Kruiden die de symptomen van fibromyalgie verlichten

· 26 april 2016
Gecombineerd met traditionele medicijnen kunnen een aantal geneeskrachtige kruiden de symptomen van fibromyalgie beter draagbaar maken. Neem bijvoorbeeld cayennepeper, dat peper bevat om de pijn te verminderen.

Vandaag de dag zijn de oorzaken van fibromyalgie nog altijd in onderzoek, dus deze stoornis moet worden benaderd op een multidisciplinaire manier. Naast goede leefgewoonten, medisch advies en goede voeding, kunnen de volgende geneeskrachtige planten een groot verschil van dag tot dag maken.

Geneeskrachtige planten die de symptomen van fibromyalgie kunnen verlichten

Hoofdpijn en Rugpijn

Je zou jezelf kunnen afvragen of er werkelijk geneeskrachtige planten zijn die kunnen helpen met dit probleem. De afdeling Fysiologie aan de Federale Universiteit van Sergipe (Brazilië) ontdekte dat verschillende natuurlijke geneesmiddelen kunnen helpen bij het verminderen van de symptomen van fibromyalgie op verschillende fronten. We moeten wel duidelijk vermelden dat deze je uiteraard niet kunnen genezen tot het punt dat je je normale activiteiten weer kunt oppakken zonder een spoor van pijn of vermoeidheid.

Deze geneeskrachtige kruiden kunnen alleen helpen bij het verlichten van de symptomen van fibromyalgie, waardoor ze draaglijker worden, indien gebruikt in combinatie met andere behandelingen en strategieën, zoals voorgeschreven medicatie, psychologische behandeling en voedingsrichtlijnen.

Laten we eerst eens kijken waarbij deze kruiden kunnen helpen:

  • Het verbeteren van de slaapkwaliteit
  • Het verminderen van symptomen van depressie
  • Het verminderen van pijn
  • Het verminderen van stijfheid in de gewrichten
  • Het verminderen van ontstekingen
  • Het verminderen van angsten
  • Het verminderen van vermoeidheid

Welke planten zijn hiervoor het meest nuttig?

1. Harpagofito

Deze plant staat ook bekend als “duivelsklauw” en je kunt hem vinden in natuurwinkels en apotheken in de vorm van tabletten of theezakjes. Het Duitse ministerie van Volksgezondheid raadt dit kruid aan aan iedereen die lijdt aan pijn in de gewrichten, reuma en artritis. Het is een uitstekende ontstekingsremmer en is ook goed voor het verlichten van pijn. En weet je wat het beste is? Er zijn geen negatieve bijwerkingen, iets wat maar zelden voorkomt bij traditionele medicijnen.

Het helpt ook het lichaam te herstellen van trauma en helpt bij het verlichten van problemen met de spijsvertering en het maagdarmstelsel. Duivelsklauw is zeer geschikt voor patiënten met fibromyalgie, vooral als je het iedere ochtend gebruikt.

2. Hypericum

Dit kruid is ook bekend als de San-Juanplant. Hypericum is zeer effectief bij het op een natuurlijke manier aanpakken van verdriet, ontmoediging en milde depressie geassocieerd met fibromyalgie. Bovendien geeft de thee van deze plant het lichaam organische zuren, etherische oliën, keratine, limoneen en tannine. Het is echt een natuurlijk wonder dat het proberen waard is, vooral in de ochtend en de middag.

3. Cayennepeper

Dit is het kruid die je zou kunnen verrassen. Het wordt algemeen aangenomen dat cayennepeper ontsteking veroorzaakt, maar het is eigenlijk heel gezond – op dezelfde wijze als knoflook, gember en mosterdzaad. De deugden van cayennepeper worden veroorzaakt door capsaïcine, dat het vrijkomen van pijnstillende elementen bevordert.

Je hebt zeker gehoord van een aantal actuele crèmes die capsaïcine bevatten en gebruikt worden bij het verminderen van pijn. Dus maak je geen zorgen – probeer om per dag twee glazen thee bereid met cayennepeper te drinken. De beste manier om te profiteren van de prachtige eigenschappen van dit kruid is door een ​​groene thee te bereiden met een snufje cayennepeper en een paar druppels citroensap. Laat het gedurende een paar minuten trekken en voeg dan een theelepel honing toe. Drink het op en je zal zien hoeveel beter je je voelt.