Ideeën om een wandorganizer te maken

Bij het maken van een wandorganizer voor je accessoires, is het belangrijk om rekening te houden met het materiaal, de indeling en het ontwerp. Op zoek naar ideeën? Blijf lezen voor handige tips.
Ideeën om een wandorganizer te maken

Laatste update: 26 april, 2021

Een opgeruimd en georganiseerd huis hebben is de meest praktische manier om van je vrije tijd te genieten. De kleine details zijn ook belangrijk bij het organiseren van je huis. Blijf lezen om te ontdekken hoe je een wandorganizer voor je accessoires kunt maken.

In de loop der jaren worden steeds meer accessoires bewaard tot het punt dat ze overal in huis, in de badkamer, in de slaapkamer etc. blijven liggen. Daarom raden we je aan om een wandorganizer te maken voor je accessoires zodat je alles bij elkaar kunt bewaren. Als alles uitgestald is, kun je ook snel zien waar elk item is. Ben je er klaar voor?

Hoe maak je een wandorganizer voor je accessoires?

Bewaren van rommel

In de loop van de jaren hebben we de neiging om elke lade of tas met steeds meer accessoires te vullen. We hebben een oneindig aantal kettingen, oorbellen, lippenstiften, make-upverwijderingsdoekjes, enzovoort.

Hoe groter de tas, hoe meer dingen we erin willen stoppen. Hetzelfde geldt voor alle hoeken van ons huis. Het lijkt alsof we bang zijn om eens grondig op te ruimen en dingen weg te gooien die we nooit gebruiken.

Daarom is het maken van een wandorganizer voor je accessoires de beste optie. Als we dit eenmaal hebben gemaakt, zal het veel gemakkelijke zijn om eraan te wennen om elk ding op zijn specifieke plaats te houden.

Vergeet echter niet dat we ook af en toe op moeten ruimen en weggooien wat we niet gebruiken. De systematische verzameling van spullen kost tijd en veroorzaakt chaos in ons huis en in ons dagelijks leven.

Ideeën om een wandorganizer te maken

Een decoratief object

Een wandorganizer voor je accessoires is niet alleen een functioneel hulpmiddel voor ons dagelijks leven, maar fungeert ook als decoratie voor de ruimte. Het vervult dus twee essentiële aspecten om de perfecte slaapkamer te laten zien: organisatie en persoonlijke decoratieve stijl.

Afhankelijk van je smaak kun je je laten inspireren door een groot aantal stijlen om je wandorganizer te maken. Je kunt het een vintage tintje geven, inclusief tekeningen of foto’s, kiezen voor recycling (met stof, blikjes, flessen, dozen, enz.). Alles is mogelijk!

Hout: de perfecte bondgenoot voor een geweldige wandorganizer

Als je het idee van een wandorganizer leuk vindt en je hebt een grote nodig, dan zijn er heel originele ideeën die op de meest economische manier kunnen worden uitgevoerd. Je kunt bijvoorbeeld houten pallets gebruiken.

  • Gewoon door het te schuren en het een paar lagen verf te geven met je favoriete kleur, heb je al een mooie wandorganizer voor je accessoires.
  • In de doe-het-zelfwinkel kunnen ze hout op maat zagen. Met een beetje houtlijm en wat spijkers kun je het zo zelf bouwen.
  • Je hoeft niet te investeren in dure houtsoorten, er zijn zeer betaalbare houtsoorten voor elk budget. Denk bijvoorbeeld aan grenen, eucalyptus of, zoals we al zeiden, pallethout.
Een opgeruimd huis door je accessoires op te bergen

Orden alles met gezond verstand

Vergeet niet na te denken over de ruimte die je gebruikt om je persoonlijke spullen te ordenen. Dat wil zeggen, bedenk voordat je de wandorganizer gaat maken, wat je erin gaat plaatsen, hoe je het gaat plaatsen en hoeveel items erin passen. Zo voorkom je later ongewenste verrassingen.

Probeer altijd wat je het meest gebruikt op de meest praktische en toegankelijke plek te plaatsen. Bewaar ook geen hele dure sieraden in de organizer. Dit is meer een speciale plek om op een praktische manier alles bij de hand te hebben.

Organiseren is verslavend

Als je de wandorganizer klaar hebt, zul je beseffen hoe bevredigend het is om er een te hebben. Meer orde in je leven brengen kan erg lonend zijn en je helpen de stress van het dagelijks leven met de kleine dingen te bestrijden.

Als je te veel aan je hoofd hebt, is het laatste dat je nodig hebt iets niet kunnen vinden. En hoe meer we ons haasten, hoe nerveuzer we worden. Daarom zijn deze wandorganizers zo’n eenvoudige en praktische oplossing.

We kunnen ze, zoals we al zeiden, met gerecyclede materialen maken. Als we echter geen tijd hebben of gewoon geen zin hebben om te knutselen, kunnen we ze ook kopen. Het belangrijkste is om de kleine dingen op orde te brengen, wat een zeer verslavende gewoonte is, die zowel gezond als geruststellend is.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.