Hoe je een tuin kunt inrichten om te relaxen

Wil je dat je tuin een ruimte is die gewijd is aan rust en ontspanning? Dan wil je misschien de stijl om te relaxen bekijken.
Hoe je een tuin kunt inrichten om te relaxen

Laatste update: 13 februari, 2023

Je vraagt je misschien af waarom je ervoor moet kiezen je tuin in te richten om te relaxen. Wel, de waarheid is dat we allemaal een ideale ruimte verdienen om ons te ontspannen en onze dagelijkse stress los te laten, een ruimte die ons een gevoel van vrede geeft.

Dat is waar de relaxende stijl om draait. Met dit idee in gedachten is het tijd om je tuin, erf of patio te plannen en in te richten. Hier zijn enkele tips die nuttig voor je zullen zijn.

Tips om een tuin in te richten om te relaxen

Gedempte verlichting geeft een gezellige indruk

Verlichting is een belangrijk punt om een fijne sfeer om te relaxen in je tuin te bereiken. Omdat we willen dat de ruimte gezellig en ontspannend is, is de beste optie om zachte en gedempte verlichting te installeren.

Er zijn veel modellen waaruit je kunt kiezen op de markt, maar voordat je ze koopt, moet je eerst plannen waar je ze gaat installeren. Lantaarns of kaarsen zijn hier ook geweldig voor; alles wat de plek laat stralen is ideaal.

We denken dat je dit artikel misschien ook leuk vindt om te lezen:
5 decoratieve elementen om je huis gezelliger te maken

De perfecte tuinmeubels zijn de basis om te relaxen

Gedempte verlichting
Zachte verlichting die uitnodigt tot ontspanning is de sleutel tot chillen op zomeravonden.

Het goede nieuws is dat deze stijl geen grenzen kent; het kunnen gekochte, gerepareerde of gerecyclede meubels zijn. Het enige wat deze stukken moeten doen is hun belangrijkste functie vervullen: je laten zitten, ontspannen en genieten.

De sleutel hier is om de ruimte nooit te vol te zetten.

Een ander punt om in gedachten te houden is dat de meubels bestendig moeten zijn. Vergeet niet dat het buiten komt te staan, dus moet het gemaakt zijn van duurzaam materiaal dat bestand is tegen de verschillende seizoenen van het jaar.

Een “spa” of yogaruimte? Jij kiest!

Je kunt een ontspanningsbad, een futon, of zelfs een hangmat installeren als je de indruk wilt wekken dat je een tuin in spa-stijl hebt. Het hangt ervan af wat je wilt, want je kunt ook een yogatuin nabootsen met een houten vloer en wat matten die uitnodigen tot asana’s.

Een ander goed idee is het installeren van een Balinees bed. Iedereen kan zich voorstellen op zo’n bed te ontspannen. Een plek met goede schaduw en frisse lucht is vaak alles wat nodig is.

Een pergola om je in de schaduw te stellen op zonnige dagen

Pergola’s zijn erg handig en een uitstekend idee om in gedachten te houden. Het installeren van een pergola helpt je niet alleen om op een zonnige dag van een mooie ruimte te genieten, maar beschermt ook je meubels. Je kunt het zelfs voorstellen met een wingerd. Als het bloeit, zal het er geweldig uitzien!

Denk ook aan de nachtelijke hemel

Niet nadenken over het inrichten van je tuin om te relaxen, alleen maar om te pronken als de avond valt, is een vergissing. Je moet nadenken over de juiste verlichting, zodat je ook de sterrenhemel kunt waarderen. We wedden dat je fantasie al is geprikkeld; wat heb je in gedachten?

Vind je dit artikel leuk? Misschien vind je het ook leuk om dit artikel te lezen:
Open concept: de decoratieve stijl waarover je meer zult willen weten

Elementen die een speciaal tintje geven

Een terras om te relaxen
Rustgevende tinten en een fauteuil om het lichaam te ontspannen zijn een must in deze stijl.

Nogmaals, als het gaat om het creëren van de perfecte ruimte om te relaxen, hangt het allemaal af van wat je in gedachten hebt. Als je idee een mediterrane stijl is, kun je op strategische plaatsen in je tuin palmbomen of cactussen plaatsen.

Aan de andere kant kun je ook poefs, kussens of ornamenten overwegen. Elk element dat je de indruk geeft van ontspanning en een onderbreking van de hectische routine is voldoende.

Een tuin om te relaxen past in elk budget

Tot slot is misschien wel een uitdaging om je tuin om te bouwen tot eentje met een relaxende stijl. Het heeft echter ook een aantrekkelijk punt: je kunt de inrichting opnieuw doen zonder veel geld uit te geven.

Het is mogelijk om oude meubels te recyclen of te herstellen en een uitnodigende chill-out ruimte op de patio te hebben. Het is allemaal aan jou!


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.