Rode bieten helpen om de bloeddruk te verlagen

Rode bieten bevatten eigenschappen die het lichaam helpen om giftige stoffen te verwijderen en bevorderen de colon- en levergezondheid, terwijl ze de verwijdering van zware metalen faciliteren.
Rode Bieten

Rode bieten zijn een bekende groente wereldwijd, zowel vanwege de unieke smaak die ze aan verscheidene maaltijden toevoegen als de vele gezondheidsvoordelen. Deze wortelgroente is rijk aan vitamines A en C, ijzer en andere mineralen en ook aan carotenoïden en dieetvezels.

Dankzij hun uitstekende voedingswaarde worden rode bieten al jaren aanbevolen om het kwaliteit van leven en de algehele gezondheid te verbeteren. Onderzoek heeft laten zien dat personen die regelmatig rode bieten consumeren, minder vroegtijdige veroudering ervaren, hun algehele bloeddruk verbeteren, cardiovasculaire problemen voorkomen en mogelijk zelfs bepaalde vormen van kanker vermijden.

Waarom helpen rode bieten om de bloeddruk te verlagen?

Volgens een onderzoek dat gepubliceerd is in Science Daily zijn rode bieten effectief in het verlagen van een hoge bloeddruk door hun gehalte nitraten.

Zowel bieten als groene bladgroenten bevatten nitraten, diBiet

e omgezet worden in stikstofoxide in het lichaam na een lange serie van processen. Stikstofoxide ontspant en verwijdt de bloedvaten, wat helpt om de bloedstroom te verbeteren en een hoge bloeddruk te verlagen.

Rode Bloedcellen

Eén glas bietensap per dag drinken kan helpen om je bloeddruk significant te verlagen. Experts denken dat meer onderzoek vereist is om vast te stellen wat de effecten van dit sap zijn om de bloeddruk op de lange termijn te verlagen.

Rodebietensap om de bloeddruk te verlagen

Dit recept voor bietensap is voornamelijk aanbevolen voor het verlagen van de bloeddruk, het bevorderen van de bloedsomloop, het bestrijden van spataders en het voorkomen van hartproblemen.

Ingrediënten

 • 3 rode bieten
 • 2,5 cm gemberwortel
 • 2 appels
 • 1 teentje knoflook
 • 2 selderijstelen

Hoe maak je het?

Schil en was alle ingrediënten grondig en snijd ze in kleine stukjes. Doe alles in een blender en voeg een beetje water toe voordat je alles egaal mengt. Drink dit sap om de dag voor je hoofdmaaltijd van de dag.

Hoe bestrijden rode bieten tumoren?

Rodebietensap

Rode bieten zijn een erg goed antikankermiddel dankzij de hoge hoeveelheid flavonoïden die ze bevatten. Deze krachtige antioxidanten, die onder andere betanine bevatten, zouden de groei van kankerverwekkende tumoren in het menselijk lichaam kunnen voorkomen en verhinderen. Vanwege deze ontdekking raden wetenschappers aan om bieten te mengen met andere voedingsmiddelen die kanker bestrijden (knoflook, gember, uien, tomaten en nog meer) om hun vaardigheid om deze ziekte te voorkomen te versterken.

Rodebietensap tegen kanker

Dit krachtige sap is rijk aan vitaminen, antioxidanten en vezels, die allemaal het lichaam helpen beschermen tegen kanker.

Ingrediënten

 • 1 kopje water (250 ml)
 • 1 middelgrote biet
 • 1 middelgrote wortel
 • 1 middelgrote appel
 • 4 ijsklontjes

Hoe maak je het?

Schil en snijd alle ingrediënten en voeg ze samen in een blender. Meng het totdat je de gewenste textuur krijgt en drink het zonder af te gieten.

Hoe reinigen rode bieten de lever?

Lever

Bieten hebben verscheidene eigenschappen die helpen om je lever te ontgiften wanneer deze volraakt met gif- en afvalstoffen die na verloop van tijd ophopen. Deze groente helpt om de productie van gal te verminderen, waardoor de prestaties van je lever verbeteren. Het drinken van rodebietensap bevordert ook de verwijdering van zware metalen en kan mogelijk zelfs de ontwikkeling van leverkanker voorkomen.

Rodebietensap voor een leverreiniging

Dit simpele bietensaprecept is aanbevolen voor personen die hun lever willen reinigen en het algehele functioneren willen verbeteren. De ingrediënten in dit sap stimuleren de verwijdering van gifstoffen uit het lichaam en kunnen ook de gezondheid van je colon verbeteren.

Ingrediënten

 • 1 grote biet in stukjes gesneden
 • 1 grote citroen

Hoe maak ik het?

Pers de citroen en doe het sap samen met de stukjes bieten in een blender. Voeg een half kopje water toe om het mengproces makkelijker te maken en verwerk je ingrediënten totdat ze goed gemengd zijn. Drink dit sapje koud en bij voorkeur op een lege maag.

Rodebietensap voor een leverontgifting

Je lever kan negatief beïnvloed worden door de consumptie van alcohol, het volgen van een slecht dieet, milieuvervuiling, tabaksproducten en nog meer. Dit sap combineert de geweldige eigenschappen van rode bieten met de toegevoegde voordelen van sla, kool en appels om een krachtig ontgiftingsdrankje voor je lever te creëren.

Ingrediënten

 • 1 biet in stukjes gesneden
 • 1 krop sla
 • 3 boerenkoolbladeren
 • 1 appel

Hoe maak je het?

Doe alle ingrediënten in een blender met een beetje water en meng het een paar minuten totdat het egaal is. Drink dit sap zeven dag gekoeld.