Probeer deze middeltjes als je last hebt van snurken

Door de geneeskrachtige eigenschappen van bepaalde natuurlijke middelen, kunnen ze heel goed zijn als je last hebt van snurken, waardoor je niet kunt slapen.
Probeer deze middeltjes als je last hebt van snurken
Maricela Jiménez López

Geschreven en geverifieerd door de arts Maricela Jiménez López.

Laatste update: 26 juni, 2019

Hoewel snurken op zich geen ernstige stoornis is, kan het veel invloed hebben op de kwaliteit van de rust die je ‘s nachts krijgt, wat op zijn beurt ook weer invloed heeft op de kwaliteit van leven van mensen. Daarom delen we een aantal middelen die je kunnen helpen als je last hebt van snurken.

Kijk eens naar deze huisgemaakte middelen en natuurlijke producten om van snurken af te komen. Ze bevatten ingrediënten als munt, honing, uien, eucalyptus en kruiden. Daardoor zal zowel de persoon die snurkt als degene die naast hem of haar slaapt de volgende ochtend vol energie wakker kunnen worden na een goede nacht slaap.

Middeltjes voor als je last hebt van snurken

1. Mentha Pulegium (Polei)

Mentha Pulegium (polei) in een flesje

Polei is een geneeskrachtige plant die wordt aangeraden om van snurken af te komen, en die lid is van de plantenfamilie waartoe ook munt behoort. Het groene blad is heel effectief als de oorzaak van het snurken tijdelijk is, zoals een verkoudheid of allergie. In zulke gevallen kun je gebruik maken van deze eenvoudige, natuurlijke en huisgemaakte oplossing.

Polei bevat menthol, wat beschikt over geneeskrachtige eigenschappen die goed zijn voor het ademhalingssysteem. Het is ook een stimulerend en spijsverterend middel. Aan de andere kant raden we het niet aan aan mensen die last hebben van brandend maagzuur, een liesbreuk of een maagzweer.

Hoe gebruik je het?

 • Je kunt thee van polei heel de dag doordrinken, vooral voordat je naar bed gaat. We raden echter aan om dit middel te gorgelen, om zijn effectiviteit nog meer te verbeteren.
 • Je kunt verse of gedroogde polei gebruiken, of ook een druppel olie in een half glas water (zo’n 100 ml).

2. Bijenhoning

Een simpele en natuurlijke remedie die weinig voorbereiding nodig heeft, is bijenhoning. Dit voedingsmiddel is een zeer krachtig antibioticum, omdat het rijk is aan onder andere:

 • vitamines
 • mineralen
 • spoorelementen
 • enzymen

Het is belangrijk dat je hiervoor gebruik maakt van biologische honing. Honing die niet biologisch is, kan namelijk sporen van antibiotica bevatten, of zelfs suiker.

Hoe gebruik je het?

 • Als je een lepel honing neemt voor het slapengaan, kun je je luchtwegen reinigen en stoppen met snurken.
 • Je kunt het ook in een glas warm water oplossen, of als je dat lekker vindt, een muntthee.

Let op: Mensen die problemen hebben met hun bloedsuikerspiegel, zouden dit product niet moeten nemen.

3. Uien

Uien zijn één van de beste middelen als je iedere nacht last hebt van snurken. Dit voedingsmiddel beschikt over ontstekingsremmende eigenschappen, en is ook slijmoplossend. Daardoor is het ook geweldig tegen verkoudheid en griep. Je kunt uien op drie verschillende middelen gebruiken als je wilt stoppen met snurken.

 • Snijd een ui doormidden en leg het op het nachtkastje naast je bed.
 • Maak thee of soep van een ui, en drink dit ‘s avonds. Denk er wel aan dat uien ook over diuretische eigenschappen beschikt.
 • Maak siroop van ui voor bij het avondeten.

Als je een rauwe ui opensnijdt, met je deze niet opzijzetten en bewaren voor later. Dit voedingsmiddel absorbeert de giffen uit de omgeving, dus je kunt hem maar één keer gebruiken.

4. Kruidenthee

Een heerlijke aromatische kruidenthee is ook een effectieve oplossing als je last hebt van snurken. Gember, kaneel en kurkuma zijn drie geweldige ingrediënten om ontsteking in de keel te voorkomen, door het lichaam te verwarmen en verstopping te voorkomen.

Deze kruiden bevorderen ook het immuunsysteem , verlagen het bloedsuikerniveau, en versnellen daarnaast ook nog een keer de spijsvertering.

 • Je kunt kruidenthee dagelijks drinken om je rust te bevorderen en je gezondheid in het algemeen te versterken.
Kruidenthee met kaneel en gember

Lees ook het volgende artikel:
Probeer deze middelen om je longen te reinigen

5. Het inhaleren van eucalyptus

Eucalyptusbladeren zijn een natuurlijk middel dat vaak wordt gebruik om ademhalingsaandoeningen te verlichten. Dit kruid kan je helpen om je bronchiën en longen vrij te maken van slijm, en je keel te ontspannen. We raden aan om eucalyptus op de volgende twee manieren te gebruiken:

 • Als stoombad of spray. Door direct de stoom van de eucalyptus in te ademen, kun je de genezende werking op het ademhalingsstelsel vergroten. Deze procedure is heel geschikt voor mensen die lijden aan chronisch snurken en veel last hebben van obstructie in het ademhalingsstelsel.
 • In de vorm van etherische olie. Als je deze olie verdunt met een plantaardige olie (zoals amandel- of olijfolie) kun je het middel op je borst en keel smeren. Door dit te doen is het niet alleen effectief op de huid, maar ook adem je het in gedurende de nacht.
 • Bij kinderen kun je etherische olie op een zakdoekje aanbrengen en naast hun kussen neerleggen.

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.