Krijg slanke armen met eenvoudige veranderingen in je levensstijl

18 december 2018
Je armen slanker maken is een goede zet omdat het inhoudt dat je het hele lichaam traint. Je voelt je er absoluut veel beter bij. Lees snel verder om te leren wat je moet doen om slanke armen te krijgen.

Piekeren over te dikke of slappe armen is niets nieuws. Om voor eens en voor altijd slanke armen te krijgen, zijn hier enkele oefeningen die je kunt proberen om te helpen je armen af ​​te slanken.

Lichaamsvet vermindert als een geheel, niet in een bepaald gebied. Dit betekent dat het verbranden van vet om slanke armen te krijgen alleen mogelijk is door het verminderen van lichaamsvet in het hele lichaam.

Zeer belangrijk: steviger maken

Deze oefeningen dienen om het lichaam steviger te maken en te versterken. Bovendien vervangen ze ook vet door spiermassa. Het lichaam steviger maken betekent niet dat je nieuwe spiermassa wint. Het is een toestand waarin ontspannen spieren een basisniveau bereiken dat anders is dan normaal.

Wanneer een lichaam strakker is blijft het stevig. Spieren kunnen passief en continu gedeeltelijk gespannen blijven. Als spieren in vorm kunnen worden gebracht, kan het lichaamsvet verminderen en kan zelfs het volume verkleinen.

Zie ook: 7 tips voor het verbranden van vet en het genereren van spiermassa

Vet verminderen: beetje bij beetje

Slanke armen door vet te verminderen

We willen streven naar het langzaam verminderen van lichaamsvetWanneer lichaamsvet snel wordt verbrand hebben armen de neiging om slap te blijven. Dit komt omdat een groot deel van het gewichtsverlies afkomstig is van water en spiermassa.

Vet verminderen of verbranden betekent dat je moet volhouden. Om slanke armen te krijgen moeten we de discipline hebben die het lichaam op een duurzame manier in balans houdt.

Een goed dieet

Het volgen van een goed dieet is een enorme factor in het verminderen van lichaamsvet. Dit dieet moet gepaard gaan met een trainingsroutine die het lichaam versterkt. Behalve dat je geen honger moet hebben, zal een goede dieet ervoor zorgen dat je niet constant nadenkt over gewicht verliezen.

Je moet oefeningen doen die het hele lichaam laten werken, naast specifieke oefeningen voor je armen. Als het hele lichaam wordt in vorm wordt gebracht zal de spiermassa iets toenemen, wat zal leiden tot een sneller metabolisme.

In tegenstelling tot vet hebben spieren energie nodig. Vet wordt feitelijk opgeslagen als een energiereserve.

Oefeningen die op je armen zijn gericht zouden gepaard moeten gaan met cardiovasculaire oefeningen. Samen zijn ze effectiever voor het verbranden van calorieën en bieden ze veel gezondheidsvoordelen.

Hoe lang moeten we oefeningen doen?

Slanke armen door te trainen

Om oefeningen zo effectief mogelijk te maken en om calorieën efficiënt te verbranden, moeten oefeningen niet minder dan 20 minuten duren. Na 20 minuten verwijdert het lichaam vet en heeft het een directe impact als je slanke armen wilt hebben. De oefeningen hoeven geen hoge impact te hebben.

Oefeningen om slanke armen te krijgen

Voor de biceps

Met behulp van lichte gewichten is het mogelijk om overal te trainen. Deze oefeningen zijn goed voor thuis of op het werk. Als je geen gewichten bij de hand hebt, hoeft je je geen zorgen te maken: een paar waterflessen van 500 ml zijn alles wat je nodig hebt om slanke armen te krijgen.

Doe je ellebogen bij elkaar en til de gewichten (of de waterflessen) op tot de hoogte van je schouders. Herhaal dit 15 keer en rust een paar seconden voordat je de set 10 keer herhaalt.

We raden je aan om te lezen: Thuis sporten met items die je in huis hebt

Voor de schouders en de gehele arm

Slanke armen door oefeningen te doen

Strek je armen zodat ze evenwijdig aan de grond zijn. Strek ze helemaal uit en beweeg ze in een cirkelvormige beweging. Houd je buik aangespannen tijdens deze beweging. Verplaats ze één minuut in één richting en één minuut in de andere richting.

Het is belangrijk om korte pauzes te nemen. Het doel van deze oefening is om het lichaam een nieuwe routine aan te leren, niet om het te vermoeien.

Voor de triceps

Probeer deze eenvoudige oefening om je triceps iets te ontwikkelen: til je armen op. Je ellebogen moeten hoger worden gehouden dan de bovenkant van je hoofd. Houd daarna een 1,5 literfles water met beide handen vast. Buig je armen achter je hoofd. Herhaal deze oefening 15 keer en rust kort.

Al deze oefeningen moeten consequent worden gedaan. Doorzettingsvermogen is erg belangrijk en de resultaten zullen na een tijdje zichtbaar zijn.

Je armen slanker maken is geweldig omdat het betekent dat je je hele lichaam in beweging moet krijgen. Dit zal niet alleen leiden tot afslanking van je armen, maar je hele lichaam zal beter af zijn.

Het eten van kleinere porties, inclusief salades, wandelen en lichte oefeningen doen is fundamenteel. Al deze activiteiten moeten gepaard gaan met oefeningen die de armen licht aangespannen houden.

Je dieet overdrijven of teveel bewegen is niet verstandig. Het forceren van het lichaam kan leiden tot blessures en een dieet dat te streng is kan gemakkelijk doorbroken worden. De beste manier is het zoeken naar de perfecte hoeveelheid van beide.

Uitgelichte afbeelding met dank aan  © wikiHow.com  

 

  • Castelein, B., Cools, A., Parlevliet, T., & Cagnie, B. (2016). Modifying the shoulder joint position during shrugging and retraction exercises alters the activation of the medial scapular muscles. Manual Therapy. https://doi.org/10.1016/j.math.2015.09.005
  • Granviken, F., & Vasseljen, O. (2015). Home exercises and supervised exercises are similarly effective for people with subacromial impingement: A randomised trial. Journal of Physiotherapy. https://doi.org/10.1016/j.jphys.2015.05.014
  • Issurin, V. B., Liebermann, D. G., & Tenenbaum, G. (1994). Effect of vibratory stimulation training on maximal force and flexibility. Journal of Sports Sciences. https://doi.org/10.1080/02640419408732206