Ontdek hier een geleidelijke en gezonde methode voor gewichtsverlies

22 mei 2018
Ontdek hoe je stap voor stap gewicht kan verliezen. Je zal merken dat deze methode uit een reeks eenvoudige acties bestaat die op lange termijn tot resultaten leiden. 

Wanneer we gewicht willen verliezen, dan willen we meestal onmiddellijk resultaten. Maar dit is een proces dat tijd, volharding, kracht en discipline vereist. We stellen je in dit artikel een geleidelijke en gezonde methode voor gewichtsverlies voor.

Natuurlijk heb je een gezond voedingsplan nodig. Het moet niet alleen essentiële voedingsstoffen bevatten. Maar je moet er ook voor zorgen dat het de aanbevolen hoeveelheden van elk voedingsmiddel bezit. Bovendien is het ook nodig dat je gehydrateerd blijft zodat je echt kan genieten van een algemene goede gezondheid.

Tips om stap voor stap gewicht te verliezen

1. Diep in- en uitademen

Gezonde methode voor gewichtsverlies

In plaats van vanuit de borstkas te ademen moet je vanaf nu vanuit je buik ademen. Je zal zien hoe deze eenvoudige gewoonte je helpt om beetje bij beetje gewicht te verliezen.

Wanneer je deze manier van ademen tot een gewoonte maakt, ontwikkel je ook een stevige buik. Bovendien verbeter je de zuurstofvoorziening van de hersenen en zorg je voor een optimale werking van alle lichaamsfuncties.

Je kan beginnen met elke dag vijf minuten diep in en uit te ademen. Daarna bouw je de duur geleidelijk op.

2. Neem douches waarbij je afwisselt tussen hete en koude temperaturen

Douchen met afwisseling tussen heet en koud water is nog een eenvoudige geleidelijke manier en een gezonde methode voor gewichtsverlies. Doe het volgende: op het einde van je douche wissel je de temperatuur van het water af. Gebruik eerst eventjes koud water en daarna heet water.

Dit zorgt ervoor dat je gewicht verliest. Maar dat is niet het enige voordeel dat het je gezondheid te bieden heeft. Want het kan ook erg gunstig zijn om bepaalde ziekten te behandelen zoals aritmie, dystonie en de beginfase van een hoge bloeddruk. Het helpt ook om cellulitis te verminderen.

3. Een goede massage is een gezonde methode voor gewichtsverlies

Gezonde methode voor gewichtsverlies: massage

Goed uitgevoerde en regelmatige massage is ook een gezonde methode voor gewichtsverlies stap voor stap. Maar je mag het niet als de enige manier gebruiken. Je moet het integendeel zien als een aanvullende maatregel.

Massages helpen om de vetafzettingen in het lichaam af te breken. Ze verhogen ook de bloedcirculatie in de buikstreek en zorgen voor normale darmbewegingen. Om die reden bevordert het de vrijmaking van gifstoffen via de ontlasting.

4. Kauwgom

Een andere techniek om stap voor stap gewicht te verliezen is kauwgom. Hoe komt dit? Dat is eenvoudig. We kauwen wel maar eigenlijk nemen we niets op. Op die manier houden we de mond en de hersenen bezig. We zullen dus minder drang voelen om te eten.

Kauwgom zonder suiker wordt het meest aanbevolen. Je kan bijvoorbeeld kauwgom met pepermunt, eucalyptus of munt kiezen.

5. Vergeet niet om water te drinken

Gezonde methode voor gewichtsverlies: water drinken

Soms denken we dat we honger hebben, terwijl we eigenlijk alleen maar dorst hebben. Dit is precies wat een team van onderzoekers ontdekt heeft. Want wat blijkt? De reden hiervoor is dat ons lichaam dezelfde signalen ontwikkelt wanneer we dorst hebben als wanneer we honger hebben.

Daarom verwarren we vaak een hongergevoel met de behoeft aan hydratatie. Op die momenten heeft ons lichaam water nodig.

Gehydrateerd blijven is nog een gezonde methode voor gewichtsverlies op een geleidelijke manier. Waarom is dit zo? Als we meer water drinken, dan zal het lichaam in staat zijn om meer gifstoffen vrij te maken. Dit is handig in het geval we op de weegschaal gaan staan.

We raden af om drankjes te gebruiken die “weinig suiker” bevatten of iets anders dat zogezegd een dieetproduct is. Want vele van deze producten hebben dezelfde waarden als alle koolzuurhoudende dranken. Ze bieden het lichaam geen enkel echt voordeel. De beste keuze is mineraalwater.

6. Neem de trap

Ja, dit lijkt wellicht erg eenvoudig en niet echt doeltreffend. Maar het is één van de beste manieren om stap voor stap gewicht te verliezen. Want je voegt hier kleine vormen van lichamelijke activiteit, zoals zoveel mogelijk de trap nemen samen. Dit zal ons uiteindelijk helpen om een zekere weerstand te ontwikkelen. Op de duur zullen we ervan genieten.

De National Research Council aan de Cooperative University van Colombia heeft hierover een onderzoek gefinancierd. Het is dus mogelijk om gewicht te verliezen als je dagelijks de trap neemt. Natuurlijk raden we je niet aan om je slechts tot deze vorm van beweging te beperken. Dit mag ook niet je enige gezonde gewoonte zijn.

7. Verhoog je bureau op het werk

Gezonde methode voor gewichtsverlies: een verhoogd bureau

Het kan misschien een beetje ongemakkelijk lijken. Maar een groot deel van de Europese bedrijven past deze praktijk al toe. Het bureau wordt lichtjes verhoogd in verhouding tot het niveau van de vloer. Want dit helpt ons om per dag per uur vijftig calorieën meer te vebranden dan als we blijven zitten met het lichaam op hetzelfde niveau.

Als je de kans krijgt om dit te doen, aarzel dan niet en probeer deze methode zeker. Zonder te hoeven bewegen zal je in staat zijn om tot drie kilo per jaar te verliezen. En we verzekeren je dat het veel comfortabeler is dan je denkt. Probeer het zeker!

We hebben het vaak moeilijk om veel inspanningen te leveren. Het is tenslotte niet gemakkelijk om oude gewoonten op te geven. Maar het goede nieuws is dat het niet onmogelijk is. Dus, probeer het eens!

Je hoeft geen honger te lijden. Het enige wat je moet doen, is het evenwicht behouden tussen de porties en letten op de kwaliteit van je voedingsmiddelen. Het is ook niet nodig dat je je lichaam traint tot je uitgeput bent. Maar hou elke dag wat tijd vrij om het lichaam te bewegen en het op een betere manier van zuurstof te voorzien.