zich op je lippen opstapelen te verwijderen, probeer dan eens de schil van een citroen.

Ingrediënten:

 • 1 citroen
 • 1 eetlepel suiker

Hoe maak je deze scrub?

 • Pers het sap uit een citroen en meng het met de suiker, zodat je een dikke pasta krijgt.
 • Breng voldoende aan om je lippen geheel te bedekken en masseer het mengsel met ronde bewegingen in de huid.
 • Probeer deze behandeling toe te passen voor het slapengaan.

5. Maak je oksels lichter

De citrusvrucht is geweldig om de huid onder je oksels te verzorgen en wel om de volgende redenen: ten eerste staat citroen bekend om zijn vermogen om de huid onder de oksels, die vaak wat donkerder is, lichter te maken. 

De tweede reden waarom je citroenen op deze manier zou moeten gebruiken voor je schoonheid is omdat het aromatische sap in staat is lichaamsgeurtjes die ontstaan tijdens het zweten te neutraliseren.

Hoewel citroensap op zichzelf al een geweldig middel is om dit deel van het lichaam te behandelen, kun je de werking ook sterker maken door het sap te mengen met wat baking soda.

Ingrediënten:

 • ½ citroen
 • 1 eetlepel baking soda (10 g)

Hoe maak je dit middel?

 • Meng het citroensap met de baking soda en zet het mengsel aan de kant totdat je onder de douche gaat.
 • Wanneer je bijna klaar bent met douchen, breng je dit mengsel met zachte ronde bewegingen aan op de huid onder je oksels en laat je het vijf minuten intrekken.
 • Je kunt dit middel ook gebruiken om delen van het lichaam als de ellebogen en de knieën op natuurlijke wijze een tintje lichter te maken.

6. Ga acne tegen

Citroen tegen Acne

Hoewel citroen in dit geval niet altijd even effectief is, kan de vrucht ook worden gebruikt om milde acne te behandelen. Dankzij de antibacteriële en samentrekkende werking kan citroen helpen een overtollige aanmaak van talg en de groei van micro-organismen die voor een deel de oorzaak zijn van dit probleem onder controle te houden.

Wrijf simpelweg een beetje citroensap op de aangedane delen van de huid en laat het een paar minuten zitten.

Onthoud!

Het is belangrijk dat je citroensap alleen ’s avonds op je huid gebruikt en blootstelling aan de zon vermijdt. Voor wat extra bescherming kun je de huid de dag na de behandeling insmeren met zonnebrandcrème.

Categorieën: Schoonheid Tags:
Bekijk Ook