Slaap beter met een zelfgemaakte kussenspray

Heb je al gehoord van de kussenspray? Breng deze natuurlijke geur aan op je kussen en val snel in slaap! Zo simpel is het.
Slaap beter met een zelfgemaakte kussenspray

Laatste update: 29 november, 2018

De kussenspray is een nieuwe rage! Je maakt hem van geparfumeerd water met een fijn en zacht aroma, en hij dient speciaal voor kussens. Deze fijne geur zou de zintuigen kalmeren en je helpen om beter te slapen.

Laten we eens een kijkje nemen hoe je je eigen kussenspray kan maken!

Voordelen van een kussenspray

wolk-slaap

De kussenspray valt onder de aromatherapie. Het product staat ook wel bekend als “kussenmist” en het wordt steeds populairder bij personen die moeten ontspannen en goed willen slapen.

Zoals je misschien wel weet, zijn er bepaalde geurtjes en luchtjes die een stimulerend effect hebben, waaronder het veroorzaken van emoties. Daarom is er vandaag de dag zo’n grote variatie aan schoonheidsproducten te koop.

De etherische oliën in de spray zijn 100% natuurlijke extracten zijn van planten zoals lavendel, geraniums, tea tree en vanille. Wanneer je deze aanbrengt op je kussen, kunnen ze een kalmerend effect veroorzaken.

Natuurlijk is dit allemaal subjectief en je moet uiteraard zelf uitkiezen welke geur kalmerend werkt voor jou. Aan je kussen ruiken zal je ook niet meet onderdompelen in een directe, diepe slaap, maar pas als je ontspant kan je je ogen sluiten en comfortabel slapen.

Waarom probeer je het zelf eens niet?

Er zijn vandaag de dag een aantal sprays te koop, zoals het kwalitatieve merk L’Occitane, maar deze kunnen erg duur zijn. Het is zo makkelijk om er zelf één te maken! We verzekeren je, dit is erg simpel.

Op deze manier kan je ook je eigen geuren uitkiezen, waar je van weet dat ze je helpen te ontspannen of een beter effect hebben op je algehele gemoedsrust.

Hoe maak je een kussenspray?

lavendel

Zoals eerder vermeld is de wereld van de aromatherapie erg subjectief. Je moet je eigen opties ontdekken in deze fascinerende wereld om te zien wat je het meeste intrigeert.

Je hoeft niet naar een gezondheidswinkel te gaan om een speciaal geurtje te kopen. Het is namelijk mogelijk om dingen te gebruiken die je al in huis hebt.

Hieronder volgt een mengsel van ontspannende geuren voor onze kussenspray waar wij de voorkeur aan geven. We hopen dat je het even lekker vindt ruiken!

Wat heb ik nodig?

 • 1/2 liter gedistilleerd water
 • 1/2 vanilleboon (Die kan je gemakkelijk vinden in winkels. Ze hebben donkere schillen en zijn ongeveer 12 centimeter lang).
 • De schil van een 1/2 sinaasappel
 • 5 druppels etherische oliën van vanille en citrusbloesem
 • Een fles met een spraydop

Hoe maak ik de spray?

bed
 • Breng de 1/2 liter water aan de kook en voeg de sinaasappelschil en vanilleboon toe.
 • Roer twee minuten gedurende het koken. We proberen om een infusie te maken, die al deze natuurlijke geuren door laat dringen.
 • Laat afkoelen en giet het in een vergiet of zeef, waarbij je alleen het water overhoudt en de vanilleboon en schil verwijdert.
 • Voeg de etherische oliën toe zodra alles koud is (vijf druppels van elk). De vanillebonen kunnen hergebruikt worden voor een nieuwe infusie.

Wij vinden dat de infusie van vanille en citrus een verfijnde, gebloemde citrusgeur heeft. Het goedje is erg aromatisch en ontspannend.

 • Nu gieten we alles in een fles met een spraydop. Onthoud dat om het goed te bewaren, je de spray in de koelkast moet leggen.
 • Je kan het product drie weken bewaren op deze manier. Als je op een bepaald moment merkt dat de geur niet meer zo sterk is, dan kan je altijd een nieuwe spray maken.
 • Spuit nu elke avond voordat je gaat slapen de kussenspray op je kussen. Wanneer je gaat liggen, zal je merken hoe verwelkomend de geur is. Je zal beter slapen en je zal ervan genieten!

Je kan bovendien ook andere opties kan proberen. Probeer bijvoorbeeld roos, ceder en kaneel! Je kan deze sprays ook gebruiken voor je hele kamer.

Ze zijn allemaal natuurlijk en bevatten geen chemische stoffen! Probeer verschillende combinaties en vertel ons erover! 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.