Hoe maak je op een natuurlijke wijze je tanden witter?

Als het al enig lange tijd heeft geduurd sinds je laatste bezoek aan de tandarts, als je al vele jaren rookt of als je vaak thee, koffie of andere donker gekleurde dranken drinkt, is het mogelijk dat je tanden gaan vergelen. Gele tanden zijn niet erg aantrekkelijk en ze kunnen je er van weerhouden breed te lachen.

Naast de bovengenoemde oorzaken kunnen tanden ook worden verkleurd door bepaalde medicijnen, zoals sommige antibiotica of door de consumptie van vet voedsel, bessen of voedingsadditieven.

In dit artikel geven we je enkele nuttige en natuurlijke tips die je kunnen helpen om weer parelwitte tanden te krijgen. Op deze manier hopen we dat je na verloop van tijd weer kan pronken met een stralende glimlach!

Tips om je tanden witter te maken

Aardbeienpasta

Aardbeien
Dit is een vrij eenvoudige manier om wittere tanden te krijgen. Je hoeft alleen maar een kleine hoeveelheid geprakte aardbeien gedurende vijf minuten over je tanden te wrijven. Na deze behandeling moet je je mond goed spoelen. Gebruik eventueel tandzijde om alle achterblijvende zaden te verwijderen.

Baking soda

Om je tanden met behulp van zuiveringszout wit te maken, moet je een kleine hoeveelheid baking soda op je tandenborstel brengen en hiermee over je tanden te wrijven. Je kan ook wat baking soda toevoegen aan de tandpasta die je normaal gebruikt.

Citroensap

Citroensap
Om je tanden witter te maken met citroen, moet je een pasta bereiden met een kleine hoeveelheid zout en citroensap. Je kan het gewone zout ook vervangen door zuiveringszout. Wrijf deze pasta over je tanden en spoel nadien je mond met veel water.

Appelazijn

Het bleken van tanden met appelazijn kan worden gedaan op de volgende manier: meng een kleine hoeveelheid appelazijn met zuiveringszout tot een dikke pasta. Poets grondig je tanden met deze pasta en spoel nadien je mond overvloedig met water.

Sinaasappelschil en laurierblad

Laurier
Dit is een zeer effectieve (en helaas ondergewaardeerde) methode om je tanden witter te maken. Vermaal enkele sinaasappelschillen en laurier en meng deze. Wrijf dit mengsel op je tanden. Zorg ervoor dat je geen plaats mist. Spoel nadien je mond met vers water.

Trucjes om je tanden wit te houden

  • Probeer vaak appels, selderij, wortelen en broccoli te eten. Kauw hier goed op!
  • Probeer je tanden minstens drie keer per dag te poetsen.
  • Vermijd donker gekleurde drankjes en sigaretten. Indien je koffie of thee drinkt, is het aangeraden om direct nadien je tanden te poetsen. Probeer toch zeker je mond te spoelen zodat je vlekken op je tanden kan voorkomen.

OPMERKING: het wordt aanbevolen om de producten die in deze tips aan bod zijn gekomen niet overmatig te gebruiken. Citroen en zuiveringszout kunnen zelfs bij een buitensporig gebruik zelfs het omgekeerde effect veroorzaken. Gelieve de volgende tips dan ook met mate op te volgen en nooit te veel van deze middelen te gebruiken

Bovendien raden we je ook aan een tandarts te raadplegen voor een meer gespecialiseerde behandeling.

Bekijk Ook