Reinig je darmen met geneeskrachtige kruiden

31 januari 2016
Munt is ontspannend en helpt bij de behandeling van problemen met de spijsvertering. Het verbetert ook de opname van voedingsstoffen en zorgt voor de darmen.

Reinig je regelmatig je dikke darm? Een schone darm is essentieel om je lichaam gezond en in balans te houden, doordat het ontgift en het zorgt dat je je beter voelt. In dit artikel zullen we uitleggen hoe je je dikke darm kan reinigen met behulp van geneeskrachtige kruiden.

Het belang van het reinigen van je dikke darm

Geïrriteerde Darmen

Je kunt vaak last hebben van obstipatie, in gevallen waar je slecht hebt gegeten zonder het te beseffen en je je uiteindelijk ziek bent gaan voelen. Slechte voedingsstoffen, weinig vezels, spijsverteringsproblemen… Al deze effecten zijn van invloed op je dikke darm.

Wil je echt weten wat de functie is van je dikke darm? Hij extraheert zout en residuen, onderhoudt de balans in je metabolisme en onttrekt vitamine K en andere vitaminen. Het is erg belangrijk omdat het helpt bij het versterken van je lichaam en je gezondheid. Als er te veel afval verzameld is in de dikke darm kan hij niet functioneren en dat heeft onmiddellijk merkbare effecten: uitputting, slechte gezondheid, darmontsteking… Het is de moeite waard om al deze dingen in de gaten te houden.

Goede geneeskrachtige planten om je dikke darm te reinigen

Hoe kunnen geneeskrachtige planten helpen bij het balans houden van je dikke darm? Heel makkelijk, veel eigenschappen van deze planten zuiveren, verzachten ontstekingen en helpen bij het zorgen voor de darmen. Om je beter te voelen moet je één kopje van deze kruidenthee per dag drinken. Dit is een gemakkelijk middel als aanvulling op een gezond dieet en een goede levensstijl. Hier zijn enkele van de meest behulpzame planten:

1. Gezonde anijs

Anijsthee

Dit is een eenvoudig middel om ontstekingen te remmen, darm- en verteringsfuncties te reguleren en het beschermt ook de darmen en dikke darm. Het is verstandig om een anijsthee te drinken na een hoofdmaaltijd. Dit bevordert de vertering en absorptie van essentiële voedingsstoffen. Het remt ook de ontstekingen en beschermt de gezondheid van je dikke darm. Je moet gewoon een lepel anijs toevoegen aan een kopje heet water. Haal het van de kook en laat het even trekken. Je zult het geweldig vinden!

2. Munt voor de spijsvertering

Muntthee

Wij houden van munt. Het is een plant met vele voordelen, die bijna allemaal betrekking hebben op het spijsverteringsstelsel. Het is ontspannend en verbetert ook de opname van voedingsstoffen, terwijl het ook nog zorgt voor de darmen. Je kunt kruidenthee drinken met een theelepel muntolie per dag om gebruik te maken van deze voordelen. Het kan worden gevonden in reformwinkels en het is een geweldige behandeling om te helpen met iedere soort problemen in de dikke darm.

3. Gezonde kamille

Kamillethee

Wie voelt zich niet goed na het drinken van een kopje kamillethee? Het is ongelooflijk gezond en helpt zowel van buiten als binnen. Het verlicht ontstekingen, geneest en revitaliseert. Je moet een kopje per dag drinken om de darmen en dikke darm dag na dag te ontgiften zonder veel inspanning. Een kop in de ochtend is echt een geweldige manier om de dag te beginnen.

4. Venkelthee

Venkelthee

Heb je gehoord van de heerlijke kruidenthee gemaakt van venkelzaad? Het is een van de gezondste en gemakkelijkst verteerbare dranken. Het heeft een lichte dropsmaak die je echt heerlijk zult vinden en het zal zorgen dat je je beter voelt. Het is krampstillend, werkt als een ontstekingsremmer en beschermt het spijsverteringsstelsel. Het is perfect als je je te vol of opgeblazen, licht vermoeid of onwel voelt. Als je venkelthee drinkt na elke maaltijd zal het je helpen om je beter te voelen. Aarzel niet, het is altijd een goede optie.

5. Kruidenthee van tijm

Thijm

Je kunt tijm in iedere reformwinkel vinden. Het is een klassiek geneeskrachtig kruid dat afkomstig is uit het mediterraanse gebied, dat kan helpen bij het reinigen van je lichaam. Het is anti-bacterieel en is een ontstekingsremmer, die ook de spijsvertering helpt en spierspasmen en ongemak verlicht. Het is vooral goed voor het wegwerken van verrotting in de darmen, als een reinigingsmiddel. Een lepel tijm in een kop kokend water is genoeg. Breng het aan de kook en laat het dan trekken gedurende 10 minuten.

6. Paardenbloem

Paardenbloemthee

Paardenbloem wordt aangeraden als genezer van vele ziekten. Het is makkelijk verteerbaar, ontspannend, een ontstekingsremmer en goed voor je spijsvertering. Het is goed om altijd een paar paardenbloemen bij de hand te hebben om als thee te drinken na elke maaltijd, inclusief ontbijt. Je zult balans in je lichaam vinden, wat zal helpen je gezondheid te verbeteren. Je zult je direct beter voelen. Het is ongelooflijk eenvoudig om één kopje per dag voor te bereiden. Je zult zien dat het helpt!

Waarom begin je er niet vandaag al mee om met een van deze kruiden je darmen te reinigen?

Bekijk Ook