Maak een einde aan slappe armen

Slappe armen is een doorn in het oog van velen. Helaas komt het na een bepaalde leeftijd regelmatig voor. Kun je er iets tegen doen?
Maak een einde aan slappe armen
Carlos Fabián Avila

Geschreven en geverifieerd door de arts Carlos Fabián Avila.

Laatste update: 21 januari, 2019

Na een bepaalde leeftijd, en vooral bij vrouwen, beginnen de huid en de spieren van de armen slapper te worden en naar beneden te hangen. Als je dit probleem wilt bestrijden met natuurlijke middelen, zal je niet alleen het uiterlijk van je armen verbeteren, maar je zal een slappe huid in het algemeen voorkomen.

In dit artikel kun je simpele huismiddelen en een gezond dieet ontdekken om je te helpen hangende huid op de armen te voorkomen.

Eet eiwitten tegen slappe armen

Plantaardige Eiwitten

Eiwitten zijn noodzakelijk voor de gezondheid en in dit geval helpen ze onder andere de huid en de spieren te voeden. Als je niet genoeg eiwitten binnenkrijgt, worden de spieren eerder omgezet in vet.

Het is belangrijk om voor gezonde eiwitten te zorgen die makkelijk worden verteerd en om ze niet overdadig te gebruiken.

Een goede manier om voldoende eiwitten binnen te krijgen, is bijvoorbeeld door een portie toe te voegen aan iedere maaltijd. Vermijd minder gezonde proteïnebronnen zoals rood vlees, worst en zuivelproducten die veel vet bevatten.

Gezonde alternatieven

Kies in plaats daarvan voor deze gezonde alternatieven.

 • Wit vlees: ideaal voor het vormen en verstevigen.
 • Vis: vette vis en witte vis bevatten veel eiwitten, hoewel witte vis minder vet bevat, waardoor het een goede optie is voor de hoofdmaaltijd.
 • Eieren: het wit bevat het meeste proteïne en de dooier het meeste vet.
 • Melk en zuivel: de gezondste en lichtste zuivelproducten zijn geitenkaas en hütenkäse, vooral als de laatste ook van geitenmelk is gemaakt.
 • Peulvruchten: peulvruchten zijn goedkoop en bevatten veel plantaardige eiwitten. Bereid ze met een beetje komijn en kombuzeewier, zodat ze makkelijker te verteren zijn. Je kunt er ook een romige soep van maken voor de avondmaaltijd. Om voldoende eiwitten binnen te krijgen, kun je ze combineren met granen zoals bruine rijst, havermout of quinoa.
 • Gedroogd fruit: gezond en lekker, en een ideale optie voor ieder moment van de dag. Overschrijd niet de aanbevolen hoeveelheid, een handje vol.Vermijd de soorten die gefrituurd of gezout zijn.
Noten

Klei om gifstoffen af te voeren

Als een deel van het lichaam te veel vet of vocht verzamelt, komt dat vaak doordat het problemen heeft met de afvoer van giftige stoffen.

Om gifstoffen op de juiste manier af te voeren, dat wil zeggen door de poriën waardoor de huid steviger wordt, raden we aan om ten minste één keer per week een kleimasker aan te brengen.

 • Meng eerst de klei met genoeg water totdat er een pasta ontstaat die makkelijk te verdelen is en niet druipt.
 • Breng het vervolgens aan op de zakkende huid van de slappe armen en laat het intrekken totdat het opgedroogd is.
 • Spoel het af met warm water en droog het goed af voordat je een hydraterende crème aanbrengt.
Arm

Hydrateren voor versteviging

Deze stap is fundamenteel voor een stevige huiden we vergeten vaak de armen totdat we merken dat de huid verslapt.

Je hoeft geen geld uit te geven aan dure crèmes; je kunt iedere natuurlijke hydraterende lotion gebruiken die voedend is en je armen hydrateert. Probeer amandel-, kokos- of olijfolie te gebruiken.

Beweging

Om te voorkomen dat de spieren slap worden, moet je ze trainen. Als je ze niet regelmatig gebruikt, verliezen ze hun stevigheid en vaardigheden.

Je hoeft niet te gaan gewichtheffen. Je kunt een gemiddeld zwaar voorwerp gebruiken om thuis oefeningen te doen, waarbij je de armen in verschillende richtingen beweegt.

Doe dit vijf of tien minuten per dag om je slappe armen te versterken en voordat je het weet zie je dat de verslapping verdwijnt.

Koud water

Koud water is geweldig voor het verstevigen van de spieren, omdat het meteen de bloeddoorstroom verbetert.

 • Vermijd douchen met heel warm water. 
 • Eindig je douche altijd met koud water, waarbij je je vooral richt op de armen.
 • Maak ten slotte je armen gedurende de dag nat met koud water.

Met deze simpele stappen zul je het verstevigingsproces versnellen en je zal meteen zien dat de huid steviger wordt.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.