Rozijnenwater om de lever te zuiveren

Rozijnen zijn een natuurlijke bron van vitamines en mineralen. Je zult echter nog meer van deze voordelen profiteren als je de rozijnen eerst weekt in water en het als rozijnenwater consumeert.
Rozijnenwater om de lever te zuiveren
José Gerardo Rosciano Paganelli

Geschreven en geverifieerd door de arts José Gerardo Rosciano Paganelli.

Laatste update: 23 november, 2018

Heb je weleens gehoord over de voordelen van rozijnenwater? Rozijnenwater is echt geweldig en een fantastische toevoeging aan je dieet, vooral als je streeft naar een gezonde lever.

In de artikelen op onze blog raden we vaak eenvoudige en natuurlijke middelen aan die de lever kunnen versterken en ontgiften en vandaag gaan we het weer over zo’n middel hebben, namelijk rozijnenwater. Dit middel zal gegarandeerd geweldige resultaten opleveren.

Wat is dan het grote geheim achter rozijnenwater? Dit water stimuleert bepaalde biochemische processen in de lever die de bloedbaan op effectieve wijze helpen te ontgiften. De voordelen van rozijnenwater zijn voornamelijk te danken aan de druiven zelf.

Van de voordelen van druiven ben je waarschijnlijk al op de hoogte. Als je dit middel vier dagen achtereenvolgend inneemt zul je meteen merken dat je spijsvertering verbetert en je meer energie hebt. Wil je deze mogelijkheden echt mislopen?

Weet je wat de voordelen van rozijnenwater zijn?

Rozijnen

Doktoren raden vaker aan dat je ’s ochtends rozijnen eet om beter voor je hart te zorgen, slecht cholesterol te verlagen, het triglyceridengehalte te verlagen en constipatie en maagklachten te voorkomen.

Rozijnen zijn een natuurlijke bron van vitamines en mineralen. Je zult echter nog meer van deze voordelen profiteren als je de rozijnen eerst weekt in water. Door dit te doen gaat namelijk het suikergehalte omlaag, maar krijg je nog steeds een geweldig geneeskrachtig middel binnen voor de lever.

We leggen het even uit…

Een natuurlijke bron van antioxidanten

Het is belangrijk om te weten dat rozijnen een van de beste natuurlijke bronnen van antioxidanten zijn. Rozijnen zijn natuurlijk gewoon gedroogde druiven en de druif is een vrucht die rijk is aan bioflavonoïden, die het lichaam helpen beschermen tegen vrije radicalen en het immuunsysteem sterker bestand maken tegen ziekte.

Rozijnen en rozijnenwater worden traditioneel gebruikt om de ontwikkeling van verschillende hart- en leverziektes te voorkomen. Dit gegeven is zeker het onthouden waard.

Helpt het lichaam te ontgiften

Zoals je waarschijnlijk wel al weet zijn zowel de lever als de nieren essentiële organen die het bloed zuiveren van gifstoffen en zware metalen die zich in het lichaam hebben opgestapeld en uiteindelijk ziektes veroorzaken.

Soms worden de werking van deze belangrijke organen echter gehinderd door slechte eetgewoontes, het eten van te veel vet of slechte dagelijkse gewoontes.

Door minstens één keer per maand vier dagen achter elkaar rozijnenwater te drinken zal je lever beter in staat zijn naar behoren te functioneren, vooral wat betreft de ontgiftende functie die de lever heeft.

Je zult vooral de voordelen van rozijnenwater merken op momenten dat je je zwaar voelt of merkt dat je spijsvertering traag of pijnlijk is.

Bevordert de spijsvertering

Het drinken van rozijnenwater is een eenvoudige, maar effectieve manier om de bloedbaan te reinigen, een goede leverfunctie stimuleren en daarbij ook nog eens de spijsvertering te verbeteren.

Rozijnenwater bevordert de secretie van maagzuur, waardoor eten beter en gemakkelijker verteerd wordt en voedingsstoffen beter in het lichaam worden opgenomen.

Je zult al na twee dagen rozijnenwater te drinken deze voordelen beginnen te merken.

Hoe maak je rozijnenwater?

Rozijnenwater en Rozijnen

Ingrediënten

  • 200 ml of 2 koppen water
  • 150 g rozijnen

Bereiding

We raden aan om de rozijnen die je gebruikt zorgvuldig uit te kiezen. Probeer de erg glanzende rozijnen te vermijden. Deze glans is namelijk niet natuurlijk en is juist het gevolg van chemische behandelingen die worden gebruikt om de rozijnen er aantrekkelijker uit te laten zien.

Gebruik rozijnen die donkerder van kleur zijn en die niet te zacht of te hard zijn. Gebruik alleen hele rozijnen en wees er zeker van dat de rozijnen schoon zijn.

  • Was de rozijnen en zet ze dan aan de kant.
  • Breng het water aan de kook.
  • Voeg dan de rozijnen toe en laat ze ongeveer 20 minuten sudderen. Het is erg eenvoudig. Hier blijft het echter niet bij.
  • Je moet de rozijnen namelijk de hele nacht in dit water laten weken.
  • De volgend ochtend giet je het water door de zeef, waarbij je het natuurlijk opvangt in een bakje.
  • Vervolgens kun je een deel van dit heerlijke water weer verwarmen.

Je kunt het water zowel warm als heet drinken, wat je zelf lekkerder vindt. Het is echter wel belangrijk dat je het water meteen drinkt zodra je ’s ochtends wakker wordt op een lege maag. Wacht na het drinken 30 tot 35 minuten voordat je gaat ontbijten.

Misschien ook interessant om te lezen:
6 redenen om rozijnen te eten in de morgen

Hoe te gebruiken

vrouw drinkt rozijnenwater

Het is het beste om dit een paar dagen achter elkaar te doen. Zet ’s avonds alles vast klaar, zodat je het rozijnenwater kunt drinken zodra je wakker wordt.

Onthoud dat je dit ritueel minstens vier dagen achtereenvolgend moet volhouden. Kies altijd de donkerste rozijnen en zorg ervoor dat je altijd rozijnen gebruikt die niet verwerkt zijn op een manier die schadelijk is voor de gezondheid.

Je kunt het beste biologische rozijnen gebruiken of rozijnen kopen bij de reformwinkel om er zeker van te zijn dat de rozijnen niet gekweekt of behandeld zijn met chemicaliën of pesticiden.

Je kunt deze behandeling één keer per maand gebruiken en de behandeling vertoont geen bijwerkingen. Het meest interessante gegeven van rozijnenwater is dat je het hoge suikergehalte dat rozijnen normaal gesproken bevatten vermijd.

Als je daarbij ook een dieet aanhoudt dat vetarm is en dat voldoende vers fruit en verse groenten bevat, zal je de gezondheid van je lever over het algemeen bevorderen. Rozijnenwater is een geweldige toevoeging aan je gezonde routine. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.