Je ogen verjongen met deze trucjes

Je ogen verjongen met deze trucjes

Laatste update: 01 oktober, 2018

Je ogen zijn een teken van je identiteit. Niet alleen weerspiegelen ze je ziel, maar ze zeggen ook iets over je gezondheid. Ze kunnen sporen van moeheid, een slapeloze nacht of het verstrijken van de tijd weergeven. Daarom delen wij een aantal trucjes waarmee je je ogen verjongen kunt.

Je ogen zijn niet enkel onderhevig aan je interne emoties, maar ze zijn ook erg kwetsbaar voor de omgeving. Daarom is het bijvoorbeeld belangrijk dat je erop toeziet dat je niet al te veel uren achter je computer of met je mobiel doorbrengt. Kunstlicht is namelijk erg schadelijk voor de ogen. Hieronder geven we je enkele tips over hoe je je ogen kan verjongen.

Welke typische oogproblemen zijn er?

Vrouw die wil haar ogen verjongen

 • Hangende of slappe oogleden. Dit kan vele oorzaken hebben. Je kan ‘s morgens wakker worden met licht gezwollen en ontstoken oogleden. Een slechte nachtrust of gebrekkige hydratatie kunnen ervoor zorgen dat vocht zich in je oogleden opstapelt. Het verstrijken van de tijd zal deze kenmerken bovendien nog meer uitgesproken maken.
 • Kraaienpootjes. Dit zijn zeer kleine rimpels, die zich in je ooghoeken vormen wanneer je glimlacht of een andere gezichtsuitdrukking maakt. Ze verschijnen door het verminderen van de elasticiteit van je huid. Ook genetica en blootstelling aan de zon spelen een rol. Kraaienpootjes kunnen gelukkig behandeld worden.
 • Donkere kringen onder je ogen. Iedereen heeft ze. Deze ‘zakken’ verschijnen onder je ogen en hebben een donkere of paarse kleur. Ze kunnen het gevolg zijn van vermoeidheid, gebrek aan slaap, ziekte of zelfs emotionele problemen.
 • Wallen.Wie haat die vervelende wallen niet? Ze ontstaan als gevolg van hormonale veranderingen of vochtretentie. Ze maken je gezicht lelijk en geven het een uitdrukking van vermoeidheid.
 • Matheid. Moeheid, een oogaandoening, ouder worden en niet genoeg knipperen met je ogen zijn enkele van de oorzaken. Er zijn echter mogelijkheden om er vanaf te komen.

Je ogen verjongen met een paar handige tips

Je ogen verjongen met remedies tegen rimpels rond de ogen

Je ogen verjongen met ei

 • Eiwit: Dit zal je misschien verrassen, maar eiwit wordt erkend als goede vochtinbrenger en is een goed middel om losse huid te verstevigen. Het is ook goed tegen expressielijntjes. Toepassen is simpel: je neemt gewoon een eiwit, smeert het op de huid rond je ogen en masseert het zachtjes in. Doe dit elke ochtend en je zal je huid geleidelijk aan strakker en meer rimpelvrij zien worden.
 • Avocado: Een bron van vitamine E en vetzuren. Het is prima als vochtinbrenger en voor het bestrijden van vrije radicalen. Neem simpelweg het vruchtvlees van een halve avocado, plet het fijn en breng het ‘s avonds aan gedurende vijftien minuten. Spoel het daarna af met water.
 • Komkommer: Dit is één dan de meest bekende en effectieve middelen. Komkommer is rijk aan vitamine C en cafeïnezuur. Het stimuleert de productie van gezond huidweefsel en hydrateert de huid. Leg een sneetje komkommer op elk oog of maal een halve komkommer tot een pasta en smeer het rond je ogen.
  • Breng het gedurende vijftien minuten aan. Daarna zal je zien dat je ogen er veel frisser en gezonder uitzien.

Je ogen verjongen met remedies tegen donkere kringen en wallen
Je ogen verjongen met rozen

 • Kamille: Dit is een erg bekende remedie. Kamille werkt erg goed tegen ontsteking, ontspant en zal de bloedcirculatie naar je ogen verbeteren, waardoor er minder vocht vastgehouden wordt. Maak een infusie met twee zakjes kamillethee. Laat de thee afkoelen, doop er twee watjes in. Leg deze watjes vervolgens vijftien minuten op je ogen. Dit zal verlichting geven.
 • Komkommer en melk: Dit is perfect voor het heractiveren van de circulatie en het ontgiften van wallen of donkere kringen rond de ogen. Het is erg simpel toe te passen. Plaats een glas melk vijftien minuten in de koelkast. Laat er vervolgens twee plakjes komkommer in weken en leg ze op je ogen. Je krijgt onmiddellijk resultaat.
 • Rozenblaadjes: Dit is een andere goede remedie tegen wallen en donkere kringen rond de ogen. Neem acht of negen rozenblaadjes en plaats ze in een kan met vier eetlepels amandelolie. Laat ze vervolgens een dag lang in het donker weken (er mag geen zonlicht bij komen). De volgende dag neem je een watje en masseer je je ogen met de substantie. Deze remedie is erg effectief en bovendien zeer plezierig.

Je ogen verjongen door ze te masseren

Vrouw die wil haar ogen verjongen

Je kunt ook je ogen verjongen door ze te masseren. Hierdoor zullen ze er ook veel gezonder uitzien. De techniek heractiveert de circulatie en de tonus van je ogen en huid. Het zal je ogen expressiever en levendiger maken.

 1. Begin met je handen grondig te wassen en het aanbrengen van één van voorgaande remedies. Je kan bijvoorbeeld eiwit, avocado of een crème van komkommer gebruiken. Masseer de huid rondom je ogen dan door ronde bewegingen te maken. Ga door met het masseren van je ooglid en tenslotte je wenkbrauwen. Maak steeds cirkelvormige bewegingen.
 2. Gebruik nu je duim en wijsvinger om je neusbrug te masseren. Plaats beide vingers net naast je traanbuizen en maak kleine cirkelvormige bewegingen. Dit heractiveert de circulatie.
 3. Neem vervolgens je oogleden vast en trek ze zachtjes naar boven. Masseer elk ooglid opnieuw cirkelvormig.
 4. Tik dan zachtjes met je middenvinger op het gebied rond je wallen.
 5. Uiteindelijk volgt dan een moment van ontspanning, waarbij je je ogen afdekt met je handpalmen gedurende een minuut.
 6. Herhaal de hele cyclus drie keer.

Afbeeldingen met dank aan Polly Mcarthy, Eduardo Medina 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.