Lijnzaad is een natuurlijk alternatief om af te vallen

Lijnzaad is een geweldignatuurlijk alternatief voor gewichtsverlies. Om dit te bereiken moet je calorieën verbranden en lijnzaad kan hierbij helpen.
Lijnzaad is een natuurlijk alternatief om af te vallen

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Lijnzaad staat al jaren bekend om zijn zeer gunstige gezonde eigenschappen en componenten. Verschillende studies hebben aangetoond dat lijnzaad zeer gezonde componenten bevat, die verschillende onderdelen van het lichaam beter laten functioneren.

Dit zogenaamde superzaad bevat eigenschappen die dienen als ontstekingsremmende middelen, antioxidanten, ontgifters en anti-allergenen.

 • Het verbetert het cardiovasculaire systeem en de spijsvertering.
 • Lijkt te helpen bij ziekten zoals kanker en artritis.
 • Symptomen van de menopauze voorkomen.

Het heeft vele andere voordelen, waaronder de eigenschap die het geschikt maakt als natuurlijk alternatief voor gewichtsverlies.

Waardoor veroorzaakt lijnzaad gewichtsverlies?

Lijnzaad is een geweldig natuurlijk alternatief voor gewichtsverlies. Om dit te bereiken moet je calorieën verbranden en lijnzaad kan hierbij helpen.

Zoals we hierboven vermeld hebben, heeft lijnzaad antioxidante eigenschappen, die de stofwisseling verbeteren. De voedingsvezels die het bevat veroorzaken een vol gevoel, waardoor onrust wordt voorkomen en dankzij de omega 3-vetzuren vermindert het verlangen naar suiker.

Lijnzaadbehandeling om af te vallen

lijnzaad

Als je wilt profiteren van de voordelen van lijnzaad als hulp bij het afvallen, moet je beginnen om het op te nemen in je dieet op een gedisciplineerde en gecontroleerde manier. Om dat te doen, is er een behandeling die je elke dag moet doen op een gecontroleerde manier en met al je dagelijkse maaltijden.

Je hebt hiervoor nodig:

Wat moet je doen?

Voor aanvang van deze behandeling is het het beste om een voedingsdeskundige te raadplegen, zodat hij of zij kan helpen bij het bepalen van de ideale dosering, die je lichaam nodig heeft.

In het algemeen raden we het gebruik van:

 • Drie eetlepels lijnzaad per dag aan, verdeeld over de dag. Om die reden neem je als je begint de aanbevolen hoeveelheid lijnzaad bij drie maaltijden per dag.
 • Voor elke eetlepel gemalen lijnzaad die je inneemt, moet je een glas water drinken. Aangezien je er drie eetlepels van neemt, zal je drie glazen water drinken voor elke maaltijd gedurende de dag.

Een ander alternatief is om:

 • Hetzelfde lijnzaadrantsoen aan te houden en toe te voegen aan voedingsmiddelen, zoals ontbijtgranen, yoghurt, smoothies, salades enz. Het zal op dezelfde manier werken bij het afvallen en zal je net zulke goede resultaten geven.

Tot slot raden we lijnzaad aan om:

 • Olie, margarine, boter en eieren te vervangen. Als een gerecht wat je aan het maken bent één van deze ingrediënten bevat, raden we aan in plaats daarvan drie eetlepels lijnzaad te gebruiken of iedere andere hoeveelheid die je nodig acht.

Misschien ook interessant om te lezen:
Gezonde smoothies voor een slanke taille

Tips voor het beste resultaat

lijnzaad-4

 • Je moet consequent zijn bij het gebruik van lijnzaad. Als resultaat zal je tijdens de eerste maand de veranderingen al zien.
 • We raden aan om het gedurende twee maanden achter elkaar te gebruiken en daarna drie tot vier weken rust te nemen, voordat je opnieuw begint.
 • Combineer het gebruik ervan met een gebalanceerd, gezond en vetvrij dieet.
 • Let erop dat het essentieel is dat je aan beweging doet om je figuur te verbeteren.

Bijwerkingen en waarschuwing voor de behandeling

Het eten van lijnzaad kan bepaalde bijwerkingen voor sommige mensen veroorzaken, omdat niet iedereen hetzelfde zal reageren. We waarschuwen mensen die medicijnen gebruiken, dat zij van te voren een arts zouden moeten raadplegen.

Lijnzaadolie kan bepaalde interacties hebben met medicijnen en het beïnvloedt vooral de snelheid waarmee ze worden geabsorbeerd in het lichaam. Dergelijke medicijnen zijn meestal diegene, die gebruikt worden als bloedverdunner en bij diabetes en hormonale behandelingen.

Omega 3-vetzuren, hoewel nuttig, kunnen bloedingen veroorzaken bij sommige mensen vanwege de anti-coagulerende effecten. Dezelfde eigenschap kan de aanwezigheid van het bloedsuiker licht aantasten, doordat het de eigenschap heeft het verlangen naar suiker te verminderen.

We raden aan de aanbevolen dosering niet te overschrijden en niet te veel eten tijdens de dag. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Morris, D. H. (2007). LINAZA Un Producto Premier de Salud y Nutrición. LINAZA- Un Producto Premier de Salud y Nutrición.
 • Adolphe, J., & Fitzpatrick, K. (2015). Linaza: Un estudio nutricional. Healthyflax.Org. https://doi.org/10.1109/ISSCC.2013.6487668
 • Jiménez P, P., Masson S, L., & Quitral R, V. (2013). Composición química de semillas de chía, linaza y rosa mosqueta y su aporte en ácidos grasos omega-3. Revista Chilena de Nutrición. https://doi.org/10.4067/S0717-75182013000200010

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.