Je lichaam natuurlijk zuiveren in 3 dagen

Net als dat we douchen, onze kleren wassen en onze tanden elke dag poetsen, moeten onze lichamen ook af en toe gezuiverd worden van binnenin. Een simpele manier om hiermee te beginnen is een glas koud water drinken wanneer je wakker wordt en naar bed gaat.
Je lichaam natuurlijk zuiveren in 3 dagen

Laatste update: 28 januari, 2021

Door de voedingsmiddelen die we eten, voegen we verscheidene giftige stoffen aan onze lichamen toe gedurende de dag. Als we stress, milieuvervuiling en verscheidene problemen rondom ons aan deze situatie toevoegen, dan wordt het duidelijk dat onze lichamen gevuld worden met negatieve stoffen. In dit artikel leren we je hoe je je lichaam kunt zuiveren in 3 dagen.

Waarom zouden we ons lichaam moeten zuiveren?

Je kunt jezelf ontdoen van giftige stoffen door de dagelijkse toevoer van geraffineerde bloem, suiker, gefrituurde voedingsmiddelen en dierlijke producten te elimineren.

Daarnaast is het nemen van een pauze van onze levensstijl altijd goed. De meeste van ons leiden een zittende levensstijl en stellen ons dagelijks bloot aan milieuvervuiling, stress, ongezond eten en zorgen.

Buik

Dit proces kan verscheidene jaren aanhouden, waardoor je organen en lichaam in het algemeen verzwakt worden. Daarom lijden we op den duur vaker aan bepaalde ziektes, voelen we ons vermoeid, krijgen we buikpijn en verkoudheden of kijken we in de spiegel en zien we dat ons spiegelbeeld er bleek en verlopen uitziet.

Als je begrijpt dat deze tekenen een signaal zijn dat verstuurd wordt door je organismen, dan zou je iets meer aandacht moeten besteden om je lichaam te zuiveren.

Het beste wat je zou kunnen doen is beginnen met het eten van een rauw veganistisch dieet. Dit is echter niet een uitdaging die iedereen aankan. Je hoeft de voedingsmiddelen waar je van houdt niet helemaal te vermijden, maar je zou moeten proberen om gezonder te eten en van fastfood een uitzondering maken.

Zo heeft je lichaam tijd om de giftige stoffen in je lichaam te verwijderen. Hierdoor kun je een gezonder leven leiden.

Hoe zuiver of reinig je je lichaam

Je lichaam is heel goed in staat om zichzelf te reinigen. We moeten echter ondertussen niet opnieuw grote hoeveelheden schadelijke stoffen innemen. Volg het advies hieronder om een zo zuiver mogelijk leven te leiden.

Consumeer biologische producten

Er is vast wel een markt in de buurt waar biologische soorten fruit, groenten en andere voedingsmiddelen worden verkocht. Alhoewel deze producten wat duurder zijn dan de conventionele producten in de supermarkt, hebben ze een hogere kwaliteit, omdat ze geen kunstmest, pesticiden en groeihormonen bevatten, die traditionele producten wel bevatten.

Als je wat extra ruimte in je achtertuin hebt, dan is het een goed idee om te beginnen met een kleine groentetuin waar je je eigen natuurlijke voedingsmiddelen verbouwt.

Gedroogd Fruit en Noten

Drink veel water om je lichaam te zuiveren

Water hydrateert je organen en wanneer je urineert elimineer je het opgehoopte afval in je lichaam. Je zou ten minste twee liter water per dag moeten drinken (acht glazen). Als het buiten erg warm is, je een sport beoefent of een erg hectische dag hebt, dan zou je die hoeveelheid moeten verhogen.

We raden aan om een glas koud water te drinken zodra je wakker wordt en nog een wanneer je naar bed gaat. Je kan jezelf ook hydrateren door fruit en groenten te eten met een hoge hoeveelheid water, zoals appels, watermeloen, tomaten en komkommers of proberen om natuurlijke, suikervrije vruchtensappen en thee te drinken (vooral groene thee).

Eet meer vezels

Het primaire voordeel van vezels is vergelijkbaar met dat van water. Het stelt ons in staat om giftige stoffen te elimineren en in dit geval door middel van onze ontlasting.

Vezels bevorderen het spijsverteringsproces, voorkomen constipatie en stellen het lichaam in staat om alle opgehoopte conserveringsmiddelen en afval in het spijsverteringsstelsel te elimineren.

Je vindt vezels bijvoorbeeld in havermout, bruine rijst, volkoren pasta, zaden, noten en fruit.

Drink geen koffie of alcohol

Deze twee drankjes zijn enorm populair, maar ze zijn niet goed voor onze organen, omdat ze de lever en nieren forceren om harder te werken. Dit kan ziektes zoals obesitas en diabetes veroorzaken.

Alhoewel een glas tijdens het avondeten prima is, raden we aan om je alcoholconsumptie te limiteren tot die hoeveelheid. Op het gebied van koffie zou je moeten proberen om natuurlijke koffie te kopen in plaats van het industriële soort.

Consumeer zuiverende voedingsmiddelen

Een aantal van de meest aanbevolen voedingsmiddelen om je lichaam te zuiveren zijn citroenen (meng het sap met water), rode bieten (veel vezels), knoflook (verwijdert pathogenen die ziektes veroorzaken) en paardenbloem (drink het als thee of voeg een paar rauwe bladeren toe aan een salade).

Paardenbloemthee

3-daags dieet om je lichaam te zuiveren

Eerste dag

 • Consumeer tijdens het ontbijt 250 gram gesneden fruit, een kopje magere yoghurt, twee eetlepels tarwezemelen of haver, vijf eetlepels tarwegranen en een kopje groene thee zonder suiker.
 • Bereid op het midden van de ochtend 200 gram vers fruit of 30 gram noten en twee glazen water.
 • Maak een lunch van een groentesalade, 200 gram vis, kip of kalkoen (niet gefrituurd), bruine rijst en twee glazen water.
 • In de namiddag kan je 200 gram vers fruit eten en dan twee glazen water drinken.
 • Het avondeten bestaat uit een kom groentesoep, en daarnaast een kopje yoghurt en twee eetlepels tarwezemelen.

Tweede dag

Japans Dieet
 • Het ontbijt bestaat uit een glas ananassap met een eetlepel lijnzaad, een sneetje volkoren toast met vetarme kaas en kamillethee.
 • Ga op het midden van de ochtend voor een halve zoete aardappel en een kopje groene thee.
 • Bereid voor de lunch een kopje bruine rijst, gegrilde visfilet en een salade met sla, tomaten, selderij en radijsjes.
 • Eet op de namiddag een beetje fruit en daarna als avondeten een kom romige groenten en een kopje gelatine.

Derde dag

Vis is gezond
 • Ga tijdens het ontbijt voor een kopje ananassap, magere yoghurt en volkoren toast met ham of kalkoen.
 • Eet vervolgens een handje noten als tussendoortje.
 • Maak voor de lunch een pastasalade met volkoren noedels, broccoli, wortels en erwten met 200 gram kip of kalkoen.
 • Eet een stuk fruit in de namiddag en bereid een stuk vis met citroensap voor het avondeten. 

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Cohen, M. (2007). “Detox”: Science or sales pitch? Australian Family Physician.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.