Reinig je darmen met geneeskrachtige kruiden

Munt is ontspannend en helpt bij de behandeling van problemen met de spijsvertering. Het verbetert ook de opname van voedingsstoffen en zorgt voor de darmen.
Reinig je darmen met geneeskrachtige kruiden

Laatste update: 05 oktober, 2018

Reinig je regelmatig je dikke darm? Een schone darm is essentieel om je lichaam gezond en in balans te houden, doordat het ontgift en het zorgt dat je je beter voelt. In dit artikel zullen we uitleggen hoe je je darmen kunt reinigen met behulp van geneeskrachtige kruiden.

Het belang van het reinigen van je darmen

Het belang van het reinigen van je darmen

Je kunt vaak last hebben van obstipatie in gevallen wanneer je slecht hebt gegeten. Je beseft eerst niet eens dat je je ziek bent gaan voelen.  Maar slechte voedingsstoffen, weinig vezels, spijsverteringsproblemen zijn allemaal van invloed op je dikke darm.

Wil je echt weten wat de functie is van je dikke darm? Hij extraheert zout en residuen, onderhoudt de balans in je metabolisme en onttrekt vitamine K en andere vitaminen. Het is erg belangrijk omdat het helpt bij het versterken van je lichaam en je gezondheid.

Als er te veel afval verzameld is in de dikke darm kan hij niet functioneren. Dat heeft onmiddellijk merkbare effecten: uitputting, slechte gezondheid, darmontsteking. Het is daarom de moeite waard om al deze dingen in de gaten te houden.

Goede geneeskrachtige planten om je darmen te reinigen

Hoe kunnen geneeskrachtige planten helpen bij het in balans houden van je darmen? Heel makkelijk, veel eigenschappen van deze planten zuiveren, verzachten ontstekingen en helpen bij het zorgen voor je darmen.

Om je beter te voelen moet je één kopje van deze kruidenthee per dag drinken. Dit is een gemakkelijk middel als aanvulling op een gezond dieet en een goede levensstijl. Hier zijn enkele van de meest behulpzame planten:

1. Gezonde anijs

Goede geneeskrachtige planten om je darmen te reinigen

Dit is een eenvoudig middel om ontstekingen te remmen, darm- en verteringsfuncties te reguleren en het beschermt ook de darmen.

Het is verstandig om een anijsthee te drinken na een hoofdmaaltijd. Dit bevordert namelijk de vertering en absorptie van essentiële voedingsstoffen. Het remt ook de ontstekingen en beschermt de gezondheid van je darmen.

Je moet gewoon een lepel anijs toevoegen aan een kopje heet water. Zodra het kookt laat je het even trekken. Je zult het geweldig vinden!

2. Munt voor de spijsvertering

Je darmen reinigen met munt

Wij houden van munt. Het is een plant met vele voordelen, die bijna allemaal betrekking hebben op het spijsverteringsstelsel.

Het is ontspannend en verbetert ook de opname van voedingsstoffen, terwijl het ook nog zorgt voor je darmen. Je kunt kruidenthee drinken met een theelepel muntolie per dag om te profiteren van deze voordelen.

Het kan worden gevonden in reformwinkels en het is een geweldige behandeling om te helpen met alle soorten problemen in de dikke darm.

3. Gezonde kamille

Je darmen reinigen met kamille

Wie voelt zich niet goed na het drinken van een kopje kamillethee? Het is ongelooflijk gezond en helpt zowel van buiten als binnen. Het verlicht ontstekingen, geneest en revitaliseert.

Je moet een kopje per dag drinken om je darmen dag na dag te ontgiften zonder veel inspanning. Een kop in de ochtend is echt een geweldige manier om de dag te beginnen.

4. Venkelthee

Je darmen reinigen met venkelthee

Heb je ook gehoord van de heerlijke kruidenthee gemaakt van venkelzaad? Het is een van de gezondste en gemakkelijkst verteerbare dranken. Het heeft een lichte dropsmaak die je echt heerlijk zult vinden en het zal zorgen dat je je beter voelt.

Het is krampstillend, werkt als een ontstekingsremmer en beschermt het spijsverteringsstelsel. Het is perfect als je je te vol of opgeblazen, licht vermoeid of onwel voelt. Als je venkelthee drinkt na elke maaltijd zal het je helpen om je beter te voelen. Aarzel niet, het is altijd een goede optie.

5. Kruidenthee van tijm

Je darmen reinigen met thijm

Je kunt tijm in iedere reformwinkel vinden. Het is een klassiek geneeskrachtig kruid dat afkomstig is uit het mediterraanse gebied, dat kan helpen bij het reinigen van je lichaam.

Tijm is namelijk anti-bacterieel en ontstekingsremmend.Het helpt ook de spijsvertering en verlicht spierspasmen en ongemak.

Als een reinigingsmiddel is het vooral goed voor het wegwerken van rotting in je darmen. Een lepel tijm in een kop kokend water is al genoeg. Breng het aan de kook en laat het vervolgens gedurende 10 minuten trekken.

6. Paardenbloem

Je darmen reinigen met paardenbloem

Paardenbloem wordt aangeraden als genezer van vele ziekten. Het is makkelijk verteerbaar, ontspannend, ontstekingsremmend en goed voor je spijsvertering. 

Het is goed om altijd een paar paardenbloemen bij de hand te hebben om als thee te drinken na elke maaltijd, inclusief ontbijt. Je zult balans in je lichaam vinden, wat zal helpen je gezondheid te verbeteren.

Ook zul je je direct beter voelen. Het is ongelooflijk eenvoudig om één kopje per dag voor te bereiden. Je zult zien dat het helpt!

Waarom begin je er niet vandaag al mee om met een van deze kruiden je darmen te reinigen?


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.