6 dingen die gelukkige stellen iedere week doen

Gelukkige stellen weten hoe ze elkaars individualiteit moeten respecteren en hoeven niet altijd samen te zijn. Ze zorgen er echter wel voor dat ze voldoende tijd met elkaar doorbrengen.
6 dingen die gelukkige stellen iedere week doen

Geschreven door Okairy Zuñiga

Laatste update: 24 augustus, 2022

Hoe vaak heb je al niet gelukkige stellen ontmoet die hun relatie er zo makkelijk uit laten zien? Als je zelf zo’n relatie hebt, gefeliciteerd! Als je dat echter niet hebt, zijn er veel verschillende mogelijke situaties of problemen die je relatie met je partner kunnen beïnvloeden.

We weten dat dagelijkse problemen invloed kunnen hebben op relaties. Daarom is het belangrijk om maatregelen te nemen om alle aspecten van je relatie te verbeteren. Op die manier zul je in plaats van alleen soms maar gelukkig te zijn, volledig van je relatie kunnen genieten.

Hoewel iedereen het leuk vindt om dingen op zijn eigen manier te doen, zijn er bepaalde dingen die gelukkige stellen iedere week doen. Gelukkig zijn het eenvoudige dingen die je makkelijk zelf ook kunt doen. Ze hebben geen invloed op je andere verantwoordelijkheden of relaties.

Wil je graag een aantal geheimen ontdekken voor een succesvolle relatie? Blijf dan lezen en ontdek zes dingen die gelukkige stellen iedere week doen.

1. Gelukkige stellen doen samen het huishouden

Man en vrouw verven de muur

Klinkt dit vreemd? Nou, dat is het niet! De waarheid is dat mensen zo gewend zijn aan het verdelen van huishoudelijke taken om het huis schoon te houden dat ze niet denken dat dit kan leiden tot een gelukkigere relatie.

Het besteden van één dag per week aan het samen doen van die huishoudelijke taken, versterkt echter de relatie en geeft je de kans om te praten. Ondertussen werk je samen aan een taak die je huis voor jullie beiden verbetert.

2. Ontbijt op bed

Je laat je partner zien dat je van hem of haar houdt met ieder gebaar en iedere actie. Eén keer per week ontbijt op bed is daarom zeer effectief voor gelukkige stellen. Het beste is om spontaan te blijven.

Je zou kunnen denken dat dit niet belangrijk is. Iets eerder opstaan en iets maken wat je partner lekker vindt zal er echter voor zorgen dat hij zich geliefd en gewaardeerd voelt.

Als je niet veel tijd hebt om elkaar gedurende de week te zien, is dit een geweldige gewoonte om tijd met elkaar door te brengen. Je zult merken dat het veel waardevoller is dan een duur geschenk.

3. Zet een dag per week de technologie uit

Iets anders dat gelukkige stellen iedere week doen is tijd samen doorbrengen zonder technologie of afleiding. Voor veel mensen is dit een van de moeilijkste dingen om te doen.

Maak het echter je doel om een dag door te brengen zonder door het nieuws te scrollen of door de sociale media te verversen. Praat in plaats daarvan met je partner en praat over je week.

Je zult ongetwijfeld merken dat er oneindig veel dingen zijn waar je nog niet over gepraat hebt. Door dit te doen zal beetje bij beetje je relatie steeds sterker worden.

Praat over jezelf, je doelen, je nieuwe uitdagingen, je nieuwe verwachtingen en je gezin. Het zal je misschien verbazen dat je partner de afgelopen maanden veel heeft meegemaakt en dat je er nog niet eens van gehoord hebt.

4. Gelukkige stellen praten en hebben seks

Gelukkige stellen praten en hebben seks

Gelukkige stellen weten dat er altijd ruimte moet zijn voor leuke activiteiten en dat seks met je partner nooit taboe mag zijn. Integendeel, erover praten en de tijd nemen om iedere week intiem samen te zijn is van vitaal belang in elke gezonde relatie.

Seks helpt je band te versterken, beter te communiceren en je gezondheid te verbeteren. Je hoeft echter geen vreemde posities aan te nemen of te experimenteren met fetisjen die je niet interesseren. Geef jezelf de tijd om uit te zoeken wat je wel en niet leuk vindt.

Soms zien mensen met een drukke agenda deze activiteit over het hoofd. Als je dit lang doet, zal het vroeg of laat echter invloed hebben op je relatie.

5. Werk samen aan projecten

Hoe ver wil je met je partner gaan? Wil je werken aan gezamenlijke projecten? Dit is een fundamentele vraag die je jezelf moet stellen voordat je plannen met elkaar maakt.

Door samen aan projecten te werken, zal je een gezonde en goed gefundeerde relatie krijgen. Gelukkige stellen praten over hun wensen, angsten en doelen.

Profiteer van die tijd samen tijdens het doen van klusjes of zonder elektronica om samen nieuwe doelen te creëren of elkaar te ondersteunen op je individuele doelen. Je zult merken dat er veel dingen zijn die je in een relatie kunt creëren. Voor sommigen is het het krijgen van een kind, terwijl andere stellen er de voorkeur aan geven om samen te reizen.

Zoek uit wat je wilt doen en hoe je dat wilt bereiken. Samenwerken helpt gelukkige koppels om meer veiligheid en stabiliteit te creëren om hun doelen na te streven.

6. Zorg voor je persoonlijke ruimte

We hebben het gehad over hoe belangrijk het is voor gelukkige stellen om samen tijd door te brengen. Het is echter ook belangrijk dat beide mensen hun eigen persoonlijke ruimte hebben.

Probeer één keer per week een paar uur of een hele dag zonder je partner door te brengen. Maak van de gelegenheid gebruik om alleen naar de film te gaan, tijd door te brengen met je vrienden, je familie te bezoeken of een hobby te vinden die je leuk vindt. Een beetje zelfstandigheid in een relatie is volkomen gezond en noodzakelijk voor beide mensen.

Welke van deze activiteiten doe je met je partner? Wat vind jij belangrijker? Welke andere gewoonten raad je aan om te doen?


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Castrillón Muñoz, Eduardo, Terapia de pareja: una mirada a sus procesos. Revista Colombiana de Psiquiatría [en linea] 2008, 37
  • Moral de la Rubia, José, Frecuencia de relaciones sexuales en parejas casadas: diferencias entre hombres y mujeres. Estudios sobre las Culturas Contemporáneas [en linea] 2011, XVII (Sin mes)
  • Ribeiro Ferreira, Manuel. (2004). Relaciones de género: equilibrio entre las responsabilidades familiares y profesionales. Papeles de población10(39), 219-237.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.