Simpele oefeningen om je benen te versterken

· 12 september 2015

Je benen versterken is iets dat mogelijk bij je schoonheidsroutine hoort, aangezien de meesten willen pronken met perfecte en strakke benen. Maar naast de schoonheid en de stevigheid van dit deel van je lichaam, is het belangrijk om te onthouden dat je benen een belangrijke rol spelen bij de gezondheid en het functioneren van de rest van je lichaam, omdat dit het gebied is dat over het algemeen het meeste vermoeid is.

Wanneer je een lange tijd zit of staat, worden je benen moe, verzwakken ze, verliezen ze hun stevigheid en doen ze misschien zeer, wat erg oncomfortabel kan zijn. Dit wordt over het algemeen veroorzaakt door de overmatige compressie van je bloedvaten en het gebrek aan lichamelijke beweging, wat resulteert in het vasthouden van vocht, spataders, zwelling en meer.

De beste manier om al deze problemen te voorkomen, is onthouden dat je aandacht zou moeten besteden aan het versterken van je benen. Hierdoor verbeter je tegelijkertijd de bloedsomloop en lymfatische circulatie en elimineer je giftige stoffen en overtollige vloeistoffen. Om dit allemaal te bereiken zijn er speciale oefeningen die focussen op het versterken van je benen. Deze zijn erg effectief.

Wat zijn de voordelen van het versterken van je benen?

Naast het hebben van zichtbaar mooie benen, kan het versterken van je benen je levensstijl gezonder maken. Als je meer redenen wilt om te beginnen met het versterken van je benen, kijk dan eens naar de volgende voordelen:

 • Wanneer je oefeningen voor het versterken van je benen doet, maak je ze tegelijkertijd strakker. Als gevolg zal je beter gevormde spieren in je kuiten, billen en rug hebben.
 • Het is erg gezond, omdat het de bloedsomloop activeert, wat de aderlijke en lymfatische werking verbetert. Dit is erg belangrijk om giftige stoffen en vloeistoffen die achtergebleven zijn in je lichaam te verwijderen.
 • Ze helpen je om je gemoedstoestand te verbeteren, voorkomen verwondingen, verbeteren de mobiliteit van je gewrichten en revitaliseren je gehele lichaam.
 • Ze verminderen vermoeidheid, omdat je benen sterker en behendiger zullen worden.
 • Ze verbeteren je zelfvertrouwen, omdat goede resultaten bereiken je een goed gevoel geeft.

Wat zijn de beste oefeningen om je benen te versterken?

Ten eerste is het erg belangrijk om op te warmen en te rekken en strekken, zodat je mogelijke verwondingen voorkomt. Het is ook aanbevolen om na je workout te rekken en te strekken.

Squats

squat

Dit is één van de beste oefeningen om je benen thuis te versterken, omdat hij naast erg makkelijk uit te voeren ook erg effectief is.

 • Startpositie: Ga staan met je rug en hoofd recht en je voeten op schouderbreedte.
 • Oefening: Adem in, buig je knieën lichtjes en beweeg je heupen naar beneden, zodat je billen richting je kuiten bewegen. Je kan je armen laten hangen of uitstrekken (niet hoger dan je oren). Ga weer terug naar de startpositie en herhaal dit verscheidene keren.

Uitvalspas

Dit is nog een effectieve en makkelijke oefening om je benen te versterken, die je thuis uit kan voeren.

 • Startpositie: Zet je benen naast elkaar, plaats je handen op je heupen en houd je hoofd en je rug recht.
 • Oefening: Stap naar voren met één van je benen en buig ze vervolgens beide stukje bij beetje totdat ze in een hoek van 90 graden staan. Houd deze positie twee of drie seconden vast en ga daarna weer terug naar de startpositie. Doe nu hetzelfde met het andere been. Herhaal dit verscheidene keren voor beide benen.

Steps

stepsDit is ideaal om je benen te versterken en te verstrakken, maar het is niet iets wat je vaak in huis hebt. Om een step te vervangen kan je de trap gebruiken.

 • Startpositie: Ga met je hoofd en rug recht staan en plaats een voet op de traptrede.
 • Oefening: Lift je gehele lichaam totdat de been op de traptrede volledig gestrekt is en degene die op de grond stond in de lucht hangt. Ga weer terug naar de startpositie. Doe nu hetzelfde met je andere been. Herhaal deze oefening verscheidene keren.

Rennen zonder voort te bewegen

Deze oefening is erg makkelijk om te doen en één van de beste om toe te voegen aan je routine.

 • Startpositie: Ga met je benen op heupbreedte staan en houd je armen gebogen voor je borst.
 • Oefening: Beweeg je hielen om de beurt alsof je je billen ermee wilt aanraken. Herhaal dit ritmisch 30 keer en rust vervolgens uit.

Brug

brug

Dit is één van de beste oefeningen om je benen te versterken. Het helpt ook om je billen te versterken en te verstrakken.

 • Startpositie: Ga met je gezicht naar het plafond op een matje of iets vergelijkbaars liggen. Buig je knieën en plaats je voeten plat op de grond.
 • Oefening: Beweeg je bekken omhoog totdat je een rechte brug maakt. Herhaal dit verscheidene keren.