Je longen ontgiften met dit ‘dieet’

Wanneer je besluit om dit zuiverende dieet te volgen, dan zou je alle inspannende activiteiten moeten vermijden, zodat je longen niet te hard hoeven te werken. Blijf thuis, rust en ontspan.
Longen ontgiften

Ongeacht wat veel mensen denken, zijn rokers (zowel degenen die zelf roken als vaak meeroken) niet de enige personen die hun longen moet reinigen. Dit orgaan is een van de belangrijkste in het menselijk lichaam en kan onder andere hevig beïnvloed worden door giftige stoffen, smog in steden, milieuvervuiling, het soort werk dat je doet of een gebrek aan fysieke inspanning. Daarom zou je dit dieet moeten proberen om je longen te ontgiften, zodat je jezelf op een natuurlijke manier kan verlossen van al die giftige stoffen. Leer hier meer over in dit artikel.

Waarom zou ik mijn longen moeten reinigen?

Veel personen praten over het reinigen van hun bloed, huid, haar of zelfs hun darmen, maar hoe zit dat met de longen? Dit orgaan verwerkt elke dag verschillende giftige gassen en lucht en deze gifstoffen hopen zich vervolgens op in je longen en kunnen verschillende ziektes veroorzaken.

Deze reinigingsroutine is niet alleen voor rokers of personen die net gestopt zijn met roken, maar voor iedereen die zijn/haar gezondheid wil verbeteren. Als je regelmatig last hebt van bronchiale problemen, het gevoel hebt dat je niet genoeg zuurstof krijgt (dit kan ook komen door een gebrek aan beweging), als je met iemand leeft of werkt die veel rookt of als je in een stad vol met auto’s en bussen rond moet lopen om bij je kantoor te komen, dan is dit ontgiftende dieet perfect voor jou.

Naast het volgen van dit dieet zou je ook zo veel mogelijk moeten proberen om de situaties te vermijden waarbij je longen mogelijk vervuild worden. Het is misschien niet mogelijk om je spullen te pakken en naar het platteland te verhuizen, maar je kan meer tijd buiten doorbrengen, vooral in de weekenden wanneer je meer vrije tijd hebt, waarbij je omringd wordt door bomen en de natuur.

Longen

Dieet om je longen te ontgiften

Deze routine duurt drie dagen en je zou dit moeten proberen wanneer je vakantie hebt, want gedurende deze 72 uur moet je:

 • Plaatsen vermijden waar je een groot risico op vervuiling hebt (zoals hierboven uitgelegd).
 • Niet in de buurt van personen die roken komen.
 • Licht eten, voornamelijk fruit en groentesalades.
 • Rood of wit vlees vermijden.
 • Stoppen met het consumeren van zuivelproducten (melk, yoghurt, crème, kaas, ijs), omdat deze allergieën en intolerantie kunnen veroorzaken en dus bij veel personen tot ademhalingsproblemen leiden.
 • Cafeïne, frisdranken, geraffineerde suiker en sappen in pak vermijden.
 • Twee liter water per dag, groentesoepen zonder vet en kruidenthee drinken.
 • Antimicrobiële kruiden toevoegen aan je soepen en sapjes, zoals rozemarijn, tijm en oregano.

Dit alles maakt het mogelijk om de giftige stoffen te verwijderen die vastzitten in je darmen en mogelijk constipatie veroorzaken. Je zou moeten onthouden dat je longen tijdens het ontgiftingsproces niet veel werk kunnen verrichten. We hebben het hier onder andere over fysieke arbeid, schoonmaken, zware objecten optillen, sporten beoefenen etc. We raden dus aan om deze behandeling uit te voeren wanneer je vakantie of een lang weekend hebt, zodat je thuis kan blijven en kan ontspannen.

Longen Ontgiften

Sappen om je longen te ontgiften

Naast het uitvoeren van de eerdergenoemde stappen als onderdeel van een dieet om je longen te zuiveren, zou je ook drie verschillende sappen moeten drinken tijdens het dieet van drie dagen.

Drink voor het ontbijt grote hoeveelheden vitamine C, aangezien dit je immuunsysteem en de gezondheid van je longen zal versterken. Pers twee citroenen en meng dit sap met een kopje water. Als je citroenen niet lekker vindt, dan kan je ook grapefruit gebruiken. Onthoud dat je alleen natuurlijke zoetstoffen zoals stevia of rietsuiker moet gebruiken als je het drankje zoeter wilt maken, maar wanneer mogelijk zou je het moeten drinken zonder zoetstoffen.

Op het midden van de ochtend heb je een hoop kalium nodig, een mineraal dat de organen reinigt, kramp voorkomt en vochtretentie in je lichaam reguleert door vloeistoffen naar al je organen te sturen. Drink één of twee glazen van deze smoothie rijk aan kalium. Dit is het perfecte recept:

 • Een banaan
 • Een half kopje pruimenpulp
 • Een half kopje aardbeien
 • Een half kopje papaja
 • Twee kopjes rijst of amandelmelk
 • Drie dadels

Tijdens de lunch moet je naast het eten van veel rauwe groentesalades de carotenoïden niet vergeten, aangezien deze de gezondheid van je slijmvliezen in je longweefsel verbeteren en de cellen in die organen beschermen. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan deze voedingsstof zijn: wortels, tomaten, bieten, sinaasappels, rode paprika’s, cantaloupe, mango’s en perziken. Je kan dit sap of deze smoothie maken door 300 ml wortelsap, een groene of rode appel en een handvol peterselie te mengen. Dit zal je een hoop vitamine A en carotenoïden geven, die je bloed zullen alkaliseren.

Dieet voor de Longen

Voordat je naar bed gaat (twee uur na het avondeten) zou je twee glazen cranberrysap moeten drinken. Dit kleine, donkere fruit heeft een hoop bevorderlijke eigenschappen, waaronder het feit dat ze bacteriën in de longen kunnen verwijderen en infecties kunnen voorkomen.

Tot slot zou je de volgende reinigingsroutine voor je lichaam moeten volgen:

 • Neem een stoombad van twintig minuten om giftige stoffen te elimineren door te zweten. Voeg tien druppels eucalyptusolie aan het water toe of doe ze op een handdoek die je om je lichaam heen wikkelt wanneer je klaar bent met badderen.
 • Ga naar een groen gebied, zoals een park vol met bomen en planten. Wanneer mogelijk zou dit gebied ver van een stad verwijderd moeten zijn.

We hopen dat je genoten hebt van dit artikel over het ‘dieet’ om je longen te ontgiften!