Soorten blush en hun kenmerken
Als het om make-up gaat, is er één product dat beduidend belangrijker is dan de andere, vanwege zijn veelzijdigheid en belang. Als we geen complete make-up kit bij de hand hebben, kan blush ons uit de nood helpen, want het heeft het effect dat het de uitdrukking van het gezicht verandert door het vitaler te laten lijken. Met dit in gedachten zijn hier de soorten blush die er bestaan, hun kenmerken, en hoe ze te gebruiken.
Blush, ook wel rouge genoemd, kan volume of contour aan het gezicht geven. Ook kan het in geval van nood gebruikt worden als oogschaduw en zelfs om kleur aan de lippen te geven.
Anderzijds kun je er een frisse blik mee creëren door de schijn te wekken van een goede gezondheid. In feite komt de naam van de uitdrukking “to blush,” die het resultaat kan zijn van vele emoties.
Tegen de jaren 1920 kwam blush in zwang als onderdeel van de dagelijkse make-up. Aanvankelijk hadden ze de neiging naar roze tinten te gaan, die leken op de natuurlijke kleuren van de huid. Later, rond de jaren 1950, kwamen er ook aardetinten.
De meestvoorkomende soorten blush
De techniek om blush aan te brengen bestaat in alle gevallen uit het met zachte cirkels op de wangen aanbrengen . De precieze plaats om het aan te brengen hangt af van het effect dat je wilt bereiken en van het type gezicht dat je hebt. Maar meestal volgt het de lijn van de jukbeenderen of in de natuurlijke rondingen die zich bij het glimlachen op het gezicht vormen.
Er is een verscheidenheid aan blush op de markt voor alle huidtypes en in verschillende presentaties: poeder, stick, crème, vloeibaar, en inkt. Het belangrijkste is dat je voor elke teint de juiste vindt, en dat je de gebruiksaanwijzing en aanbevelingen leest voor een uitstekend resultaat.
In dit artikel vertellen we je over de verschillende soorten en tinten blush en hun kenmerken.
We denken dat je dit artikel ook met plezier zult lezen:
Het doel van kleurcorrigerende make-up
1. Poeder blush
Dit is de meest populaire soort blush en een van de meest duurzame op de huid. Je vindt het meestal in geperst poeder; maar het bestaat ook in los poeder. In feite is het een universeel en basisproduct dat altijd goed werkt en geen grote complicaties heeft bij het aanbrengen.
Het kan ook gekocht worden in matte of satijnen presentatie. In dit verband moet opgemerkt worden dat de eerste tint aanbevolen wordt voor rijpere huiden, terwijl jongere huiden beter voor satijn kunnen kiezen. Het matte effect kan ook beter zijn voor alledaagse make-up, omdat die natuurlijker is en niet zo opzichtig.
Voor het aanbrengen van blush of poeder blush is het aan te bevelen een zacht en borstelig penseel van middelgroot tot groot formaat te kiezen.
Nadat je het penseel in het poeder hebt gedoopt, kun je het op je jukbeen leggen en omhoog laten glijden tot aan de haargrens, net ter hoogte van het oor. Op die manier accentueer je je gelaatstrekken en geef je tegelijk contouren en symmetrie. Ook als je een langwerpiger en dunner gezicht hebt, kun je glimlachen en het in cirkels aanbrengen op de natuurlijke rondingen die zich onder het jukbeen vormen.
Bij het aanbrengen van make-up, als we geen specifieke producten hebben om te contouren, kan de combinatie van blush van lichte naar donkere tinten heel nuttig zijn om symmetrie in het gezicht te brengen. Daarom raden we beige, roze en aardse kleuren aan in onze make-up kit.
2. Crème blush
Dit is een blush die ook als lippenstift werkt en een delicaat en natuurlijk effect achterlaat. Het is echter niet aan te bevelen voor de vette huid of voor tijden dat het erg warm is, want het kan uitlopen. Hij kan echter met poeder verzegeld worden om hem meer duurzaamheid te geven.
Hij is verkrijgbaar in verschillende verpakkingen en kleuren. Om dit type blush aan te brengen is het aan te bevelen een sponsje te gebruiken, want het is geneigd vlekken op het gezicht te maken als we het met onze vingers doen.
Het kan aangebracht worden met een gespecialiseerd penseel voor crème-producten. Het vergt echter aandacht en oefening om het gewenste vervagende effect te bereiken.
