Slappe borsten worden veroorzaakt door deze 5 gewoonten

Wist je dat een gebrek aan lichaamsbeweging een oorzaak kan zijn van slappe borsten? Regelmatig werken aan het gebied is essentieel als je het wilt voorkomen.
Slappe borsten worden veroorzaakt door deze 5 gewoonten

Laatste update: 09 oktober, 2018

Het idee van hoe normale borsten er uitzien, is afhankelijk van schoonheidsnormen, cultuur en sociale stereotypen, maar het is gewoon een feit dat niemand slappe borsten wil.

Maar iets wat niemand kan vermijden, is zwaartekracht. Vroeg of laat zal de zwaartekracht de controle overnemen en de vorm, grootte, positie en symmetrie van je borsten veranderen. Deze veranderingen kunnen veroorzaakt worden door zwangerschap, eetgewoonten, gewichtsverlies of door het geven van borstvoeding. Het is duidelijk dat je de jaren niet terug kunt draaien, vooral niet nadat je dertigste verjaardag geweest is.

Dat je slappe borsten krijgt, is normaal naarmate je ouder wordt, omdat de huidvezels afbreken en niet meer dezelfde elasticiteit hebben. Met andere woorden: we worden allemaal ouder. In medische termen is slappe borsten te wijten aan borstptose.

Maar maak je geen zorgen. Je kunt wel iets doen om het te voorkomen. Eigenlijk geldt dat hoe vaker je technieken toepast om ze jong te houden, hoe minder last je zult krijgen van slappe borsten. Hier zijn enkele gewoonten om te vermijden.

1. Ongezond voedsel

Slappe borsten door ongezond voedsel

Als je dieet gebaseerd is op vette voedingsmiddelen en je niet regelmatige fysieke activiteit verricht, zul je onvermijdelijk wat extra kilo’s krijgen.

Wanneer je te zwaar bent, breken de elastische vezels en die kunnen zichzelf niet regenereren. De slappe huid gaat hangen. Het verliest de stevigheid omdat het collageen niet wordt geregenereerd. Slappe borsten zijn het resultaat.

Zowel de elasticiteit als het collageen worden geproduceerd door de voedingsstoffen, vitaminen en mineralen die je uit het voedsel haalt. Voeg deze producten toe aan je dieet om slappe borsten te voorkomen:

 • Gevogelte
 • Schelpdieren
 • Lever
 • Eieren
 • Haver
 • Noten
 • Peulvruchten
 • Groenten

2. Een gebrek aan fysieke activiteit

Je borsten bestaan voor 90% uit vet. Dat betekent dat ze stevigheid verliezen als je een zittende levensstijl leidt. Het gebied moet veel getraind worden om de spiermassa te behouden en om  slappe borsten te voorkomen. Krachttraining is belangrijk om het gebied te trainen. Op die manier kun je de gedachte aan plastische chirurgie achterwege laten.

Als je oefeningen combineert met cosmetische behandelingen om de elasticiteit en kracht te verbeteren, zullen de resultaten nog beter zijn. Op die manier kun je voorkomen dat je slappe borsten krijgt.

Vergeet bovendien niet dat de huid van je borsten gevoelig is. Het is heel belangrijk om de huid van je borsten goed gehydrateerd te houden.

3. Je huid niet beschermen tegen de zon

Slappe borsten door zonnestralen

De zonnestralen maken geen onderscheid. Ze beïnvloeden alle soorten huid. Wanneer je kleding met een lage halslijn draagt, is je buste een van de gebieden die het meest door verbranding door de zon wordt getroffen.

Het is geen esthetische kwestie. Je huid beschermen tegen de zon is een vereiste als je tekenen van veroudering wilt voorkomen. Het blootstellen aan de zon veroorzaakt rimpels op je borsten. Dat is vooral vanwege de plotselinge extreme veranderingen in het weer.

Om slappe borsten te voorkomen, zou het ideaal zijn om de volgende leefregels te volgen:

 • Gebruik elke dag zonnebrandcrème.
 • Niet langere tijd in de zon staan of zitten.
 • Raadpleeg een arts als je twijfels hebt over vlekken op je huid en zorg dat je behandeld wordt.
 • Hydrateer de huid met lotions met vitamine A en C.
 • Voeg wortels, tomaten en fruit toe aan je voedingspatroon.

4. Het nemen van warme douches

Wat dacht je van een koude douche? De meeste mensen douchen in water dat heter dan 38 graden is, maar de waarheid is dat zulk heet water niet goed voor je is, vooral niet voor je huid. Hoge temperaturen maken het huidweefsel slap en verhogen het risico op vroegtijdige rimpels.

5. Menopauze

Slappe borsten door de menopauze

Een van de redenen dat de menopauze slappe borsten veroorzaakt, is het verlies van oestrogeen.

De menopauze veroorzaakt fysieke en emotionele veranderingen. Dit komt omdat de productie van oestrogeen verandert. Dit is een vrouwelijk hormoon dat verantwoordelijk is voor het reguleren van de menstruatiecyclus, cholesterolwaarden en geslachtsdrift. Het veroorzaakt ook het verschijnen van vlekken en rimpels.

Een tekort aan oestrogeen betekent dat eiwitten oxideren. Of, met andere woorden: collageenvezels verliezen stevigheid en slappe borsten kunnen het gevolg zijn.

Aanbevelingen om slappe borsten te voorkomen

 • Gebruik ten minste één keer per maand reinigingslotions voor de huid in dit gebied.
 • Consumeer bovendien extra vitamine C om elastine te verhogen. Je kunt het natuurlijk vinden in tomaten, citrusvruchten en avocado.
 • Houd jezelf ook zowel vanbinnen als vanbuiten goed gehydrateerd. Drink acht glazen water per dag en hydrateer zo je hele lichaam.
 • Slaap goed, dus minimaal acht uur per nacht. Onthoud dat slapeloze nachten tot vroegtijdige veroudering leiden.
 • En, houd je stress onder controle. Als je gestrest bent, komt er in je lichaam cortisol vrij, waardoor je bloedsuikerspiegel stijgt en vroegtijdige veroudering ontstaat.

Dus zorg goed voor je borsten, voor zowel je gezondheid als je uiterlijk. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.