Natuurlijke behandelingen voor witte tanden
Wist je dat sommige voedingsmiddelen die we eten ervoor kunnen zorgen dat onze tanden hun witte kleur verliezen en geel worden? Dit kan ook veroorzaakt worden door het roken van sigaretten.
Tanden kunnen echter hun natuurlijke kleur terugkrijgen met behulp van bepaalde tandheelkundige behandelingen, die direct hun kleur veranderen. Daarnaast zijn er ook een aantal methodes die je thuis kan uitvoeren die mogelijk het probleem oplossen.
Wil je meer weten over hoe je je tanden wit kan maken? Zo ja, lees dan zeker verder!
Er zijn verschillende soorten vlekken die op je tanden kunnen ontstaan, door een aantal verschillende redenen, zoals veel koffie, thee of donker gekleurde frisdranken drinken en vooral roken.
Sommige vlekken ontstaan al wanneer de tand begint te vormen en deze moeten zeker weten op een tandheelkundige manier verwijdert worden, aangezien je die onmogelijk kan verwijderen met huismiddeltjes.
Natuurlijke behandelingen voor witte tanden
Sinaasappelschillen
Het binnenste gedeelte van een sinaasappelschil is erg goed voor het verwijderen van tandvlekken. Dit witte gedeelte van de schil bevat vitamine C, pectine en limoneen. Dat laatste kan helpen om je tanden natuurlijk wit te maken.
Hoe gebruik ik het?
Deze behandeling is erg simpel.
- Je begint met de sinaasappel te wassen en te schillen.
- Vervolgens wrijf je met het witte gedeelte over je tanden.
- Na 30 minuten kan je je tanden op de normale manier poetsen.
OPMERKING: Breng het niet teveel aan. Doe het maximaal één of twee keer per week.
Aloëvera
Aloëvera is een effectieve en gezonde oplossing om tanden wit te maken. Je hebt alleen maar de gel van de plant nodig en kan dit elke dag en elke keer wanneer je je tanden poetst aanbrengen.
Baking soda
Baking soda is erg goed om tanden wit te maken. Voeg simpelweg een halve eetlepel baking soda toe aan een beetje water en poets dan je tanden.
Je zou wel moeten onthouden dat dit maar één keer per week gedaan kan worden, omdat baking soda je tandglazuur kan beschadigen als je het te vaak gebruikt, aangezien het erg bijtend is.
Aardbeien
Wist je dat aardbeien kunnen helpen om tandplak te verwijderen? Je hoeft ze alleen maar doormidden te snijden en een aantal minuten over je tanden te wrijven.
De aardbei werkt net zo als de baking soda, maar het beschadigt het tandglazuur minder.
Daarnaast hebben aardbeien speciale vezels die helpen om gevaarlijke bacteriën in ons lichaam te elimineren, waardoor ze erg handig zijn voor een goede orale hygiëne.
Misschien ook interessant:
Frisdranken: slecht voor je tanden!
Vergeet dit niet!
Onthoud dat de behandelingen in dit artikel gematigd gebruikt moeten worden, aangezien ons tandglazuur onomkeerbaar beschadigd kan worden. Het is belangrijk om deze producten voorzichtig aan te brengen en niet te vaak, zodat ze je effectief en veilig kunnen helpen om je tanden wit te maken. Gebruik ze dus niet te vaak!
Daarnaast zou je ook moeten onthouden om voldoende selderij, wortels en appels te eten om je tanden schoon, gezond en sterk te houden. Deze voedingsmiddelen helpen om speeksel te produceren, wat erg belangrijk is om tandvlekken te verwijderen.
Het is tot slot ook belangrijk om te onthouden dat flossen en het gebruik van mondspoeling belangrijk is.
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- Roesch Ramos, L., Peñaflor Fentanes, E., Navarro Montiel, R., Dib Kanan, A., & Estrada Esquivel, B. (2007). Tipos y técnicas de blanqueamiento dental. Oral Revista.
- Vargas-Koudriavtsev, T., Durán-Sedó, R., Sáenz-Bonilla, P., Bonilla-Mora, V., Guevara-Bertsch, M., Jiménez-Corrales, R. A., & Herrera-Sancho, O. A. (2015). Efecto de agentes de blanqueamiento dental sobre la concentración de fosfato en el esmalte dental por medio de espectroscopia Raman. Revista Odontológica Mexicana. https://doi.org/10.1016/j.rodmex.2015.10.004
- Rodríguez, M. P. G. de. (2005). Efectos clínicos y estructurales del blanqueamiento dental. Odontología Sanmarquina. https://doi.org/10.15381/os.v8i2.3145