Hoe maak je een aardbei-watermeloen slushie

Wil je je dorst lessen met iets anders dan water? Leer dan hoe je deze heerlijke slushie kunt maken.
Hoe maak je een aardbei-watermeloen slushie
Maria Patricia Pinero Corredor

Beoordeeld en goedgekeurd door de diëtist Maria Patricia Pinero Corredor.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 23 november, 2022

Zonnige zomerdagen zijn soms zo heet dat geen enkele hoeveelheid water je dorst kan lessen. Dan heb je misschien wat andere heerlijke koude dranken nodig die je afkoelen en ook lekker smaken. Ontdek in dit artikel hoe je een heerlijke aardbei-watermeloen slushie maakt!

Hoe maak je een aarbei-watermeloen slushie

Hoe maak je een aarbei-watermeloen slushie

Slushies zijn zowel verfrissend als voedzaam tijdens de warmere seizoenen. Ze lessen je dorst geleidelijk of onmiddellijk, afhankelijk van het type slushie dat je drinkt. Anderzijds zijn ze ook de perfecte manier om voedingsstoffen binnen te krijgen, helemaal als ze zijn gemaakt met vers fruit.

Om deze slushie te maken hoef je alleen maar een paar eenvoudige stappen te volgen om optimaal van beide vruchten te profiteren. Je kunt het ook bij je maaltijden drinken of ’s avonds om je verlangen naar suiker te beteugelen.

Daarnaast zijn de unieke eigenschappen van deze aardbei-watermeloen slushie direct gerelateerd aan de twee vruchten die het bevat. Zoals je misschien weet is watermeloen een van de beste natuurlijke reinigende vruchten die er zijn. Bovendien zijn aardbeien antioxiderend en zitten boordevol vitaminen en mineralen.

Dit artikel vind je ook vast interessant:
Suikervrije desserts die je moet proberen

Ingrediënten voor een aardbei-watermeloen slushie

 • 5 kopjes watermeloen (550 gr.)
 • 2 kopjes aardbeienijs (250 gr.)
 • 1 eetlepel olijfolie (15 ml)
 • 2 eetlepels suiker (30 gr.)
 • 1 snufje zout (5 gr.)
 • 7 muntblaadjes, ter garnering (20 gr.)
 • 1 kop geschaafd ijs of ijsblokjes

Bereiding van een aardbei-watermeloen slushie

 • Was eerst de watermeloen.
 • Schil deze dan, haal de zaadjes eruit, snijd het vruchtvlees in stukjes en maal deze vervolgens. Om dit te doen kun je het beste een keukenmachine of elektrische mixer te gebruiken.
 • Zodra je de stukjes watermeloen hebt gemixed, giet je dit in een kan. Zet het vervolgens even opzij.
 • Doe daarna het ijs in dezelfde mixer of keukenmachine. Voordat je dit gaat fijnmalen doe je de olijfolie, het snufje zout en de 2 eetlepels suiker erbij.
 • Voeg nu ook het aarbeienijs toe en meng dit goed. Hierdoor wordt je slushie dik.
 • Doe tot slot de gemalen watermeloen in een glas en giet er het ijsmengsel erover.
 • Versier elk glas met een muntblaadje. Dit geeft het namelijk een vleugje frisheid.

Voedingswaarde van een aardbei-watermeloen slushie

Zoals je weet is al het fruit op de een of andere manier goed voor je. Ontdek hieronder de voedingswaarden van zowel aardbeien als watermeloen.

Aardbeien

Bakje aardbeien

Aardbeien zijn rijk aan belangrijke antioxidanten. Daarnaast helpen ze je hart gezond te houden. Ze bestaan uit water (91%), koolhydraten (8%) en natuurlijke vezels (2%). Een kopje aardbeien bevat wel tot 3 gram voedingsvezels, die een reinigende werking hebben.

Watermeloen

Watermeloen

Watermeloen is een van de beste zuiverende vruchten, samen met ananas en sinaasappels. Het bestaat uit water (94,6%), koolhydraten (4,5%), vezels (0,5%) en eiwitten (0,4%). Bovendien is deze vrucht een uitstekende antioxidant, voornamelijk vanwege de citrulline, lycopeen en bètacaroteen die het bevat.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Giampieri F, Alvarez-Suarez JM, Battino M. Strawberry and human health: effects beyond antioxidant activity. J Agric Food Chem. 2014 May 7;62(18):3867-76.
 • Afrin S, Gasparrini M, Forbes T, Reboredo P et al. Promising Health Benefits of the Strawberry: A Focus on Clinical Studies. J Agric Food Chem. 2016 Jun 8;64(22):4435-49.
 • Siddiqui WA, Shahzad M, Shabbir A, Ahmad A. Evaluation of anti-urolithiatic and diuretic activities of watermelon (Citrullus lanatus) using in vivo and in vitro experiments. Biomed Pharmacother. 2018 Jan;97:1212-1221.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.