Kokosamandelkoekjes: en snel en gezond recept

4 augustus 2019
Ook al hebben we de neiging om te denken dat zelfgemaakte snacks niet erg gezond of voedzaam zijn en denken we dat we er dik van worden, er zijn ook enkele gezonde en heerlijke opties zoals kokosamandelkoekjes.

Er lijkt een overweldigende reactie te zijn als het gaat om iets bakken. Met andere woorden, veel mensen lijken te geloven dat zoete dingen veel suiker, gluten en tarwe bevatten en daarom slecht zijn. Dit is echter niet het geval met deze kokosamandelkoekjes.

Misschien ook interessant?
Drie recepten voor havermoutkoekjes zonder gist

Bakken hoeft niet ongezond te zijn

In feite is een deel van de reden voor deze mythe eenvoudigweg onwetendheid. Tarwemeel wordt bijvoorbeeld gezien als een ingrediënt dat bijdraagt aan gewichtstoename of een overschot aan koolhydraten levert.

We moeten echter eens beginnen om deze mythes te ontkrachten! Het zijn gewoon vooroordelen die nogal controversieel kunnen zijn, maar dat betekent niet dat ze enige waarheid bevatten.

Hoewel het waar is dat veel snacks en toetjes vaak worden gemaakt van een basis van de hierboven genoemde ingrediënten, is het soort dieet dat je hebt ook belangrijk. Hoe je eruit ziet, je gewicht, je lichamelijke conditie en natuurlijk je algemene gezondheid worden allemaal beïnvloed door de calorieën, eiwitten en voedingsstoffen die je lichaam elke dag krijgt.

Als gevolg hiervan is het tijd dat je de waarheid leert kennen en dat je geïnformeerde beslissingen kunt nemen met betrekking tot je koken en recepten. Je zult je op je gemak en zonder schuldgevoelens voelen bij het proberen van kokosamandelkoekjes.

Een gezond recept voor kokosamandelkoekjes

De voordelen van kokos

Kokosnoten op een tropisch eiland

Er zijn verschillende redenen om kokos te eten die voor jou belangrijk zijn om te weten. Ten eerste is deze vrucht eigenlijk een zaad dat veel gebruikt wordt dankzij zijn hoge watergehalte, de koolhydraten en de vitamines B en C, die essentieel zijn voor de gezondheid van de huid.

Daarnaast is kokos mogelijk ook goed vanwege de volgende redenen:

 • helpt de bloeddruk te verlagen.
 • is geweldig voor de interne hygiëne van je lichaam.
 • helpt je nieren te reinigen.
 • draagt bij aan verlichting van braken, gasvorming en urineproblemen.

Lees ook:
Kokosolie voor het verbeteren van de mondgezondheid

De voordelen van amandelen

Amandelen zijn een notensoort die over de hele wereld zeer bekend is. Ze zijn ideaal voor de bestrijding van constipatie, zijn rijk aan energie en zelfs aanbevolen voor het voorkomen van bloedarmoede.

Een andere eigenschap die opvalt is dat amandelen helpen om je botten te verzorgen en te beschermen. Amandelen bevatten ook antioxidanten.

Daarnaast bevatten ze ook:

 • hoge hoeveelheden mineralen (fosfor, mangaan en magnesium).
 • vitaminen B en E.
 • hoge gehalte aan vezels.
 • een olie die kan worden gewonnen uit het zaad, die perfect is voor het verbeteren van de gezondheid van de huid.

Beide ingrediënten zijn gecombineerd en worden op geweldige manieren gebruikt bij het bakken bijna overal ter wereld. Samen zijn deze ingrediënten ideaal voor het gezonde dessert dat we je zo dadelijk gaan laten zien!

Hoe maak je kokosamandelkoekjes?

Een bord kokosamandelkoekjes

Gelukkig zal het maken van deze koekjes niet veel tijd in beslag nemen. Omdat je ze thuis kunt maken, zullen de resultaten bovendien fenomenaal zijn. Dit is een eenvoudig recept voor een snack die echt gezond en zeer voedzaam is, dankzij deze twee fantastische ingrediënten.

Profiteer van hun prachtige eigenschappen om tegelijkertijd je lichaam te voeden en je verlangens te bevredigen.

Ingrediënten

 • 150 gram amandelen
 • 120 gram gemalen kokos
 • 6 tot 8 pitloze dadels, gemalen
 • 125 ml water
 • 1 eetlepel vanille-extract
 • 2 snufjes bruine suiker

Instructies