Puisten, knijp ze niet uit en dit is waarom

Laten we het onder ogen zien: we houden er allemaal van om die vieze puistjes uit te knijpen. Echter, het uitknijpen van puisten kan tot levenslange problemen leiden die voorkomen kunnen worden als je voorzichtig bent met wat je eet en welke producten je toepast op je gezicht.
Puisten, knijp ze niet uit en dit is waarom

Laatste update: 05 december, 2018

Hoe vaak heeft je moeder of partner maar niet tegen je geroepen wanneer ze je betrapten op het uitknijpen van puisten? En het doet er waarschijnlijk niet toe; je hebt nog steeds de neiging om het te doen. Puisten zijn moeilijk te negeren.

Puisten uitdrukken.

Ze zijn lelijk, zoe doen pijn, en – als we eerlijk zijn – weten we niet waarom, maar is er iets fascinerends aan het uitknijpen ervan.

Maar is het echt zo slecht om ze uit te knijpen? Het antwoord is ja.

Het is bewezen dat het uitknijpen van puisten een slecht idee is. Zelfs dermatologen waarschuwen dat het contraproductief is. Zij wijzen erop dat het veel meer problemen veroorzaakt dan het vervelende uiterlijk dat ze hebben.

Puisten zijn een paar dagen zichtbaar op je huid, terwijl de consequenties van het hardhandig bestrijden voor het leven kunnen zijn.

Ben je bereid om dat te riskeren? Zo ja, dan moedigen we je aan om verder te lezen, zodat je zult begrijpen hoe het werkelijk in elkaar zit. Eerst gaan we een beetje dieper in op wat puisten zijn en waarom ze komen opdraven.

Daarna zullen we praten over de twee hoofdredenen waarom je ze niet zou moeten uitknijpen.

Wat zijn puisten en waarom komen ze tevoorschijn?

Puistjes

We hebben de neiging om puisten te associëren met de adolescentie, maar de meeste mensen hebben geen idee waarom ze tevoorschijn komen. Zoals gewoonlijk kan hun origine gevonden worden in het lichaam haar eigen systeem. We krijgen meer gifstoffen binnen dan dat het lichaam aankan door middel van eten, drinken, luchtkwaliteit of hormonale veranderingen.

Een van de waarschuwingen die ons lichaam on geeft, is het verschijnen van puisten.

Als het vaak voorkomt, moet je misschien overwegen om wat aan je gewoontes te veranderen. Op die manier zal je niet eens puisten hebben om uit te knijpen! Wat betreft voedsel, is het aan te bevelen dat je voorzichtig bent met en je consumptie verlaagd van:

  • Verzadigd vet
  • Gefrituurd eten
  • Toegevoegde zoetstoffen
  • Witte suiker

Deze voeding is zeer moeilijk te verteren en de schadelijke stoffen blijven behouden in je lichaam. In een poging om er vanaf te komen, verandert je lichaam ze in puisten.

Hetzelfde gebeurt met alcoholische en koolzuurhoudende drankjes.

Daarnaast moet je ook voorzichtig zijn met de make-up die je gebruikt en hoe vaak je deze gebruikt. De cosmetische industrie werkt eraan om hun producten te verbeten en om ze beter voor je huid te maken. Echter, ze hebben dat doel nog niet helemaal bereikt en de producten die in de buurt zijn gekomen, zijn niet gemakkelijk te verkrijgen voor iedereen.

Dit is waarom je je huid minstens een paar keer per week zou moeten laten rusten en eens goed moet lezen welke ingrediënten de producten bevatten die je gebruikt. Het is ook goed om natuurlijke middelen toe te passen om de huid te repareren en te bevochtigen.

Laten we nu een kijkje nemen naar de twee grootste problemen verbonden aan het uitknijpen van die vervelende puisten.

Waarom je geen puisten zou moeten uitknijpen

Gezicht Wassen

1. Je kunt een infectie oplopen

Aangezien je waarschijnlijk wel meer dan één puist hebt verwijderd in je leven, weet je ook dat het achteraf een wondje achterlaat. Normaal gezien letten we daar niet zoveel op (de vervelende puist is namelijk verdwenen!), maar het wondje gedraagt zich als elke andere wond. Dat betekent dat je het risico op een infectie loopt.

Als gevolg, ga je het misschien behandelen met antibiotica, die de complicatie genezen, maar slecht zijn voor je algehele gezondheid. Met andere woorden: de schade is verdubbeld.

2. Je gezicht komt misschien vol te zitten met littekens

Eigenlijk zijn er zelfs nog meer bijeffecten. Heb je ooit mensen gezien bij wie hun gezicht vol zit met littekens? In de meeste gevallen is dit veroorzaakt door het uitknijpen van puisten.

Sommige mensen hebben een erg gevoelige huid. Als hun puisten zijn uitgeknepen, laat het tekens achter waar je onmogelijk vanaf kunt komen. Velen doen een poging om ze te bedekken met make-up, maar deze manier is niet aan te raden, omdat het nog meer acne kan veroorzaken.

Laat die puisten met rust

Uiteindelijk is het beter om ze vanzelf te laten verdwijnen.

Als ze echter steeds opnieuw verschijnen, zou je een dokter moeten bezoeken. Specialisten kunnen speciale lotions en crèmes voorschrijven die de plek behandelen om het opnieuw verschijnen te voorkomen.

Hoe dan ook is het goed om je gezicht te wassen met natuurlijke reinigers en om toners en een bevochtiger te gebruiken. Voorkomen is beter dan genezen.

Het uitknijpen van puisten is altijd verleidelijk, maar denk de volgende keer na over wat je hebt gelezen voordat je actie onderneemt. Niemand wil een gezicht dat onder de littekens zit of antibiotica in zijn of haar bloed wanneer dit onnodig is.

Ben je klaar voor de uitdaging?

Voornaamste bron afbeeldingen: wikiHow.com


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.