Je make-up verwijderen met deze 6 natuurlijke oliën

Wonderolie is een van de beste keuzes om te zorgen voor een vette huid en om make-up te verwijderen. Dat komt omdat het de zuurtegraad in evenwicht houdt en tegelijkertijd de poriën vrijmaakt.
Je make-up verwijderen met deze 6 natuurlijke oliën

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Een van de belangrijkste stappen in de dagelijkse schoonheidsroutine van een vrouw is je make-up verwijderen.

Je kan je make-up laten zitten gedurende de hele dag, maar het is belangrijk dat je het verwijdert vóór je gaat slapen. Doe dit om te voorkomen dat de huid beschadigd raakt.

Het probleem is dat vele mensen negeren hoe belangrijk het is dat je dit elke dag doet. Ze gaan dan slapen met de make-up nog op hun gezicht. Het gevolg is dat hun poriën verstopt raken en het risico op het ontwikkelen van acne dan groter wordt.

Bovendien kunnen een hele reeks huidproblemen optreden die vroegtijdige veroudering veroorzaken.

Om deze reden is het goed dat je een aantal alternatieve producten leert kennen. Je kan ze gebruiken om je make-up te verwijderen. Bovendien zijn ze veel goedkoper en zullen ze geen bijwerkingen veroorzaken.

In het artikel van vandaag hebben we het over zes natuurlijke oliën die eigenschappen bezitten die je make-up verwijderen vergemakkelijken. Bovendien voegen ze voedingsstoffen toe aan je huid.

Waarom zou je ze niet eens uitproberen?

1. Olijfolie

Je make-up verwijderen met olijfolie

Olijfolie is een natuurlijk product dat je elke dag kan gebruiken om elk restje make-up dat zich op de huid bevindt, weg te halen. Het heeft een vette structuur en antioxidante eigenschappen. Die zullen je helpen om de poriën grondig te reinigen, waardoor de huid er gladder en gezonder gaat uitzien.

Hoe gebruik je olijfolie?

 • Dompel een bolletje watten of een wattenschijfje in een klein beetje olijfolie. Wrijf het dan over elke plaats waar je make-up moet verwijderen.
 • Zorg ervoor dat je grondig de huid reinigt. Verwijder daarna alle overtollige olie met een droge doek.

2. Amandelolie

In amandelolie zitten onontbeerlijke vetzuren en antioxidanten. Je kan ze gebruiken om de effecten van agressieve chemische producten en van gifstoffen uit de omgeving te verminderen.

De natuurlijke positieve effecten zullen alle onzuiverheden weghalen die zich in de poriën bevinden en ontsteking verminderen. Het vermindert het risico op acne.

Hoe gebruik je amandelolie?

 • Wrijf een klein beetje amandelolie op de zone met de make-up. Gebruik hiervoor een schoon bolletje watten of een wattenschijfje.

3. Kokosolie

Je make-up verwijderen met kokosolie

Kokosolie wordt heel veel gebruikt in de wereld van de natuurlijke schoonheidsverzorging. Het is ook een geweldige manier om je make-up te verwijderen.

Deze olie bevat middellange vetzuurketens. In combinatie met de antibacteriële bestanddelen zullen die vetzuren de huid in de diepte voeden en alle onzuiverheden verwijderen. Als je het regelmatig aanbrengt, dan helpt het om de huid steviger te maken en de negatieve effecten van vrije radicalen te doen afnemen.

Hoe moet je kokosolie hiervoor gebruiken?

 • Gebruik je vingertoppen om de kokosolie over de zones te wrijven waar je de make-up verwijderen wilt.
 • Zorg ervoor dat je maar een dunne laag aanbrengt. Verwijder het daarna met een zachte handdoek.

4. Je make-up verwijderen met wonderolie

Wonderolie bezit voedende en herstellende eigenschappen. Als gevolg hiervan is het een van de beste keuzes geworden om zorg te dragen voor vette huidtypes. Hoewel het nog steeds een olie is, kan het de zuurtegraad van de huid onder controle houden en alle onzuiverheden verwijderen die de poriën blokkeren.

Een interessant feit is dat wanneer je het aanbrengt op je wimpers en wenkbrauwen, het hun groei en herstel zal bevorderen.

Hoe moet je wonderolie gebruiken?

 • Maak een bolletje watten of een wattenschijfje vochtig met een beetje wonderolie. Wrijf het daarna over je gezicht tot het goed opgenomen is.
 • Neem dan een zachte doek en verwijder alle sporen van make-up.

5. Avocado-olie

Je make-up verwijderen met avocado-olie

Deze olie bevat veel vetzuren en aminozuren. De olie van avocado’s is dan ook een geweldig alternatief voor mensen met de neiging om een droge of gevoelige huid te hebben. Dankzij de voedende eigenschappen bevordert het de werking van je talgklieren en verhoogt het de vochtniveaus.

Je kan deze olie gebruiken om je make-up te verwijderen. Tegelijkertijd zal het ook helpen om voortijdige veroudering te voorkomen.

Hoe gebruik je avocado-olie om je make-up weg te halen?

 • Wrijf een beetje van deze olie over de plaatsen met make-up. Veeg de huid daarna schoon met een zachte handdoek.

6. Rozenolie

Rozenolie is een ideaal product voor de gevoelige huid. Dat komt omdat het irritatie onder controle houdt en helpt om je zuurtegraad stabiel te houden.

De textuur van rozenolie helpt ook om alle sporen van make-up te verwijderen. Tegelijkertijd zorgt het voor een beschermende laag tegen gifstoffen en droogheid.

Hoe gebruik je rozenolie?

 • Breng een ruime hoeveelheid rozenolie aan op de huid. Verwijder daarna je make-up met een zachte handdoek of een wattenschijfje.

Je ziet dat er een uitgebreid aantal oliën bestaan waaruit je kan kiezen. Je kunt je make-up verwijderen met deze oliën zonder enig negatief effect op de huid. Deze oliën zijn honderd procent natuurlijke middelen. Ze zijn bovendien goedkoper dan de typische reinigingsproducten die je in de winkel vindt. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • De la Riva Grandal, Á., Santiago-et-Sánchez-Mateos, J. L., & Rodríguez Martín, C. F. (2009). Maquillaje terapéutico sobre lesiones dermatológicas faciales: revisión bibliográfica. Enfermería Dermatológica.
 • López, S. (2011). El poder representativo del maquillaje. BogoTadeo.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.