Slechte en goede mensen: zij die geluk brengen

Zowel geven als ontvangen is belangrijk. We moeten afstand nemen van mensen die ons ongemak bezorgen en gevoelens beantwoorden wanneer iemand ons helpt te groeien als individu.
Slechte en goede mensen: zij die geluk brengen

Laatste update: 30 januari, 2019

We beginnen dit artikel door te zeggen dat er geen slechte of goede mensen zijn. Er zijn geen maatstaven die goedheid of slechtheid wetenschappelijk kunnen meten. Eén ding is echter wel waar: iedereen weet welke positieve en negatieve energie bepaalde mensen en relaties ons kunnen brengen. 

Soms handelen mensen vanuit hun eigen belang. En wanneer zij zichzelf boven anderen beginnen te plaatsen en dus beledigend en bedrieglijk worden, zou je kunnen zeggen dat ze als individuen een negatieve invloed hebben op anderen.

Dit zijn de mensen die jou de les zullen lezen. We kennen echter ook allemaal die andere soort mensen, die juist positieve relaties bieden met een nederig hart en een oprechte stem, de personen die jou nooit pijn zullen doen. Zij begrijpen wat wederkerigheid en respect inhouden. Zij brengen geluk.

Mensen die anderen de les lezen en littekens achterlaten

Bij het lezen van de bovenstaande tekst dacht je waarschijnlijk aan bepaalde mensen die een rol hebben gespeeld in jouw verleden. Toch is het belangrijk om ook even de tijd te nemen om te reflecteren en jezelf af te vragen of jij zelf nooit eens iemand gekwetst hebt.

  • Je bent niet verplicht om met iedereen goed op te kunnen schieten. En soms kan het voorkomen dat je de mensen om je heen teleurstelt.
  • Als je ooit in een situatie terechtkomt waarin je weet dat je een keuze moet maken die op de een of andere manier gevolgen zal hebben voor iemand anders, dan moet je voor jezelf rechtvaardigen waarom je deze keuze maakt. Een goed voorbeeld is in dit geval wanneer je een relatie moet beëindigen als je niet meer gelukkig bent, omdat je niet meer van de ander houdt.
  • Sommige keuzes moeten nu eenmaal gemaakt worden, ook al weet je dat ze kwetsend kunnen zijn voor iemand anders. Dit is het geval wanneer het in stand houden van een bepaalde situatie meer kwaad dan goed verricht.

Dit betekent dat we allemaal weleens, op bepaalde momenten, in staat zijn om onszelf op een manier te gedragen die door anderen kan worden gezien als negatief. Elke situatie heeft meerdere tinten, graden en niveau’s.

Het kwaad binnenlaten

Moeilijke mensen

  • Sommige mensen blijven zich echter altijd zo gedragen op elk willekeurig moment in hun leven. Zij zullen altijd proberen om hun eigen behoeftes te vervullen, ook al weten ze dat ze hiermee anderen pijn doen.
  • Dit soort mensen blijven hun hele leven zo en laten soms littekens achter bij anderen. Je moet hen dus gewoon uit je dagelijkse leven verbannen en vooral uit je gedachten.

Doe je dit namelijk niet, dan zul je altijd gevangen blijven in hun handelingen.

Er bestaan ook bepaalde mensen die simpelweg niet weten hoe ze positieve relaties kunnen opbouwen. Zij zijn persoonlijk en emotioneel niet volwassen genoeg. Ze hebben een gebrek aan respect en empathie en zijn zich vaak helemaal niet bewust van hun woorden en handelingen.

Bekijk de momenten die je met deze personen meemaakt niet als drama’s of mislukkingen die jouw leven zullen veranderen. Begrijp dat dit lessen zijn die jou kunnen helpen om zelfverzekerder door het leven te gaan, met meer bedaardheid.

Wil je meer weten? Lees dan ook:
Typen mensen die moeilijk in de omgang zijn

Eenvoudig goede mensen die geluk brengen

Sommige goede mensen zijn simpelweg nederige zielen. Het is bijna alsof ze magie in hun zakken hebben, maar in werkelijkheid weten ze gewoon niet hoe ze egoïstisch of schijnheilig moeten zijn. Ik weet bijna zeker dat je wel één of twee personen kent die zo zijn.

Er bestaan een hoop van dit soort mensen, maar zelf heb je er niet veel nodig, omdat ze je alles zullen geven dat je nodig hebt.

De waarde van wederkerigheid

Eén ding dat je niet moet vergeten, is dat vrijwel niets wordt gegeven zonder hier iets voor terug te verwachten. Als iemand jou dus goed behandelt, behandel hem dan op dezelfde manier. Jullie vormen samen een team en dit team moet je in balans brengen, zodat niemand verliest en niemand wint.

Wederkerigheid houdt in dat je weet hoe je de ander volledig kunt begrijpen. Je begrijpt dat ze jouw respect verdienen, je waardeert ze als deel van jezelf en je erkent alles wat ze voor je doen. Dit zal er altijd voor zorgen dat jullie je hetzelfde gedragen.

Vertrouwen bedriegt niet, het weet hoe je banden kunt vormen

Goede mensen die jouw leven verrijken door je elke dag te helpen om een beter persoon te worden, creëren een zeer intieme en speciale band met jou.

  • Zij zien jou als respectabel, sterk en begrepen; als iemand die de steun heeft van de mensen die van hem houden.
  • Mensen die van jou houden beoordelen jou niet, ze proberen jou niet te veranderen of te bedriegen. Ze zien jou hetzelfde als hoe ze zichzelf zien. Ze zijn empathisch en emotioneel volwassen.

Kort gezegd, zul je zowel slechte als goede mensen tegenkomen gedurende je leven. Je moet van al deze ontmoetingen proberen te leren.

Vrouw die gelukkig is

Vermijd het dragen van gewicht dat jou niet helpt, dat jouw persoonlijke groei alleen maar in de weg zit. Laat de slechte dingen los, leer ervan en sla dan een nieuwe weg in.

De wereld zit vol goede mensen en als je om de een of andere reden niet in staat bent om hen te vinden, vergeet dan nooit om zelf een van deze mensen te zijn. Wees zelf de beste persoon. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.