Je lichaam natuurlijk zuiveren in 3 dagen

Net als dat we douchen, onze kleren wassen en onze tanden elke dag poetsen, moeten onze lichamen ook af en toe gezuiverd worden van binnenin. Een simpele manier om hiermee te beginnen is een glas koud water drinken wanneer je wakker wordt en naar bed gaat.
Citroen om je lichaam te Zuiveren

Door de voedingsmiddelen die we eten, voegen we verscheidene giftige stoffen aan onze lichamen toe gedurende de dag. Als we stress, milieuvervuiling en verscheidene problemen rondom ons aan deze situatie toevoegen, dan wordt het duidelijk dat onze lichamen gevuld worden met negatieve stoffen die af en toe verwijderd moeten worden. In dit artikel zal je leren hoe je je lichaam in 3 dagen kan zuiveren.

Waarom zouden we ons lichaam moeten zuiveren?

Net als dat we douchen, onze kleren wassen en onze tanden elke dag poetsen, moeten onze lichamen ook af en toe gezuiverd worden van binnenin. Je zou een ontgifting moeten doen om de giftige stoffen en chemicaliën van geraffineerde bloem, suiker, gefrituurde voedingsmiddelen en dierlijke producten (vlees en zuivel) die we dagelijks eten te elimineren.

Daarnaast is het zuiveren van je lichaam een noodzakelijk proces, omdat de meeste van ons een zittende levensstijl leiden en dagelijks blootgesteld worden aan milieuvervuiling, stress, veranderende emotionele gemoedstoestanden en zorgen.

Buik

Dit proces kan verscheidene jaren aanhouden, waardoor je organen en lichaam in het algemeen verzwakt worden. Daarom lijden we elke maand vaker aan bepaalde ziektes, voelen we ons vermoeid, krijgen we buikpijn en verkoudheden of kijken we in de spiegel en zien we dat ons spiegelbeeld er bleek en verlopen uitziet. Als je kan begrijpen dat deze tekenen een signaal zijn dat verstuurd wordt door je organismen, dan zou je iets meer aandacht moeten besteden aan je lichaam.

Het beste wat je zou kunnen doen is beginnen met het eten van een rauw veganistisch dieet, al is dit niet een uitdaging die iedereen aankan. Je hoeft de voedingsmiddelen waar je van houdt niet helemaal te vermijden, maar je zou moeten proberen om gezonder te eten en van fastfood een uitzondering maken. Op die manier zal je lichaam beginnen om de giftige stoffen in je lichaam op een natuurlijke manier te elimineren, waardoor je een gezonder leven kan leiden.

Hoe zuiver of reinig je je lichaam

Consumeer biologische producten

Er is zeker weten wel een lokale markt in de buurt waar biologische soorten fruit, groenten en andere voedingsmiddelen worden verkocht. Alhoewel deze producten wat duurder zijn dan de conventionele producten in de supermarkt, hebben ze een hogere kwaliteit, omdat ze geen meststoffen, pesticiden en groeihormonen bevatten, die traditionele producten wel bevatten. Als je wat extra ruimte in je achtertuin hebt, dan is het een goed idee om te beginnen met een kleine groentetuin waar je je eigen natuurlijke voedingsmiddelen verbouwt.

Gedroogd Fruit en Noten

Drink een hoop water

Water hydrateert je organen en wanneer je urineert elimineer je het opgehoopte afval in je lichaam. Je zou ten minste twee liter water per dag moeten drinken (acht glazen). Als het buiten erg warm is, je een sport beoefent of een erg hectische dag hebt, dan zou je die hoeveelheid moeten verhogen. We raden aan om een glas koud water te drinken wanneer je wakker wordt en nog een wanneer je naar bed gaat. Je kan jezelf ook hydrateren door fruit en groenten te eten met een hoge hoeveelheid water, zoals appels, watermeloen, tomaten en komkommers of proberen om natuurlijke, suikervrije fruitsappen en thee te drinken (vooral groene thee).

Eet meer vezels

Het primaire voordeel van vezels is vergelijkbaar met dat van water. Het stelt ons in staat om giftige stoffen te elimineren en in dit geval door middel van onze ontlasting. Vezels bevorderen het spijsverteringsproces, voorkomen constipatie en stellen het lichaam in staat om alle opgehoopte conserveringsmiddelen en afval in het spijsverteringsstelsel te elimineren. Haver, bruine rijst, volkoren pasta, zaden, noten en fruit zullen je voldoende vezels geven.

Drink geen koffie of alcohol

Deze twee drankjes zijn enorm populair, maar ze zijn niet goed voor onze organen, omdat ze de lever en nieren forceren om harder te werken, waardoor ze beschadigd raken en ziektes zoals obesitas en diabetes veroorzaken. Alhoewel een glas tijdens het avondeten prima is, raden we aan om je alcoholconsumptie te limiteren tot die hoeveelheid. Op het gebied van koffie zou je moeten proberen om natuurlijke koffie te kopen in plaats van de industriële soort.

Consumeer zuiverende voedingsmiddelen

Een aantal van de meest aanbevolen voedingsmiddelen voor het zuiveren van je organen zijn citroenen (meng het sap met water), rode bieten (ze bevatten een hoop vezels), knoflook (verwijdert pathogenen die ziektes veroorzaken) en paardenbloem (gebruik het om thee te maken of voeg een paar rauwe bladeren toe aan een salade).

Paardenbloemthee

3-daags dieet om je lichaam te zuiveren

Eerste dag

 • Consumeer tijdens het ontbijt 250 gram gesneden fruit, een kopje magere yoghurt, twee eetlepels tarwezemelen of haver, vijf eetlepels tarwegranen en een kopje groene thee zonder suiker.
 • Bereid op het midden van de ochtend 200 gram vers fruit of 30 gram noten en twee glazen water.
 • Ga tijdens de lunch voor een rauwe of gekookte groentesalade, 200 gram vis, kip of kalkoen (niet gefrituurd), een kopje bruine rijst en twee glazen water.
 • In de namiddag kan je 200 gram vers fruit eten en twee glazen water drinken.
 • Het avondeten bestaat uit een kom groentesoep, een kopje yoghurt en twee eetlepels tarwezemelen.

Tweede dag

Japans Dieet

 • Het ontbijt bestaat uit een glas ananassap met een eetlepel lijnzaad, een sneetje volkoren toast met vetarme kaas en een kopje kamillethee.
 • Ga op het midden van de ochtend voor een halve zoete aardappel en een kopje groene thee.
 • Bereid voor de lunch een kopje bruine rijst, gegrilde visfilet en een salade met sla, tomaten, selderij en radijsjes.
 • Eet op de namiddag een beetje fruit en voor het avondeten een kom romige groenten en een kopje gelatine.

Derde dag

Vis

 • Ga tijdens het ontbijt voor een kopje ananassap, een kom magere yoghurt en een sneetje volkoren toast met ham of kalkoen.
 • Eet een handvol noten op het midden van de ochtend.
 • Maak voor de lunch een pastasalade met volkoren noedels, broccoli, wortels en erwten met daarnaast 200 gram kip of kalkoen (niet gefrituurd).
 • Eet een stuk fruit in de namiddag en bereid een stuk vis met citroensap voor het avondeten.