Leer hoe je heerlijke linzen met groenten kan maken

Dit recept voor linzen met groenten is heel gezond. Vanwege de voedingsstoffen die het bevat, zouden we het moeten toevoegen aan ons menu.
Leer hoe je heerlijke linzen met groenten kan maken
Eliana Delgado Villanueva

Geschreven en geverifieerd door de voedingsdeskundige Eliana Delgado Villanueva.

Laatste update: 24 augustus, 2022

Linzen met groenten is een heel eenvoudig, heerlijk en voedzaam gerecht. Je moet het absoluut toevoegen aan je voedingspatroon. Het is een recept met vele voordelen voor de gezondheid. Dat is te danken aan de eigenschappen van de peulvruchten die het bevat.

Eén van de indrukwekkende eigenschappen van peulvruchten en dan vooral van linzen is dat ze één van de grootste bronnen van antioxidanten en sporenelementen zijn. En dan hebben we de aminozuren, eiwitten en mineralen nog niet vermeld die ze bevatten… en de vetten en het cholesterol die ze niet bevatten.

Dit recept voor linzen met groenten zit vol energie die van een heel hoge kwaliteit is. Het zou dus deel moeten uitmaken van elk voedingspatroon!

Het is ook heel eenvoudig en niet duur om te maken. In dit recept zitten ook nog enkele aanvullende ingrediënten waaronder:

 • wortels
 • uien
 • aardappelen
 • knoflook
 • paprika

Bovendien kan je ook andere groenten toevoegen die jij noodzakelijk vindt. Uiteraard beslist de kok over het recept en in dit geval ben jij dat!

Als je een tekort aan mineralen of foliumzuur hebt, zwanger bent of op zoek bent naar een opmerkelijke bron van ijzer, dan is dit recept voor linzen met groenten perfect voor jou! En nee, we overdrijven niet. Linzen bevatten namelijk veel ijzer.

Leer hoe je dit heerlijke recept voor linzen met groenten kan maken

Ontdek waarom het een fantastisch idee is om linzen toe te voegen aan je voedingspatroon

Linzen zijn een fantastisch voedingsmiddel

Eén van de vele voordelen van linzen aan je dieet toevoegen is dat ze veel vezels bevatten. Als je dus een speciaal dieet volgt om gewicht te verliezen of hetzelfde gewicht te behouden, dan is dit voedingsmiddel ideaal voor jou. Bovendien bevatten linzen ook vitamine B2, B3, B6 en B9.

Je moet altijd proberen om voedingsmiddelen in je voedingspatroon op te nemen die helpen om je energie te stimuleren en de lichaamsprocessen te ondersteunen.

Nu weet je dus hoe goed dit voedingsmiddel voor je is. Het is dus tijd om het een beetje vaker toe te voegen aan je dieet!

Recept voor linzen met groenten

Recept voor linzen met groenten

Ingrediënten

Ook dit is een interessant artikel:
5 peulvruchten die je kunnen helpen vet te verliezen

Bereiding

 • Het eerste wat je moet doen, is alle groenten grondig wassen. Ook de aardappelen moet je heel goed wassen.
 • Om dit recept te maken moet je de wortels, uien, knoflook en laurierblad in kleine stukjes snijden. De rest van de groenten mag je in iets grotere stukken snijden.
 • Doe daarna alle ingrediënten in een grote pan. Giet het water erbij. Als je een gerecht wilt dat meer op een bouillon lijkt, dan kan je meer water toevoegen.
 • Warm het op tot het kookt. Roer voortdurend om ervoor te zorgen dat de groenten zacht worden en niets aan de pan vastplakt.
 • Laat het tenslotte gedurende 20 of 30 minuten iets meer koken. Je moet wel blijven roeren.
 • Zet het vuur uit wanneer de linzen en de groenten zacht zijn.
 • Schep in een kom en geniet van dit heerlijke gerecht van linzen met groenten!

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Ganesan K, Xu B. Polyphenol-Rich Lentils and Their Health Promoting Effects. Int J Mol Sci. 2017;18(11):2390. Published 2017 Nov 10. doi:10.3390/ijms18112390
 • Faris, M. A. I. E., Takruri, H. R., & Issa, A. Y. (2013, April). Role of lentils (Lens culinaris L.) in human health and nutrition: A review. Mediterranean Journal of Nutrition and Metabolism. https://doi.org/10.1007/s12349-012-0109-8

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.