Hoe gebruik je druiven om je huid te verjongen?

Je gezicht is vaak de eerste indruk die je mensen geeft en kan ervoor zorgen dat je er gezond of uitgeput uitziet. Gelukkig kun je druiven gebruiken om je huid te verjongen en er lang jong en fris uit te zien.
Hoe gebruik je druiven om je huid te verjongen?

Geschreven door Francisco María García

Laatste update: 09 augustus, 2022

In de loop van tijd verliest onze huid zijn stevigheid en elasticiteit. Er verschijnen rimpels, vlekken en andere onvolkomenheden die onze jeugdige uitstraling wegnemen. Als we slechte voeding, gebrek aan hydratatie of te veel blootstelling aan de zon toevoegen, wordt het nog erger. We zullen je daarom vertellen hoe je druiven kunt gebruiken om je huid te verjongen.

Om de frisheid en schoonheid van je huid te herstellen, zijn er verschillende natuurlijke remedies die je kunt proberen. Van thee tot zelfgemaakte exfolianten, kunnen deze producten helpen de glans en toon terug te brengen.

Je kunt met name druiven gebruiken om je huid te verjongen en de tekenen van veroudering tegen te gaan. Blijf lezen om meer te weten te komen!

Gebruik druiven om je huid te verjongen

Druiven bevatten krachtige antioxidanten die de afbraak van elastine en collageen tegengaan. Ze helpen ook bij het verwijderen van dode cellen en kunnen zelfs vroegtijdige veroudering vertragen. Dit komt door hun samenstelling van polyfenolen, flavonoïden, resveratrol, catechine en tannines.

Deze vrucht is ook rijk aan organische zuren, zoals citroenzuur, wijnsteenzuur en appelzuur. Druiven leveren ook vitamine A, B1, B2, B3, C en K, evenals mineralen zoals zink, koper, fosfor, magnesium en kalium. Om al deze redenen is deze heerlijke vrucht een van de beste bondgenoten als het om esthetiek gaat.

Lees meer over druiven:
5 redenen om rode druiven te eten

Maak een masker van druiven

Hoe gebruik je druiven om je huid te verjongen

Om de schoonheid van je gezicht en de jeugdigheid van je huid te herstellen, kun je een masker maken met druiven. Er zijn enkele effectieve recepten die goedkoop en gemakkelijk te bereiden zijn:

Om je huid te verjongen

 • Prak 15 druiven in een kom.
 • Voeg vervolgens water toe tot je een homogeen mengsel hebt dat niet te dik is.
 • Je kunt ook dezelfde hoeveelheid druiven in een kom pletten en een half uur in de koelkast laten staan.
 • Reinig vervolgens je gezicht en breng een van bovengenoemde mengsels op je gezicht aan.
 • Laat het masker 20 minuten intrekken en verwijder het daarna met een ruime hoeveelheid water.
 • Hydrateer daarna je huid.

Gebruik druivensap

Druivensap voor een mooie huid

Om dit recept te bereiden, moet je het volgende doen:

 • Meng 2 eetlepels druivensap, twee eetlepels zoete amandelen en een eetlepel havermeel met elkaar.
 • Neem vervolgens het mengsel en breng het aan op je gezicht en hals en laat het 15 minuten intrekken.
 • Spoel het daarna goed af met veel warm water en dep de huid voorzichtig droog met een handdoek.

Om je huid te hydrateren

 • Pureer allereerst met een vork 5 druiven en 5 kersen.
 • Voeg vervolgens een eetlepel gewone yoghurt toe en mix tot je een gladde pasta hebt.
 • Breng het mengsel daarna aan op je gezicht en hals en laat het 15 minuten intrekken.
 • Spoel het tot slot goed af met water en hydrateer daarna zoals gewoonlijk.

Hoe gebruik je druiven om kraaienpootjes te bestrijden?

Je kunt druiven ook gebruiken om deze onaantrekkelijke rimpels die rond onze ogen verschijnen te bestrijden. Het enige wat je nodig hebt zijn vitamine E-capsules en twee groene druiven (met of zonder pit).

 • Pureer de druif en voeg de vitamine E uit je capsules toe.
 • Breng het mengsel elke avond voordat je naar bed gaat aan rond je ogen.
 • Was het dan de volgende ochtend af met veel water en hydrateer zoals gewoonlijk.

Druiven met olijfolie om je huid te verjongen

Olijfolie is ook goed voor je huid

Om rimpels in je gezicht en hals te bestrijden, meng je 12 druiven, 1 vitamine E-capsule en een theelepel olijfolie. Dit is een natuurlijke en effectieve vochtinbrengende crème boordevol antioxidanten, die de tekenen van vroegtijdige veroudering helpen voorkomen. Laat het 30 minuten intrekken voordat je het afspoelt met water.

Druivenpitolie

Als je de zaden van 20 druiven plet, krijg je een olie die rijk is aan vitamine C, D en E. Deze olie bevat ook bètacaroteen, linolzuur en omega 3 en 6. Dankzij al deze componenten zijn druivenpitten perfect voor het verjongen en verstrakken van je huid.

Gezichtstonic van druiven om je huid te verjongen

Om je huid te versterken en te voeden en de tekenen van veroudering te helpen voorkomen, kun je ook een gezichtstonic maken met druiven bereiden.

 • Meng hiervoor ongeveer 15 druiven en giet het sap in een kom.
 • Doordrenk vervolgens een watje in de vloeistof en breng het voorzichtig aan op je gezicht en hals.
 • Laat het 10 minuten intrekken en spoel het daarna goed af met water.

Maak je eigen balsem voor droge lippen

Als je droge en gebarsten lippen wilt voorkomen, is deze zelfgemaakte lippenbalsem precies wat je nodig hebt! Verwijder de schil en zaadjes van een druif en wrijf het vruchtvlees over je lippen. Je zult onmiddellijk verlichting ervaren.

Je kunt de balsem ook op je gezicht en hals gebruiken. Wrijf het over de omtrek van je ogen en over je mond, voorhoofd en nek. Laat het vervolgens 20 minuten intrekken voordat je het afspoelt.

Om de glans van je huid te herstellen, moet je elke dag tijd vrijmaken voor je huidverzorging. Deze natuurlijke behandelingen zijn effectief, eenvoudig en goed voor de portemonnee. Voor het beste resultaat breng je het één keer per week aan.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.