Je lever reinigen met bieten

De lever is een belangrijk orgaan voor de zuivering van het lichaam. Hij is in staat bloed te filteren en grote hoeveelheden afval die een negatief effect kunnen hebben op de gezondheid te verwijderen. Men zegt dat de lever tot wel 500 taken uitvoert, hoewel sommige studies aantonen dat dit er misschien nog wel meer zijn. Het is dan ook belangrijk om een gezonde lever te hebben die elke dag in staat is optimaal te functioneren.
Je lever reinigen met bieten

Laatste update: 27 oktober, 2018

Een sedentaire leefstijl, een slecht dieet, vervuiling of het gebruik van chemicaliën zijn onder andere factoren die ervoor kunnen zorgen dat er te veel gifstoffen in ons lichaam aanwezig zijn. Gelukkig kunnen we onze lever op natuurlijke wijze reinigen door voedsel te eten dat rijk is aan voedingsstoffen, antioxidanten en andere stoffen die een zuiverende werking hebben. In dit artikel willen we dan ook een geweldig huismiddel delen. Je lever reinigen met bieten is zowel simpel als effectief.

Wanneer we onze lever voorzien van de juiste essentiële voedingsstoffen, is dit orgaan in staat zichzelf te reinigen zonder hulp van buitenaf. Het kan echter voorkomen dat we onze lever te zwaar belasten, waardoor we ervoor zorgen dat het orgaan niet meer naar behoren kan functioneren. Probeer daarom de remedie hieronder zeker eens uit.

Je lever reinigen met bieten? Waarom precies met bieten?

Lever

Bieten worden al tientallen jaren gebruikt om de lever te reinigen en als hulpmiddel bij het voorkomen van meerdere ziektes. Het is erg makkelijk om de biet in je dieet op te nemen en de plant heeft een zeer aangename smaak die in veel recepten past.

De voornaamste reden waarom deze plant zo goed is voor het reinigen en ontgiften van de lever, is omdat de biet antioxidanten bevat die in staat zijn vrije radicalen in het lichaam tegen te gaan. Deze vrije radicalen kunnen op de lange termijn ziektes veroorzaken.

Daarnaast bevat de biet nog een aantal andere belangrijke bestanddelen, zoals betalaïne, vezels, ijzer, betalaïne en foliumzuur, die allemaal helpen de lever sterk en gezond te houden. Bieten bevatten een vezelsoort die bekend staat als pectine.

Pectine stimuleert de reiniging van de lever en de verwijdering van gifstoffen, waardoor het de leverfunctie aanzienlijk verbetert.

Naast dit belangrijke voordeel, worden bieten geassocieerd met het genezen van een beschadigde lever, het verbeteren van de maagzuurproductie, het tegengaan van vrije radicalen in LDL (slecht cholesterol) en het risico verlagen op long-, lever-, milt-, huid- en darmkanker.

Remedie van bieten waarmee je lever reinigen kinderspel wordt

Rode Biet

Je lever reinigen met bieten wordt sterk aangeraden voor mensen die last hebben van leververvetting. Ook is het aanbevolen voor mensen die last hebben van leverproblemen als gevolg van roken of het drinken van alcohol.

Een optimale leverfunctie staat gelijk aan een goede gezondheid, daar het lichaam de lever gebruikt om stoffen te elimineren die het niet nodig heeft en die op de lange termijn gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

Ingrediënten

 • 1 glazen pot waar drie liter water in past
 • 700 gram bieten
 • 2 eetlepels bloem
 • 1 kop (200 g) biologische suiker
 • ½ kop (100 g) rozijnen

Bereiding

Snijd de bieten in kleine blokjes en doe ze samen met de overige ingrediënten in de glazen pot. Giet hier wat gekookt water bij, dat inmiddels al weer is afgekoeld. Laat dit samen zes tot zeven dagen fermenteren.

Dek de pot af met een gaasachtig doekje, zodat het mengsel kan ademen tijdens het fermentatieproces. Roer het mengsel twee keer per dag. Na zeven dagen filter je het mengsel en giet je het over in een schone pot. Het mengsel is dan klaar om gedronken te worden.

Aanbevelingen

 • Neem drie keer per dag drie eetlepels van dit mengsel in.
 • Bewaar het mengsel in de koelkast.
 • Wanneer het mengsel op is, wacht je drie maanden voordat je de behandeling eventueel herhaalt.

Bijverschijnselen

 • Het is mogelijk dat je urine tijdens deze behandeling een lichtrode tint zal hebben. Hier hoef je je echter geen zorgen over te maken. Dit bijverschijnsel wordt veroorzaakt door de kleur van de bieten en vormt verder geen bedreiging voor de gezondheid.
 • Bij sommige mensen kan er op de huid een allergische reactie optreden wanneer ze bieten eten. Mocht dit het geval zijn, dan kun je beter stoppen met de behandeling.
 • Mensen die last hebben van nierstenen of andere nierproblemen wordt aangeraden deze behandeling beter niet te proberen.
 • Dit middel is strikt verboden voor mensen die last hebben van diabetes, want bieten bevatten namelijk meer suiker dan elke andere groente. Naast dit natuurlijke suikergehalte bevat het recept voor de bereiding van dit middel natuurlijk ook nog een bepaalde hoeveelheid suiker.
 • Bieten kunnen helpen constipatie tegen te gaan, omdat ze de stoelgang bevorderen. Wanneer je echter last hebt van diarree, dan kun je dit middel beter niet innemen, want dit zou het probleem namelijk erger kunnen maken.

Als je ernstige gezondheidsproblemen ondervindt is het echter altijd goed om de arts te bezoeken! Natuurlijke middeltjes zijn immers niet altijd de beste oplossing.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.