Hoestsiroop maken van tijm en zoethout
Heb je wel eens gehoord van de voordelen van hoestsiroop?
Hoesten is wat ervoor zorgt dat je keel en luchtwegen vrij blijven, vooral als je een bacteriële of virale infectie hebt.
Het is een afweermechanisme dat je immuunsysteem gebruikt om je lichaam te helpen herstellen van aanvallen op je ademhalingssysteem.
Hoesten kan plotseling optreden en kan tot 2 of 3 weken duren. Het kan echter ook chronisch zijn en problemen veroorzaken gedurende langere perioden.
Het goede nieuws is dat je op natuurlijke wijze verlichting kunt vinden. Bepaalde geneesmiddelen werken immers als slijmoplossers en hoestonderdrukkers en helpen daarom om de ernst van je symptomen te verminderen.
Een geweldige optie is deze zelfgemaakte hoestsiroop gemaakt van tijm en zoethout. Het staat in het bijzonder bekend om zijn vermogen om verstopping, keelpijn en andere gerelateerde problemen te verlichten.
Hieronder zullen we je vertellen wat het kan doen en hoe je het kunt maken door een paar eenvoudige stappen te volgen.
Probeer het!
Natuurlijke hoestsiroop gemaakt van tijm en zoethout
Deze hoestsiroop met tijm en zoethout wordt al vele jaren gebruikt als een manier om hoesten en andere luchtwegklachten te behandelen.
Het is een alternatieve behandeling. In tegenstelling in de winkel gekochte medicijnen bevat het geen chemicaliën of additieven die ongewenste bijwerkingen kunnen veroorzaken.
Je zult ontdekken dat de extracten van twee ontstekingsremmende planten je luchtwegen vrijmaken en daarom in het bijzonder helpen tegen je hoest.
Het innemen van deze siroop helpt om je hoest sneller weg te laten gaan, terwijl je ook je keel smeert. Bovendien helpt het om overtollig slijm kwijt te raken.
Wat tijm kan doen tegen je hoest
Tijm is een medicinale plant die al duizenden jaren wordt gebruikt.
Het is rijk aan vitaminen, mineralen en etherische oliën en daardoor is het een natuurlijke manier om aandoeningen van de luchtwegen te bestrijden.
- Antibiotische en ontstekingsremmende eigenschappen worden beide toegeschreven aan dit kruid, welke beide het vermogen hebben om te voorkomen dat virussen en bacteriën je luchtwegen irriteren.
- Het heeft een slijmoplossend effect dat je lichaam helpt om overtollig slijm kwijt te raken, zodat je vervolgens enige verlichting van je verstopping krijgt.
- De voedingsstoffen in tijm ondersteunen je immuunsysteem en verbeteren de reactie op schadelijke externe stoffen.
- Het kalmeert je keel. En omdat het helpt je bloed in beweging te krijgen, kan het ook hoofdpijn minimaliseren.
Wat drop tegen je hoest kan doen
Zoethout heeft geneeskrachtige krachten die over de hele wereld populair zijn.
Het valt op als het gaat om antioxidanten, en het is een natuurlijke remedie tegen de griep en symptomen als hoesten.
- Zoethout bevat veel vitamine C en mineralen, die onder andere nodig zijn om je afweer te versterken wanneer je lichaam wordt geconfronteerd met bacteriële of virale aanvallen.
- De ontstekingsremmende en slijm-verminderende eigenschappen ontspannen vooral je luchtwegen. Daarom betekent dat minder hoesten en irritatie.
- Bovendien bevat het bestanddelen die bacteriën doden en voorkomen dat deze zich verspreiden en een infectie veroorzaken.
- Het kan worden gebruikt voor astma, verkoudheid en een zere keel.
Hoe maak ik deze zelfgemaakte hoestsiroop van tijm en zoethout?
Het maken van deze hoestsiroop betekent dat je altijd een alternatieve remedie bij de hand hebt voor een milde en chronische hoest.
Hoewel het niet meteen zal verdwijnen, zal de hoestsiroop helpen de symptomen onder controle te houden.
Ingrediënten
- 2 kopjes water (500 ml)
- 2 eetlepels gedroogde tijm (20 g)
- 1 eetlepel geraspte zoethoutwortel (10 g)
- 1/2 kop honing (167 g)
Benodigdheden
- Een pan
- Houten lepel
- Glazen pot met deksel
Bereidingswijze
- Doe het water in een pan en zet het op hoog vuur totdat het kookt.
- Als het kookt voeg je de kruiden toe en daarna je het vuur lager.
- Laat het 5 minuten sudderen, haal het van het vuur en laat het daarna afkoelen tot kamertemperatuur.
- Eenmaal gekoeld zeef je de vloeistof en giet deze vervolgens in de glazen pot.
- Voeg de honing toe en roer het vervolgens met een houten lepel tot deze volledig is opgelost.
- Bewaar de hoestsiroop op een koele, donkere plaats.
Hoe moet je het gebruiken
- Neem tot 3 theelepels siroop per dag.
- Als je hoest ernstig is mag je het tot 5 keer per dag innemen.
- Herhaal dit totdat je hoest is verbeterd.
Heb je een hoestje? Behandel het veilig en effectief door deze 100% natuurlijke hoestsiroop te maken. Als je symptomen na een flinke poos niet verdwijnen, raadpleeg dan een arts om er zeker van te zijn dat er geen complicaties zijn.
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- Köksal, E., Bursal, E., Gülçin, İ., Korkmaz, M., Çağlayan, C., Gören, A. C., & Alwasel, S. H. (2017). Antioxidant activity and polyphenol content of Turkish thyme (Thymus vulgaris) monitored by liquid chromatography and tandem mass spectrometry. International Journal of Food Properties. https://doi.org/10.1080/10942912.2016.1168438
- Matsushige, K., Morya, R., & Muramatsu, N. (1997). Health food containing plant extracts in the form of granules and tablets. Section Title: Food and Feed Chemistry.
- Siedentopp, U. (2008). El regaliz, una planta medicinal eficaz para la tos y las afecciones de estómago. Revista Internacional de Acupuntura. https://doi.org/10.1016/S1887-8369(08)75618-7