Remedies tegen pijn bij het carpaaltunnelsyndroom
De pijn veroorzaakt door carpaaltunnelsyndroom kan slopend zijn. Gelukkig zijn er enkele natuurlijke remedies met verzachtende eigenschappen die je symptomen kunnen helpen verlichten. Ontdek ze in dit artikel!
Hoewel de symptomen van deze aandoening die ook wel carpaletunnelsyndroom wordt genoemd aanvankelijk mild zijn, kan gebrek aan behandeling de aandoening verergeren.
Daarom hebben we besloten om enkele natuurlijke remedies te delen die je kunnen helpen om de pijn die ontstaat door het carpaaltunnelsyndroom te verlichten. Probeer ze vandaag nog!
Misschien ook interessant om te lezen:
Peesschedeontsteking in de handen en voeten
Vijf remedies om pijn bij het carpaaltunnelsyndroom te verlichten
Wat de beste behandeling is om de pijn door het carpaaltunnelsyndroom te verlichten kan variëren, afhankelijk van de ernst van de pijn.
Vaak is het mogelijk om de pijn onder controle te houden met niet-chirurgische therapieën. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het doen van bepaalde oefeningen. Als de klachten bij jou echter ernstiger zijn, kan je arts een operatie overwegen.
Natuurlijke remedies met verzachtende eigenschappen zijn goede opties om de symptomen zoals pijn die door deze aandoening worden veroorzaakt te minimaliseren.
Hoewel ze geen medische behandeling vervangen, kunnen ze een goede aanvulling zijn om met spierzwakte en pijn om te gaan. Lees verder om ze te ontdekken!
1. Hydrotherapie
Carpaaltunnelsyndroom kan zowel een ontsteking als zenuwcompressie veroorzaken, wat vervolgens kan leiden tot pijn en ernstig ongemak. Om deze klachten te bestrijden kun je gebruik maken van hydrotherapie.
Deze therapie heeft interessante effecten op het ongemak veroorzaakt door carpaaltunnelsyndroom. Deze therapie minimaliseert de symptomen zoals pijn en tintelingen, Omdat het de bloedcirculatie in het gebied verbetert.
Wat te doen?
- We raden aan om het gebruik van warm en koud water af te wisselen.
- Steek eerst je hand in een bak gevuld met koud water.
- Na drie tot vier minuten steek je je hand in een bak gevuld met water dat zo heet is als jij kunt verdragen.
- Herhaal de behandeling tot drie keer per dag voor meer verlichting.
2. Kleikompres
Klei wordt al honderden jaren voor therapeutische doeleinden gebruikt. Vanwege de ontstekingsremmende en re-mineraliserende eigenschappen kan klei verlichting bieden voor veel verschillende aandoeningen.
We raden dan ook aan om een kleikompres op de aangedane pols aan te brengen om de pijn die ontstaat door het carpaaltunnelsyndroom te verlichten.
Wat te doen?
- Meng eerst een paar eetlepels klei met warm water en een lepel olijfolie.
- Zorg ervoor dat de pasta glad is en een romige textuur heeft. Breng het vervolgens aan op de getroffen pols.
- Laat 15 tot 20 minuten intrekken en spoel de huid daarna goed af.
- Als je pijn aanhoudt, herhaal je de behandeling.
3. Gember
Het plaatselijk aanbrengen van gemberolie kan helpen de oorzaken van de ontsteking en de pijn door het carpaaltunnelsyndroom te verminderen. De therapeutische toepassingen van gember zijn namelijk verbluffend.
Het is zelfs een van de meest veelzijdige natuurlijke remedies die er zijn. Het bevat gingerol, een ontstekingsremmende en pijnstillende stof die kan helpen de pijn veroorzaakt door carpaaltunnelsyndroom te verlichten.
Wat te doen?
- Je kunt de voordelen van deze wortel benutten in oliën of infusies. Als je voor olie kiest, meng dan gemberolie met een basisolie (olijfolie of kokosnoot) en masseer het zachtjes in het getroffen gebied.
- Als je besluit een infusie van gember te maken, kunt je deze lokaal aanbrengen of opdrinken.
- Herhaal de behandeling totdat je verlichting voelt.
4. Avocado-olie
Avocado-olie is een hydraterende, ontstekingsremmende en kalmerende oliesoort. Het inmasseren van deze olie op de gebieden die zijn getroffen door carpaaltunnelsyndroom kan helpen om je pijn verlichten. Bovendien wordt de bloedsomloop gereactiveerd en kan het gevoel van stijfheid afnemen.
Wat te doen?
- Verwarm eerst wat avocado-olie tot een temperatuur die jij kunt verdragen, maar let erop dat het niet te heet is!
- Masseer vervolgens de olie op het getroffen gebied in en oefen daarbij wat druk uit.
- Laat je huid de olie absorberen zonder deze af te spoelen.
- Indien mogelijk is het gunstig als je je pols kunt bedekken met een verband zodat het gebied warm blijft.
- Voer de behandeling twee tot drie dagen achter elkaar uit totdat je verlichting voelt.
5. Aloëveragel
Je kunt ook aloëveragel gebruiken als basis voor etherische oliën met kalmerende eigenschappen om hun effecten te verbeteren. De eigenschappen van deze gel kunnen helpen om de doorbloeding te verbeteren en om ontstekingen te verminderen.
Het plaatselijk aanbrengen van aloëveragel kan helpen om de symptomen te verlichten van het carpaaltunnelsyndroom zoals pijn, gevoelloosheid of tintelingen.
Wat te doen?
- Extraheer eerst de verse gel uit een aloëverablad.
- Masseer het vervolgens zachtjes op het getroffen gebied in.
- Als je wilt, kun je het combineren met wat avocado- of kokosolie om de effecten te verbeteren.
- Herhaal de behandeling maximaal twee tot drie keer per dag voor meer verlichting.
- Als je symptomen aanhouden, voert je de behandeling nog twee tot drie dagen uit.
Heeft het carpaaltunnelsyndroom invloed op je kwaliteit van leven? Probeer de natuurlijke remedies tegen pijn voor het carpaaltunnelsyndroom die we in dit artikel hebben gedeeld. Als je merkt dat je symptomen niet verbeteren of verergeren, raadpleeg dan je arts. Hij kan andere behandelingsopties voorstellen of je doorverwijzen.
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- Mooventhan, A., & Nivethitha, L. (2014). Scientific evidence-based effects of hydrotherapy on various systems of the body. North American Journal of Medical Sciences. https://doi.org/10.4103/1947-2714.132935
- Moosavi, M. (2017). Bentonite clay as a natural remedy: A brief review. Iranian Journal of Public Health.
- Young, H. Y., Luo, Y. L., Cheng, H. Y., Hsieh, W. C., Liao, J. C., & Peng, W. H. (2005). Analgesic and anti-inflammatory activities of [6]-gingerol. Journal of Ethnopharmacology. https://doi.org/10.1016/j.jep.2004.09.009
- Woolf, A., Wong, M., Eyres, L., McGhie, T., Lund, C., Olsson, S., … Requejo-Jackman, C. (2009). Avocado Oil. In Gourmet and Health-Promoting Specialty Oils. https://doi.org/10.1016/B978-1-893997-97-4.50008-5
- Rajeswari, R., Umadevi, M., Rahale, C. S., Selvavenkadesh, S., Kumar, K. P. S., & Bhowmik, D. (2012). Aloe vera: The Miracle Plant Its Medicinal and Traditional Uses in India. Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry.