Remedie met aloëvera voor de gezondheid van je ogen

Wil je graag gezonde ogen en een scherpe blik? Leer meer over deze natuurlijke remedie met aloëvera die je kan helpen om dit belangrijke deel van je lichaam te verzorgen.
Remedie met aloëvera voor de gezondheid van je ogen

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Er zijn een aantal natuurlijke remedies die de ogen versterken. Ze vormen een beschermende laag tegen schade die wordt veroorzaakt door de zon en door gifstoffen. Een van deze opties is een natuurlijke remedie met aloëvera.

Hoewel het een oud recept is, blijft het een goed supplement dat goed is om voor dit deel van je lichaam te zorgen.

Overmatig gebruik van technologische apparaten en continue blootstelling aan vrije radicalen in je omgeving zijn de grootste redenen voor de toename van patiënten met oogaandoeningen. Deze problemen hebben altijd bestaan, maar in de afgelopen jaren zijn ze toegenomen. In een alarmerende snelheid, zelfs bij jonge patiënten.

Het probleem is dat veel mensen blijven denken dat deze oogaandoeningen alleen ontstaan door het ouder worden. Daarom zijn ze zich meestal niet bewust dat er gewoontes zijn die kunnen helpen bij het beschermen van de gezondheid van je ogen.

Om een voorbeeld te geven: we kunnen ons lichaam voorzien van een grote diversiteit aan voedingsstoffen. Dit kan je doen door bepaalde voedingsmiddelen te eten die het risico op veel oogaandoeningen kunnen verminderen. Aloëvera is een van die middelen.

Vandaag willen we de details van deze remedie met aloëvera met delen, en ook een makkelijk recept dat je thuis kunt maken. Probeer het uit!

Remedie met aloëvera om de gezondheid van je ogen te beschermen

Aloëverastenbladeren met gel

Deze natuurlijke remedie combineert ingrediënten met antioxidante en ontstekingsremmende eigenschappen. Nadat deze zijn opgenomen in het lichaam, helpen ze de gezondheid van je ogen te beschermen en verbeteren.

Het is een eeuwenoud medicinaal recept dat over de hele wereld beroemd is geworden. Het heeft de tijd overleefd door zijn vele voordelen.

Deze remedie is gemaakt van een mix van de wonderbaarlijke aloëvera en andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan nutriënten, zoals honing en walnoten. Samen leveren ze een erg belangrijke hoeveelheid aan vetzuren, vezels en mineralen. Deze zijn zonder twijfel zeer gunstig voor het gehele lichaam.

Voordelen van aloëvera voor het gezichtsvermogen

Gezondheid van je ogen

De sleutel is de gel uit de aloëveraplant. Dit ingrediënt wordt al eeuwen gezien als de basis van honderden medicinale en cosmetische recepten.

Het is rijk aan water, antioxidanten en belangrijke vitamines. Het is een krachtige bondgenoot die de mogelijkheid heeft om vele aandoeningen te voorkomen en te bestrijden.

Bovendien kan aloëvera de vorming van witte bloedcellen bevorderen. Het helpt ook bij de genezing van levend weefsel.

Daarnaast heeft het een beschermend effect op de delicate membranen die het oog bedekken.

Daarom wordt het extract gebruikt als fundamenteel onderdeel van behandelingen van diverse aandoeningen zoals:

 • staar
 • verzwakking van de hoornvliezen
 • maculadegeneratie

Ook heeft het interessante effecten op de beheersing van de bloedglucosespiegels. Dit is een belangrijke factor om een optimale werking van de ogen te behouden.

Dit betekent dat het ideaal is om oogaandoeningen te voorkomen die verband houden met diabetes. Het moet daarvoor wel op regelmatige basis ingenomen worden.

Hoe maak je deze natuurlijke remedie met aloëvera?

Aloëverasap met limoen

Om deze remedie met aloëvera klaar te maken, moet je voor zorgen dat de ingrediënten de best mogelijke kwaliteit hebben. Als je de biologische varianten van deze producten koopt, zorg je ervoor dat ze een hoge concentratie aan voedingsstoffen en gezonde eigenschappen hebben.

Daar komt nog bij dat gezegd kan worden dat deze remedie met aloëvera een goede ondersteuning is voor het functioneren van je immuunsysteem en je spijsvertering als je het opneemt in je eetpatroon.

Het is ook een nuttig gegeven dat deze remedie met aloëvera maar heel weinig calorieën bevat en het dus geen probleem vormt voor degenen die proberen om gewicht te verliezen.

Ingrediënten

 • 100 gram aloëveragel
 • 50 gram gemalen walnoten
 • 1 theelepel honing
 • het sap van 2 citroenen

Methode

 • Begin met de aloëverastengels open te snijden.
 • Verwijder vervolgens de gel die binnen in de stengel zit met een lepel of spatel.
 • Nadat je de aangegeven hoeveelheid gel hebt verzameld, kun je dit in een pan doen met een scheutje water.
 • Laat dit vervolgens 10 tot 15 minuten koken.
 • Als deze tijd verstreken is, kun je het overtollige water afgieten. Bewaar de gel in de koelkast.
 • Laat het 10 tot 12 uur in de koelkast staan.
 • Doe het vervolgens in de blender met de andere ingrediënten.
 • Zet de blender aan totdat je een romige smoothie hebt.
 • Verdeel deze smoothie dan in drie porties, zodat je het driemaal daags kunt drinken.
 • Doe dit ten minste 30 minuten voor iedere maaltijd.

Zoals je kunt zien, is het bereiden van deze krachtige remedie om je ogen te verzorgen heel gemakkelijk. Het vereist ook geen dure ingrediënten.

Neem deze remedie op in je voedingspatroon en ontdek alle verrassende voordelen die het biedt! 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Aloe vera leaf gel: a review update. J Ethnopharmacol. 1999;68(1-3):3-37.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.