Hoe je partner te laten zien dat je om hem geeft

Neem de dingen niet zomaar voor lief. Liefde moet worden gekoesterd en routine is de grootste vijand. Daarom moet je je partner elke dag laten zien dat je om hem of haar geeft.
Hoe je partner te laten zien dat je om hem geeft

Geschreven door Virginia Martínez

Laatste update: 24 augustus, 2022

Wanneer was de laatste keer dat jij je partner hebt kunnen laten zien dat je om hem of haar geeft? Helaas leiden stress en de dagelijkse verplichtingen ertoe dat mensen hun romantische relaties vaak verwaarlozen. Liefde moet echter elke dag worden gekoesterd. Om deze reden hebben we besloten om vijf manieren met je te delen om je partner te laten zien dat je om hem geeft.

Hoe je partner te laten zien dat je om hem of haar geeft

Toon je liefde voor je partner, wat er ook voor nodig is. Een van de meestvoorkomende fouten in een relatie is dingen als vanzelfsprekend beschouwen. Uitingen van liefde verdwijnen vervolgens geleidelijk en het stel komt in een sleur terecht. In extreme gevallen leidt dit tot vervreemding en uit elkaar gaan.

Je moet daarom altijd je relatie koesteren en ervoor zorgen dat deze in balans en gezond blijft. Met dit in gedachte moet je je partner laten inzien dat je een relatie hebt omdat je dit wilt, niet alleen uit gewoonte of omdat je je op je gemak voelt en niet wilt dat dingen veranderen. Hier volgt hoe je dat doet.

1. Respecteer de ruimte van je partner

Tijd met je eigen vrienden

Hoewel jullie een koppel zijn, zijn jullie twee onafhankelijke personen met verschillende behoeften. Daarom hebben jullie allebei jullie privacy en tijd voor jezelf nodig.

Het is daarom van essentieel belang om je partner de nodige ruimte te geven om zelf de dingen te doen die hij of zij leuk vindt, of om tijd door te brengen met jullie eigen vriendengroepen.

Op deze manier zullen jullie je allebei veel beter voelen over jezelf en je zult ook uitkijken naar de momenten die jullie samen als koppel kunnen doorbrengen.

Het respecteren van elkaars persoonlijke ruimte voorkomt dat jullie je beiden verstikt voelen in de relatie.

2. Doorbreek de routine

Routine is een van de grootste vijanden van een relatie. Daarom is het belangrijk om deze van tijd tot tijd te doorbreken. In dit opzicht kunnen verrassingen welke dag dan ook speciaal maken, omdat het gebaren zijn die laten zien dat je om je relatie geeft en deze wilt koesteren.

Je partner uitnodigen om uit eten te gaan, thuis een speciale maaltijd voor je partner maken of hem of haar te verrassen met een cadeautje, iets dat ze leuk vinden of iets dat jullie samen kunnen doen. Ontbijt op bed is ook een geweldige optie.

Dit zijn allemaal geweldige ideeën. Het is allemaal niet zo moeilijk om je routines te doorbreken. Wees gewoon creatief en laat je partner merken dat je van hem of haar houdt!

3. Omarm fysiek contact

Hoe je partner te laten zien dat je om hem geeft

Aarzel niet om je partner te omhelzen, zijn hand vast te pakken en van alle voordelen te profiteren terwijl je tegelijkertijd je relatie versterkt. Lichamelijk contact heeft veel fysieke en mentale voordelen zoals:

  • het verlagen de cortisolspiegels (cortisol is het ‘stresshormoon’).
  • verhogen van de productie van serotonine, dopamine en oxytocine. Het biedt een gevoel van welzijn.
  • het verminderen van pijn.
  • het helpt verbazingwekkende emotionele banden op te bouwen.

4. Hoe je partner te laten zien dat je om hem geeft met waardering

Zoals we al zeiden is dingen voor lief nemen een van de grootste relatieproblemen. Mensen hebben de neiging te denken dat hun partner er altijd zal zijn en dat hun partner dingen voor hen doen omdat het hun ‘verplichting’ is.

Ze denken bijvoorbeeld dat het gewoon onderdeel van de routine is, waardoor ze stoppen de inspanningen die hun partner voor hen maken te waarderen.

Als je partner net als op de andere dagen het eten voor jullie maakt, dan is een goede manier om je partner te laten zien dat je om hem geeft om hem (of haar) te bedanken voor het nemen van de tijd om voor je te koken. Dit laat je partner zien dat je zijn of haar dagelijkse acties niet als ‘verplichtingen’ beschouwt en dat je dankbaar bent om bij elkaar te zijn.

5. Vertrouw je partner

Vertrouw je partner

Wanneer er geen vertrouwen is tussen partners, wordt het zelfrespect aangetast en ontstaan er conflicten. Je partner vertrouwen impliceert het bestaan van andere factoren tussen jou en je partner zoals:

  • zelfrespect
  • zelfvertrouwen
  • eerlijkheid
  • goede communicatie

Om deze reden moet je, om je partner te kunnen vertrouwen, eerst een toestand van mentale en psychologische balans vinden. Bovendien zal dit vertrouwen ook het zelfvertrouwen van je partner vergroten, wat vervolgens een positieve  invloed op jullie relatie zal hebben.

Je partner vertrouwen is een geweldige manier om je partner te laten zien dat je om hem of haar geeft. Het houdt in dat jij je partner respecteert en vertrouwt en dat je je partner als iemand met principes en waarden beschouwt.

Zoals je kunt zien, gaat het niet alleen om het geven van bloemen of geschenken aan je partner op Valentijnsdag. Integendeel, je zou je relatie elke dag moeten koesteren om te voorkomen dat je in een sleur terechtkomt. Daarom is het belangrijk om je partner te laten zien dat je om hem geeft en dat je relatie een bewuste keuze is.

Dit bewijst tenslotte dat je in de relatie zit omdat je dat wilt, dat je van je partner houdt en dat je jezelf als een geluksvogel beschouwd dat je partner deel uit maakt van jouw leven.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Davis, P. K. (1993). El poder del tacto: el contacto físico en las relaciones humanas. Paidós Ibérica.
  • Hertenstein, M. J., Holmes, R., McCullough, M., & Keltner, D. (2009). The communication of emotion via touch. Emotion, 9(4), 566-573.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.