Onmisbare makkelijke schoonheidstips!

6 juli 2015

Heb jij al eens uitgerekend hoeveel geld je reeds hebt uitgegeven aan dure schoonheidsproducten, die nooit echt het beloofde resultaat opleveren? Het overkomt ons allemaal regelmatig. Gelukkig bestaan er eenvoudige en goedkope schoonheidstips, die makkelijk in het dagelijks leven toe te passen zijn en die bovendien een mooi resultaat opleveren. Ga op ontdekkingstocht in dit artikel en gebruik deze makkelijke en goedkope schoonheidstips om er weer stralend uit te zien

Makkelijke dagelijkse schoonheidstrucs

1. Begin de dag met een koude douche

Douche

Moeten we echt gaan voor die koude douche? Het hoeft niet echt ijzig koud, want de temperatuur op lauw heeft reeds een revitaliserend effect en we starten de dag met een superboost! Koud water stimuleert de circulatie, verstevigt de huid en maakt die elastischer, verbetert het immuniteitsstelsel, verlicht pijn in de benen en brengt circulatie in spataderen opnieuw op gang. Hoeft dit nog meer betoog? ’s Avonds kunnen we genieten van een lekkere, warme douche om te ontspannen, maar er gaat niets boven het frisse gevoel van de koude variant na het opstaan, om de dag stralend en gezond te beginnen.

2. Pieker niet over donkere kringen

Donkere kringen2

Het overkomt ons allemaal: donkere kringen onder de ogen. Je staat op, kijkt in de spiegel en daar zijn ze dan: de klassieke donkere cirkels, die een vermoeide uitstraling geven en de indruk geven dat je ziek bent. Gebrekkige circulatie of ophoping van vocht geven altijd die vervelende blik van vermoeidheid of verdriet. Gelukkig kunnen we snel iets aan die donkere cirkels doen alvorens naar het werk te vertrekken. Leg twee lepels in de ijskast gedurende tien minuten en snijd ondertussen twee schijfjes komkommer. Leg ze op de oogleden. De komkommer stimuleert de circulatie en verstevigt de huid rond de ogen. Neem na tien minuten de lepels uit de ijskast, die nu ijskoud zijn, en hou ze gedurende tien seconden tegen de donkere randen. Hou nadien tien seconden rust, herhaal dit vijf maal en je donkere kringen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

3. Tips voor glanzend en vol haar

Kokosnootolie

Een bad hair day hebben we allemaal al eens gehad. Je staat op en je haar is dof, weerbarstig en je kan er geen kanten mee uit. Een snelle en goedkope remedie is een masker van kokosolie en yoghurt. Makkelijk vooraf te bereiden en te bewaren en klaar voor gebruik in tijden van nood. Meng een theelepel kokosolie met natuurlijke yoghurt. De herstellende eigenschappen en antioxidanten maken je haar opnieuw glanzend en vol! Laat het masker vijftien minuten inwerken en spoel het na met een half glas appelazijn in een half glas water. Masseer de hoofdhuid gedurende tien minuten en spoel het goed uit met water. Bekijk het fantastische resultaat in de spiegel!

4. Zorg voor een stralende teint!

Gezicht4

Een triest, vaal en vermoeid gezicht ’s ochtends in de spiegel? We kennen het allemaal. Hoe kun je dit vermijden en welke snelle en makkelijke remedies hebben we in huis om toch fris en met heldere blik het huis uit te gaan?

Ben je moe, heb je last van maagklachten of ben je van je stuk gebracht, dan hoorde je vast wel eens het advies om een kopje kamillethee te drinken. Maar wist je ook dat een vale en doffe huid baat heeft bij datzelfde recept? Eenvoudig en efficiënt verstevigt het de huid, maakt het de teint opnieuw helder en zorgt het tegelijkertijd voor de broodnodige hydratatie. Kook een kop water en voeg twee zakjes kamillethee toe en laat het rusten. Als het water afgekoeld is, gebruik je het als gezichtstoner. Laat het even inwerken en spoel na met water.

We laten natuurlijk ook nooit na mee te geven, dat een gezond en harmonieus dieet wonderen doet voor je huid. Neem voldoende vitamine C en B op in je maaltijden. Je vindt deze vitamines terug in natuurlijke vruchtensappen van sinaasappel, citroen en pompelmoes, in kiwi’s en aardbeien en niet te vergeten in groene bladgroenten. Onthou dat je bent wat je eet!

5. Word je wakker met een slecht ruikende adem?

Slecht adem2

Vaak gebeurt het dat we ’s ochtends opstaan met een vieze smaak in de mond en onfrisse adem. We moeten vlug de deur uit en zoeken een snelle remedie. Kauw gedurende vijf minuten op een vers koriander- of muntblaadje. Ze bezitten beiden antibacteriële eigenschappen en zullen je helpen snel af te raken van die vieze smaak en slechte adem.

Gebruik deze makkelijke en simpele huisremedies en je verlaat vanaf nu elke ochtend stralend en fris je huis, zonder al die dure make-up en verzorgingsspullen in je tas te hoeven meenemen!

Bekijk Ook