Slaap beter met een zelfgemaakte kussenspray

· 24 juli 2015

Heb je al gehoord van de kussenspray? Breng deze natuurlijke geur aan op je kussen en val snel in slaap! Zo maak je het.

De kussenspray is een nieuwe rage! Gemaakt van geparfumeerd water met een fijn en zacht aroma, speciaal gemaakt voor kussens. Deze fijne geur kalmeert de zintuigen en helpt ons om beter te slapen. Ze bevatten rustgevende elementen, die er voor zorgen dat we ons ontspannen. Laten we eens een kijkje nemen hoe je je eigen kussenspray kan maken!

Voordelen van een kussenspray

wolk-slaap

De kussenspray valt onder de aromatherapie. Het is ook wel bekend als “kussenmist” en het wordt steeds populairder bij personen die moeten ontspannen en goed willen slapen. Zoals je misschien wel weet, zijn er bepaalde geurtjes en luchtjes die een stimulerend effect hebben, waaronder het veroorzaken van een emotie. Dit is waarom er vandaag de dag zo’n grote variatie aan schoonheidsproducten te koop zijn.

Er zitten kalmerende stoffen in essentiële oliën, die 100% extracten zijn van planten zoals lavendel, geraniums, tea tree en vanille. Wanneer je deze aanbrengt op je kussen, kunnen ze een kalmerend effect veroorzaken. In de realiteit is dit allemaal subjectief en je moet uiteraard zelf uitkiezen welke geur kalmerend werkt voor jou. Natuurlijk zal het ruiken van je kussen niet een directe, diepe slaap teweegbrengen, maar pas als je ontspant kan je je ogen sluiten en comfortabel slapen. Waarom probeer je het niet?

Er zijn vandaag de dag een aantal sprays te koop, zoals het kwalitatieve merk L’Occitane, maar deze kunnen erg duur zijn. Het is zo makkelijk om er zelf één te maken! We verzekeren je, dit is erg simpel. Op deze manier kan je ook je eigen geuren uitkiezen, waar je van weet dat ze je helpen ontspannen of een beter effect hebben op algehele gemoedsrust. Laten we het eens proberen!

Hoe maak je een kussenspray?

lavendel

Zoals eerder vermeld, is de wereld van de aromatherapie erg subjectief. Je moet je eigen opties ontdekken in deze fascinerende wereld om te zien wat je het meeste intrigeert. Je hoeft niet naar een gezondheidswinkel te gaan om een speciaal geurtje te kopen, maar probeer dingen die je al in huis hebt.

Hieronder volgt een mengsel van ontspannende geuren voor onze kussenspray, waar wij de voorkeur aan geven. We hopen dat je het probeert!

Wat heb ik nodig?

 • 1/2 liter gedistilleerd water
 • 1/2 vanilleboon (Deze kan je gemakkelijk vinden in winkels. Ze hebben donkere schillen, zijn olieachtig en zijn ongeveer 12 centimeter lang).
 • Schil van een 1/2 sinaasappel
 • 5 druppels essentiële oliën van vanille en citrusbloesem
 • Een fles met een spraydop

Hoe maak ik het?

bed

 • Het is makkelijk, dat zul je zien! Het eerste wat we doen is de 1/2 liter water aan de kook brengen en de sinaasappelschil en vanilleboon toevoegen. Roer twee minuten gedurende het koken. We proberen om een infusie te maken, die al deze natuurlijke geuren door laat dringen.
 • Laat het afkoelen en giet het in een vergiet of zeef, waarbij je alleen het water overhoudt en de vanilleboon en schil verwijdert. Voeg de essentiële oliën toe zodra het koud is (vijf druppels van elk). De vanillebonen kunnen hergebruikt worden voor een nieuwe infusie of voor bakken.
 • Wij vinden dat de infusie van vanille en citrus een verfijnde, gebloemde citrusgeur heeft. Het is erg verrukkelijk en ontspannend. Als je deze combinatie probeert, zul je zien wat een geweldige resultaten het bereikt.
 • Nu gieten we alles in een fles met een spraydop. Onthoud dat om het goed te houden, je het in de koelkast moet bewaren. Je kan het drie weken bewaren op deze manier. Als je op een bepaald moment merkt dat de geur niet meer zo sterk is, dan kan je altijd een nieuwe maken.
 • Spuit nu elke avond voordat je gaat slapen de kussenspray op je kussen. Wanneer je gaat liggen, zal je merken hoe verwelkomend de geur is. Je zal beter slapen en je zal ervan genieten!
 • Het is simpel en goedkoop en onthoud dat je ook andere opties kan proberen. Probeer bijvoorbeeld roos, ceder en kaneel! Je kan deze sprays ook gebruiken voor je kamer. Ze zijn allemaal natuurlijk en bevatten geen chemische stoffen! Probeer verschillende combinaties en vertel ons erover!