Middel van groene thee tegen acne
Iedereen weet het: groene thee is in de mode. Het heeft de laatste tijd steeds meer aanhangers gekregen, vooral onder degenen die op zoek zijn naar een gezonder leven. Wist je ook dat het volgens recente studies ook huidproblemen zoals acne kan oplossen? Er is nu zelfs een middel van groene thee tegen acne.
We weten allemaal dat het een geweldige antioxidant is en diuretisch werkt, dat het interne wonden kan genezen en dat je er zelfs van kunt afvallen. Het kan zelfs huidproblemen aanpakken. Ontdek hieronder meer over dit fantastische middel met groene thee tegen acne!
De enorme voordelen van groene thee tegen acne
- Thee is al eeuwen een essentieel onderdeel van de Aziatische cultuur. Maar het is niet gewoon een simpel drankje voor tussendoor. Thee is ook een behandeling voor gezondheid, een specifieke remedie, dankzij de samenstelling.
- Groene thee is, volgens gezondheidspublicaties van Harvard, een van de infusies met de meeste antioxidanten in de samenstelling. Daarnaast is het hoge gehalte looizuur ook goed voor het verminderen van zwellingen en ontsteking van de huid, waardoor het geweldig is tegen acne.
- Groene thee heeft ook het vermogen om de hoeveelheid olie op je huid te verminderen, die leidt tot die ontstekingen waar acne en mee-eters ontstaan. Het dient ook als een geweldige ontgifter.
- Veel crèmes die tegenwoordig worden verkocht en die worden gezien als het effectiefst, bevatten ook groene thee, omdat dit veel beter werkt dan het klassieke benzoylperoxide.
- Groene thee is een ongelofelijk middel om de natuurlijke antibacteriële en samentrekkende werking. In tegenstelling tot benzoylperoxide droogt het je huid ook niet uit.
- De rijke concentraties antioxidanten helpen je immuunsysteem te versterken en beschermen, waardoor de invloed van bacteriën en virussen vermindert, die je huid ook kunnen verslechteren en daardoor die vervelende acne veroorzaken.
Een middel van groene thee tegen acne en mee-eters
We weten allemaal dat groene thee zijn werking tegen acne en mee-eters dankt aan zijn polyfenolen en antioxidanten, die in staat zijn gifstoffen uit de huid te neutraliseren, ontstekingen te verminderen en de bacteriën te bestrijden die de oorzaak zijn van deze uitbarstingen.
Het is duidelijk in staat om de overvloedige productie van vet tegen te gaan, dankzij het bewezen samentrekkende effect, waardoor het de vorming van puistjes en mee-eters tegengaat en deze beetje bij beetje uitdroogt.
Misschien ook interessant om te lezen: Hoe voorkom je mee-eters?
Hoe doe je het?
Het is heel simpel. De behandeling die je gaat volgen bestaat uit twee stappen:
Behandeling 1
- Maak iedere ochtend een infusie van groene thee.
- Doe een zakje thee in een beker kokend water. Laat dit, zodra het kookt, 20 minuten staan en laat het afkoelen.
- Breng het vervolgens drie keer per dag aan. Je kunt een wattenschijfje gebruiken om je gezicht te bevochtigen of een verstuiver.
- Het is een toner, dus je kunt het gewoon aanbrengen op je gezicht en daar laten zitten.
- Denk eraan: drie keer per dag, ‘s ochtends, ‘s middags en voordat je gaat slapen.
Behandeling 2
Maak vervolgens een andere behandeling om twee keer per week te gebruiken. Hierin zit appelazijn. Waarom, vraag je? Het is namelijk geweldig tegen mee-eters en acne en voor het balanceren van de pH-waarde van je huid.
- Meng gewoon een eetlepel appelazijn in een beker groene thee.
- Breng het aan als toner en laat het de hele nacht zitten.
- Was het ‘s ochtends af met warm water en gebruik je normale hydraterende crème. Je zult de resultaten razendsnel kunnen zien!
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- MedlinePlus (2019). Acné. Available at: https://medlineplus.gov/spanish/acne.html. Accessed 11/03/2020.
- Saric, S., Notay, M., & Sivamani, R. K. (2017). Green tea and other tea polyphenols: Effects on sebum production and acne vulgaris. Antioxidants, 6(1), 2. Available at: https://doi.org/10.3390/antiox6010002. Accessed 11/03/2020.
- Williams, L. B., & Haydel, S. E. (2010). Evaluation of the medicinal use of clay minerals as antibacterial agents. International geology review, 52(7-8), 745-770. Available at: https://doi.org/10.1080/00206811003679737. Accessed 11/03/2020.
- Yagnik, D., Serafin, V., & Shah, A. J. (2018). Antimicrobial activity of apple cider vinegar against Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Candida albicans; downregulating cytokine and microbial protein expression. Scientific reports, 8(1), 1-12. Available at: https://www.nature.com/articles/s41598-017-18618-x. Accessed 11/03/2020.