Onmisbare makkelijke schoonheidstips!

Schoonheid hoeft niet duur te zijn. Sterker nog, het hoeft niet eens veel tijd te kosten. Hoe dat kan, lees je hieronder!
Onmisbare makkelijke schoonheidstips!

Laatste update: 13 november, 2018

Heb jij al eens uitgerekend hoeveel geld je hebt uitgegeven aan dure schoonheidsproducten. Hoe vaak leverden ze het beloofde resultaat? Het overkomt ons allemaal wel eens dat we een nutteloos product kopen. Daarom delen wij vandaag een paar  eenvoudige en goedkope schoonheidstips om je leven wat makkelijker te maken!

Ze zijn makkelijk in het dagelijks leven toe te passen zijn en leveren bovendien een mooi resultaat op. Ga op ontdekkingstocht in dit artikel en gebruik deze makkelijke en goedkope schoonheidstips om er weer stralend uit te zien.

Makkelijke dagelijkse schoonheidstips

1. Begin de dag met een koude douche

Eerste in de lijst van schoonheidstips: een koude douche

Moeten we echt gaan voor die koude douche? Het hoeft niet echt ijzig koud, want ook lauw water heeft al een revitaliserend effect. Zo starten we zowel onze lijst van schoonheidstips als onze dag met een behoorlijke oppepper!

Koud water stimuleert de circulatie, verstevigt de huid en maakt deze elastischer. Voor sommigen kan het zelfs het immuunsysteem versterken, pijn in de benen verlichten en de circulatie in spataderen opnieuw op gang brengen.

Wat kun je nog meer willen? ‘s Avonds kunnen we genieten van een lekkere, warme douche om te ontspannen. ‘s Ochtends gaat er echter niets boven het frisse gevoel van de koude variant om de dag stralend en gezond te beginnen.

2. Pieker niet over donkere kringen

Donkere kringen

Het overkomt ons allemaal: donkere kringen onder de ogen. Je staat op, kijkt in de spiegel en daar zijn ze dan: de klassieke donkere wallen. Deze geven een vermoeide uitstraling en wekken soms zelfs de indruk geven dat je ziek bent.

Gebrekkige circulatie of ophoping van vocht geven altijd die vervelende uitstraling van vermoeidheid of verdriet. Gelukkig kunnen we snel iets aan die donkere cirkels doen alvorens naar het werk te vertrekken.

 • Leg twee lepels in de koelkast gedurende tien minuten en snijd ondertussen twee schijfjes komkommer.
 • Leg ze op de oogleden. De komkommer stimuleert de circulatie en verstevigt de huid rond de ogen.
 • Neem na tien minuten de koele lepels uit de koelkast en hou ze gedurende tien seconden tegen de donkere randen.
 • Hou nadien tien seconden rust, herhaal dit vijf maal en je donkere kringen verdwijnen zouden als sneeuw voor de zon moeten verdwijnen!

Anders is dit ook een geweldige tip:
Hoe wallen onder je ogen verbergen met etherische olie

3. Schoonheidstips voor glanzend en vol haar

Kokosnootolie

Een bad hair day hebben we allemaal al eens gehad. Je staat op en je haar is dof, weerbarstig en je kunt er geen kant mee op.

Een snelle en goedkope remedie is een masker van kokosolie en yoghurt. Deze is makkelijk vooraf te bereiden en goed te bewaren. Daardoor staat hij altijd klaar voor gebruik in tijden van nood!

 • Meng een theelepel kokosolie met natuurlijke yoghurt. De herstellende eigenschappen en antioxidanten geven je haar opnieuw glans en volheid!
 • Laat het masker vijftien minuten inwerken en spoel het na met een half glas appelazijn, opgelost in een half glas water.
 • Masseer de hoofdhuid gedurende tien minuten en spoel het goed uit met water. Bekijk het fantastische resultaat in de spiegel!

4. Zorg voor een stralende teint!

Gezicht in de zon

Een triest, vaal en vermoeid gezicht ‘s ochtends in de spiegel? We kennen het allemaal. Hoe kun je dit vermijden? Welke snelle en makkelijke remedies hebben we in huis om toch fris en met heldere blik het huis uit te gaan?

Ben je moe, heb je last van maagklachten of ben je van je stuk gebracht, dan hoorde je vast wel eens het advies om een kopje kamillethee te drinken. Maar wist je ook dat een vale en doffe huid baat heeft bij datzelfde recept?

Het verstevigt efficiënt de huid, geeft deze helderheid en zorgt tegelijkertijd voor de broodnodige hydratatie.

 • Kook een kop water en voeg twee zakjes kamillethee toe en laat het rusten.
 • Als het water afgekoeld is, gebruik je het als gezichtstoner.
 • Laat het even inwerken en spoel na met water.

We geven je ook graag mee dat een gezond en harmonieus dieet wonderen doet voor je huid. Neem voldoende vitamine C en B op in je maaltijden.

Je vindt deze vitamines terug in natuurlijke vruchtensappen van sinaasappel, citroen en pompelmoes, in kiwi’s en aardbeien en niet te vergeten in groene bladgroenten. Onthou dat je bent wat je eet!

5. Word je wakker met een slecht ruikende adem?

Slecht adem

Vaak gebeurt het dat we ‘s ochtends opstaan met een vieze smaak in de mond en onfrisse adem. We moeten vlug de deur uit en zoeken een snelle remedie.

Kauw dan gedurende vijf minuten op een vers koriander- of muntblaadje. Ze bezitten beiden antibacteriële eigenschappen en zullen je snel van die vieze smaak en slechte adem afhelpen.

Gebruik deze makkelijke en simpele huisremedies en je verlaat vanaf nu elke ochtend stralend en fris je huis. Dat zonder dat je al die dure make-up en verzorgingsspullen in je tas mee hoeft te nemen!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Scully, C., & Greenman, J. (2008). Halitosis (breath odor). Periodontology 2000. https://doi.org/10.1111/j.1600-0757.2008.00266.x
 • Palomar Llatas, F., Fornes Pujalte, B., Arantón Areosa, L., & Rumbo Prieto, J. M. (2013). Envejecimiento cutáneo y dermatoporosis. Enfermería Dermatológica.
 • Laura Garces. (2011). Hierbabuena: propiedades y usos en la Salud y Belleza.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.