Krachtige reiniging met groene thee, citroen en stevia

Als je behoefte hebt om je lichaam eens goed te reinigen dan helpen de recepten in dit artikel je zeker op weg.
Krachtige reiniging met groene thee, citroen en stevia

Laatste update: 22 januari, 2019

De lente en de herfst zijn de ideale jaargetijden om een geneeskrachtige reiniging toe te passen met bijvoorbeeld groene thee. Ten minste één keer per jaar zou je je lichaam moeten helpen bij het wegspoelen van de gifstoffen die zich ophopen als resultaat van slechte eetgewoonten, slechte gewoonten, veel tijd zittend doorbrengen, vervuiling, negatieve emoties enzovoort.

Al deze factoren kunnen je gezondheid beïnvloeden, tenzij je iets doet om je lichaam te helpen bij het reinigen. In dit artikel zullen we een simpele maar effectieve manier laten zien, waarbij we drie geneeskrachtige wondermiddelen gebruiken:

 • Groene thee
 • Citroen
 • Stevia

Waarom moet ik een geneeskrachtige reiniging doen?

Gifstoffen die zich ophopen in het lichaam en niet worden verwijderd, veroorzaken op de lange termijn chronische en degeneratieve aandoeningen. Je lichaam is verantwoordelijk voor het verwijderen van giftige stoffen door:

De meeste gifstoffen zijn echter te groot in aantal om op de normale manieren te worden verwijderd, waardoor ze blijven ophopen en het lichaam verzadigen.

Geneeskrachtige reinigingen en ontgiftende diëten verbeteren het vermogen van het lichaam om deze gifstoffen weg te spoelen en je zult de voordelen merken nadat je ze hebt gebruikt. Je zal je voller voelen, meer levenslust hebben en je zal er ook beter uitzien.

Gewichtscontrole

Het is belangrijk om te weten dat deze reinigingen niet alleen geschikt zijn om gewicht te verliezen, wat samen zou moeten gaan met een goede voeding. Je kunt je gewicht onder controle houden door ze vaker uit te voeren, eens per twee maanden bijvoorbeeld.

Groene thee

Groene thee bevat belangrijke antioxidanten die de veroudering van de cellen vertragen. Het helpt ook bij het voorkomen dat het lichaam vocht vasthoudt, het reinigt de huid van onzuiverheden en het verlicht allergische symptomen.

Het is een natuurlijk middel dat mogelijk helpt tegen kanker en daarom raden voedingsdeskundigen aan om het regelmatig te drinken. Denk eraan dat het dan wel stress vermindert, maar ook een licht stimulerend effect heeft.

Groene Thee

Citroen

Citroen is een uitstekend geneeskrachtig en zuiverend voedingsmiddel en daarom is het een geweldig reinigingsmiddel voor het lichaam. Ondanks het feit dat het zuur is, bevat het alkaliserende eigenschappen en helpt het lichaam vetten te verteren en op te lossen. Het is ook ideaal voor de behandeling van cardiovasculaire aandoeningen.

Citroen

Stevia

Deze gezonde, natuurlijke zoetstof bevat geen calorieën. Stevia verlaagt de bloeddruk enigszins en verhoogt de natuurlijke afweer van het lichaam. De smaak is vergelijkbaar met zoethout en je hebt maar een klein beetje nodig om ieder gerecht te zoeten.

Stevia wordt ook verkocht in verfijnde vorm, maar dit soort bevat niet dezelfde geneeskrachtige voordelen waar we het zojuist over hebben gehad. Het heeft niet dezelfde schadelijke effecten die geraffineerde witte suiker en kunstmatige zoetstoffen hebben.

Steviaplant

Hoe voer je een geneeskrachtige reiniging uit?

Bereid twee liter groene thee per dag. Gebruik vijf theezakjes of vijf theelepels groene thee per twee liter water.

 • Laat het water niet koken (verwarm het tot ongeveer 80° C).
 • Laat het vervolgens maximaal vier minuten trekken.
 • Verwijder daarna de theezakjes of theeblaadjes en voeg ten slotte het verse sap van twee citroenen toe.

Zoet daarna de thee met een paar druppels pure stevia-extract naar smaak. Als je in plaats van het extract gedroogde steviabladeren gebruikt, voeg je ze toe op het moment dat je de thee laat trekken.

Je moet deze thee drinken, ongeveer acht glazen, verdeeld over drie momenten gedurende de dag.

 • Voor het ontbijt: twee glazen
 • Gedurende de ochtend: vier glazen
 • Gedurende de middag: vier glazen

Je moet het altijd tussen de maaltijden door drinken, een half uur voordat je gaat eten of anderhalf uur nadat je hebt gegeten.

Denk eraan

Deze geneeskrachtige reiniging zal twee tot vier weken duren, afhankelijk van de resultaten die je krijgt terwijl je het doet. Gedurende deze tijd je hoeft niet op dieet te gaan, maar je moet wel kiezen voor gezond voedsel en geen schadelijke voedingsmiddelen gebruiken zoals:

 • Suikers en snoep
 • Geraffineerde bloem
 • Gefrituurd eten
 • Voorgekookte maaltijden
 • Worst en vette kaas
 • Stimulerende middelen zoals alcohol, koffie, zwarte thee en frisdrank

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.