Wat te doen als het saai wordt met je geliefde

Soms kan het saai worden met je geliefde vanwege alle tijd die jullie samen doorbrengen. Het is daarom belangrijk dat je weer wat persoonlijke ruimte krijgt, of probeer samen nieuwe hobby's uit, omdat dit een manier kan zijn om de vonk weer over te laten slaan.
Wat te doen als het saai wordt met je geliefde

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Is het saai geworden met je geliefde? Zo ja, maak je dan geen zorgen. Laten we erover praten. Wat moet je doen als het saai wordt met je geliefde? Misschien is de tijd die jullie samen doorbrengen niet meer hetzelfde.

  • Je lacht niet meer om zijn of haar grappen.
  • Jullie worden het niet eens over welke film jullie samen willen zien.
  • Jullie vinden elkaars vrienden niet meer leuk.
  • Daarnaast heb je misschien het gevoel dat jullie relatie in het algemeen eentonig is.

Klinkt dit bekend in de oren? Zo ja, dan is het tijd om te accepteren dat er iets niet klopt in je relatie. Er moet iets veranderen. Het klopt dat het moeilijk is om toe te geven dat iets mis is in je relatie. Het is echter van essentieel belang om dit te doen zodat jullie een oplossing kunnen vinden die voor jullie beiden werkt.

Velen van ons weten weten al dat routine een vijand van geliefden is. Naarmate de tijd verstrijkt is het normaal dat je voelt dat ‘die vonk is verdwenen’. Je verveelt je misschien met je geliefde, het is saai geworden en het voelt alsof de magie is verdwenen.

Dat het saai wordt met je geliefde wil nog niet zeggen dat de wederzijdse liefde voorbij is (daar zijn specifieke tekenen voor). Hoewel uit elkaar gaan vaak de eerste oplossing is die in je opkomt, houdt niemand ervan om te falen. Soms lukt het om jezelf een tweede kans te geven en proberen te herstellen wat verloren lijkt te zijn.

Dingen om te proberen als het saai wordt met je geliefde

Vrouw voelt dat het saai wordt met haar geliefde

1. Geef toe dat het een probleem is dat het saai is geworden met je geliefde

Voordat je op zoek gaat naar definitieve oplossingen voor wat je voelt, is het belangrijk dat je toegeeft dat je door een emotionele situatie gaat en dat je je ontevreden en ongelukkig voelt.

Vind je dat het saai is met je geliefde? Denk dan aan de oorzaak van dit probleem en evalueer het. Probeer tegelijkertijd je eigen fouten te accepteren voordat je alle verantwoordelijk bij de ander legt.

Vergeet niet dat het bij een relatie om twee mensen gaat. Het is onmogelijk om het altijd met elkaar eens te zijn. Je bent het waarschijnlijk zelfs ook vaak niet eens met jezelf!

2. Praat erover met je geliefde

Zodra je beseft dat de dagelijkse routine van invloed is op wat je voelt, praat dan met je partner. Probeer uit te leggen wat er met je aan de hand is, zonder je partner te beschuldigen of emotioneel te chanteren. Wie weet, de kans is groot dat je geliefde hetzelfde voelt maar bang is om hierover te praten.

Het is noodzakelijk dat jullie beiden jullie standpunt uiten, zodat jullie de oorzaak van de problemen en mogelijke oplossingen ervoor samen kunnen vinden. Doe dit rustig en productief, zonder vingers naar elkaar te wijzen.

Deze stap is erg belangrijk, omdat beide partners moeten brainstormen over oplossingen en zich moeten wijden aan het uitproberen van sommige van deze oplossingen om jullie uit deze sleur te halen waardoor jullie op dit moment gedesillusioneerd zijn.

3. Bedenk wat jullie bij elkaar bracht

Een gelukkig stel

Naarmate de tijd verstrijkt, is het gemakkelijk om te vergeten dat er redenen waren om een sentimentele band met je geliefde aan te gaan. Dus als je je relatie in twijfel trekt en wanneer het saai wordt met je geliefde, probeer dan te bedenken hoe het allemaal begon.

Je bent waarschijnlijk al vergeten dat er in het begin talloze dingen waren die jullie bij elkaar brachten. Ook ben je misschien vergeten hoe leuk het was om de routine te doorbreken met alle dingen die jullie samen deden.

Wat de reden ook is, denken aan het begin van jullie relatie kan jullie allebei helpen de problemen die jullie relatie op dit moment slechter maken te overwinnen.

4. Maak tijd voor gezamenlijke activiteiten en hobby’s

Doe je elke dag hetzelfde? Zien jullie elkaar doorlopend en hebben jullie niks om over te praten? Dit kan de reden zijn waarom het saai is geworden met je geliefde.

Als je relatie een saaie routine is, dan is het tijd om die activiteiten en hobby’s weer te gaan doen die jullie altijd samen deden. Of vind nieuwe activiteiten om je band te versterken en jullie liefde weer op te laten bloeien.

Aanvankelijk worden de meeste mensen verliefd op hun eigen idealisering en projecties van wie de andere persoon is en hoe een relatie met deze persoon zal zijn. Wanneer de eerste fasen van verliefd worden echter voorbij zijn, is het normaal om een beetje teleurgesteld te zijn. Je krijgt dan de gewoonte om op zoek te gaan naar andere dingen om te doen.

Om de relatie weer weer tot leven te brengen, kun je eens proberen om die hobby’s weer uit te oefenen waar jullie samen altijd zo van genoten hebben.

Als jullie in het begin helemaal niet in elkaars hobby’s geïnteresseerd waren, dan is dit misschien het moment om hier aan te beginnen. Je kunt niet verwachten dat de ander leuk vindt wat jij leuk vindt als je het niet met hem of haar deelt.

Kortom, als jullie beiden een compromis sluiten om deel uit te gaan maken van elkaars activiteiten en als jullie op zoek gaan naar iets om van een goed avontuur te genieten, dan zullen jullie zeker die gedeelde interesse weer voelen die jullie in het begin samenbracht.

5. Krijg je persoonlijke ruimte terug

Vriendinnen brengen samen tijd door

Wanneer relaties beginnen, is het normaal dat je je partner overal wilt volgen en dat je alles samen wilt doen. Je zet misschien zelfs je vriendschappen aan de kant. Misschien geef je je volledig over aan de nieuwe relatie en vergeet je veel van de activiteiten die je ooit leuk vond.

Door de sleur waarin je je nu bevindt realiseer je je waarschijnlijk dat je de dingen die je deed toen je single was, weer wilt gaan doen. Om deze reden, om te zorgen dat je niet het gevoel krijgt dat je uit elkaar wilt gaan, is het essentieel dat je je eigen ruimte weer probeert terug te krijgen.

Dit zal natuurlijk niet eenvoudig zijn en het vereist toewijding van jullie allebei. De inspanning zal echter de moeite waard zijn.

6. Wees geduldig als het saai wordt met je geliefde

Alle relaties gaan door moeilijke tijden. Dus probeer niet verrast of overstuur te zijn als de sleur in jullie relatie begint toe te slaan. Als je je te veel zorgen maakt over dingen die het niet waard zijn, zal het moeilijker zijn om de sleur te overwinnen.

  • Wees daarnaast geduldig.
  • Druk jezelf zonder angst uit bij je partner.
  • Probeer samen te werken om de kleine tekortkomingen waardoor jullie relatie eentonig werd op te lossen.

Haal diep adem en ontspan. Communiceer open een eerlijk met elkaar en volg deze stappen. Je zult dan waarschijnlijk geen drastische maatregelen hoeven te nemen.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.