3. Vloeibare blush
Soorten vloeibare blush lijken op crème blush en geven de huid een natuurlijk en gehydrateerd effect. Over het algemeen zijn ze geen bekende soort blush, want ze komen meer voor in professionele make-up. In dit opzicht hebben ze de kracht om frisheid aan het gezicht te geven, met een goede duurzaamheid.
Als je dit soort blush gebruikt, kunnen de resultaten verbluffend zijn. Door zijn vloeibare textuur is hij ver gemakkelijk aan te brengen; je kunt hem gebruiken met een sponsje, een kwastje, of zelfs met je vingers.
Door zijn vloeibaarheid is het gevoelig voor vlekken. Anderzijds is het aan te raden om op een droge huid te gebruiken, omdat het behalve hydraterende ook verzachtende stoffen op waterbasis kan bevatten. Het is ook handig om een setting spray te gebruiken.
4. Soorten blush: inkt blush
Als je een natuurlijke uitstraling wilt, is dit de blush die je zou kunnen kiezen, want hij i s gestructureerd met pigmentatie in een zeer lichte vloeibare basis, het gezicht een gezond en fris effect geeft. Deze soort blush moet echter niet over een poeder foundation aangebracht worden, want het kan klonters veroorzaken.
Soms kunnen we moe zijn, een slechte nacht gehad hebben, of we zijn gewoon bleek met een doffe, kleurloze huid. Inkt blush is in deze gevallen een goed idee. Het is meestal licht en bereikt het effect dat het lijkt alsof je geen make-up draagt. Het kan met de vingers of met een sponsje aangebracht worden .
5. Soorten blush: parel blush
Deze soort blush lijkt erg op poeder. In feite zijn het kleine pareltjes van geperst poeder.
Het verschil is dat ze er zijn in verschillende kleuren en effecten, dus als je ze mengt, krijg je heel interessante tinten. Ze hebben het voordeel dat ze niet zo veel kleur afgeven en een natuurlijker afwerking geven.
Hoe de juiste kleur te kiezen
Nadat je weet welke soorten blush er bestaan en wat hun eigenschappen zijn, moet je weten hoe je de juiste kleur voor je huidtype en gezicht kunt kiezen. Een gids over professionele make-up (Spaanse link) wijst erop dat kleuren in drie hoofdcategorieën worden gegroepeerd:
- Goud
- Roze
- Beige
De roze tinten zijn voor heel witte huidtypes, die niet mooi staan bij beige. De laatste, daarentegen, zijn ideaal voor een middelbruine huid. In die zin is het de meest universele kleurgroep. Gouden tinten tenslotte zijn ideaal voor de donkere en zwarte huid, want ze geven glans.
In elk geval is blush een essentieel product om de perfecte make-up te creëren en harmonie te geven aan het gezicht. Daarom moet je je op je gemak voelen met de kleur. Het is een kwestie van uitproberen en kiezen. Voel je vrij om te experimenteren met de grote verscheidenheid aan texturen en kleuren.
Vind je dit artikel leuk? Je wilt misschien dit artikel ook wel lezen:
10 redenen om elke avond je make-up te verwijderen
Haal het meeste uit de vele soorten blush
Blush is een prachtig en onmisbaar product in elke make-up kit. Je vindt het in vele presentaties en kleuren. Bovendien kan het voor verschillende doeleinden gebruikt worden, voor als je op reis bent of weinig plaats in je handtas hebt.
Maak er het beste van om het altijd bij de hand te hebben en te kunnen gebruiken wanneer je het nodig hebt. Vergeet niet verschillende tinten te kiezen.
Bovendien moet je weten dat blush een van de producten is die ook in ecologische alternatieven te vinden zijn, gemaakt van natuurlijke pigmenten. Als laatste aanbeveling: zorg, voordat je make-up aanbrengt, voor een gezonde gezichtsverzorgingsroutine met goede reiniging en hydratatie.
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- Ribes, S., Corral, R., & Úbeda, L. (s/f). ESTRATEGIAS Y CONOCIMIENTOS TÉCNICOS PARA EL DOMINIO DE LA PROFESIÓN DE MAQUILLADOR PROFESIONAL: El estudio del color, análisis del rostro para el tratamiento de sus imperfecciones, técnicas de maquillaje, los cosméticos y sus procedimientos de aplicación. Videocinco Editorial.