Ontgift je maag met papaja en citroen

Dankzij de ontgiftende eigenschappen, het vezelgehalte en het gehalte vitamine C is de combinatie papaja en citroen uitstekend om je te helpen je lichaam te ontgiften.
Ontgift je maag met papaja en citroen

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

In dit artikel delen we een recept met papaja en citroen dat je zal voorzien van alle voordelen die je nodig hebt om je maag te kunnen ontgiften. Waarom is dit dan nodig?

Eten is een van de grootste vormen van genot in dit leven en het is ook de manier waarop je je lichaam voorziet van de voedingsstoffen die het nodig heeft om optimaal te presteren.

Het grootste nadeel dat met de dag steeds ernstiger wordt, is dat een groot deel van de wereldbevolking niet in staat is zichzelf goed te voeden en leidt aan de gevolgen van slechte eetgewoontes of het eten van voedingsmiddelen die chemicaliën en andere bestanddelen bevatten die schadelijk zijn voor het lichaam.

Het gevolg hiervan is dat steeds meer mensen last krijgen van obesitas of overgewicht. Tegelijkertijd hoor je steeds meer verhalen over mensen die last kregen van voedselvergiftiging of andere aandoeningen die verbonden zijn aan het eten van ongezond voedsel.

Je maag en andere belangrijke organen in je lichaam krijgen veel te verduren wanneer er sprake is van een tekort aan voedingsstoffen. En de opeenstapeling van gifstoffen die veroorzaakt wordt wanneer je ongezond eet, draagt nog meer bij aan deze gevolgen.

Het is niet makkelijk, maar wel uiterst belangrijk om ervoor te zorgen dat je organen gezond blijven. Daarom kun je de organen het beste regelmatig reinigen om de ontwikkeling van ernstige aandoeningen te voorkomen.

Waarom zou je je maag moeten ontgiften?

vrouw met buikpijn

Wanneer je tijdens een grote maaltijd te veel eet, dan is het normaal dat je last krijgt van symptomen van indigestie, zoals zwelling en darmgas.

Het lijkt misschien makkelijk om dit ongemak voor een deel te verzachten door een antacidum te slikken of met behulp van een andere natuurlijke remedie.

Het is echter vooral belangrijk dat je het onderliggende probleem aanpakt, door de spijsvertering te ondersteunen en te voorkomen dat schadelijke stoffen zich in je darmen opstapelen.

Je maag is, net als andere organen, voortdurend bezig om voedsel op de juiste manier te verteren en stoffen te elimineren die je lichaam niet nodig heeft. Wanneer je echter veel te veel eet, dan wordt je maag zwaar belast om al dat voedsel te verteren. Hierdoor kan je lichaam moeite ervaren met het uitvoeren van de dagelijkse spijsvertering.

Daarom zou je je eetgewoontes moeten verbeteren en een gebalanceerd dieet moeten aanhouden, dat een goede spijsvertering vergemakkelijkt. Daarnaast is het echter ook verstandig om je maag te ontgiften en enkele voedingsstoffen in je dieet op te nemen die een gezonde spijsvertering ondersteunen.

Om de maag te ontgiften moet je bepaalde voedingsmiddelen consumeren die spijsverteringsenzymen bevatten die ervoor zorgen dat het lichaam voedingsstoffen beter absorbeert en gifstoffen worden geëlimineerd.

In dit artikel delen we een bijzonder recept met papaja en citroen. Het zal je voorzien van alle voordelen die je nodig hebt om je maag beter te kunnen ontgiften.

Ontgiftende smoothie van papaja en citroen

Zowel papaja als citroen staan over de hele wereld bekend om de geweldige gezondheidsvoordelen die ze bieden, vooral in verband met het spijsverteringssysteem.

Voordelen van papaja

Papaja

Papaja is een tropische vrucht die een heerlijke zoete smaak heeft. De vrucht wordt dankzij het vezelgehalte al jarenlang gebruikt om de dikke darm te reinigen. Vezels ondersteunen een gezonde stoelgang.

Papaja bevat een spijsverteringsenzym dat bekend is als papaïne. Dit enzym zorgt ervoor dat de papaja het lichaam kan helpen voedingsstoffen te absorberen en het maag-darmkanaal te reinigen. 

Papaïne versnelt de chemische reacties in je spijsverteringssysteem, met name in de darmen. Het voedsel wordt daardoor beter afgebroken en wordt verwerkt tot stoffen die het lichaam kan absorberen.

De vrucht kan ook helpen problemen te voorkomen als:

En andere veelvoorkomende spijsverteringsstoornissen.

Voordelen van citroen

Citroen

Citroen staat over de hele wereld bekend als een van de beste bronnen van vitamine C. Het is een ingrediënt dat ontelbaar veel voordelen biedt voor je spijsvertering, alsook voor de rest van je lichaam.

Het citroenzuur dat citroenen bevatten kan helpen de natuurlijke pH-waarde van je lichaam in balans te houden, doordat het verzuring veroorzaakt door het consumeren van ongezond voedsel tegengaat.

Aangezien citroenen rijk zijn aan antioxidanten kunnen ze helpen gifstoffen te elimineren die zich in je lichaam hebben opgestapeld en je bloedbaan vergiftigen.

Wil je meer weten? Lees dan:
Zorg voor je maag en voorkom ziekte

Hoe maak je deze smoothie met papaja en citroen?

Smoothie met Papaja

De combinatie papaja en citroen in deze smoothie kan helpen je maag te ontgiften wanneer je ongezond gegeten hebt.

De smoothie is erg eenvoudig te maken en kan ook worden gebruikt om symptomen van indigestie en andere maagklachten te verzachten.

Ingrediënten

  • 2 schijfjes papaja
  • 1 citroen
  • 200 ml of 1 kop water

Bereiding

  • Snij eerst de papaja in hapklare stukjes.
  • Pers daarna het sap uit de citroen en stop het samen met de papaja en het water in de blender.
  • Mix vervolgens alle ingrediënten een paar minuten tot je een homogeen mengsel hebt. Drink de smoothie daarna meteen op. 

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.