Hoe goedkope decoratie in je keuken toe te passen

Decoratief vinyl, zelfklevende tegels en krijtbordmuren zijn slechts enkele van de goedkope veranderingen die je kunt overwegen om je keuken mee op te knappen. Dit is wat je nog meer kunt doen als je een beperkt budget heeft.
Hoe goedkope decoratie in je keuken toe te passen

Laatste update: 24 maart, 2023

Dat gevoel dat we de inrichting niet meer mooi vinden en de keuken willen renoveren is heel gewoon. Na verloop van tijd wordt het noodzakelijk dat de plek waar de gerechten ontstaan die het gehemelte behagen een andere uitstraling krijgt. Maar wat als je niet veel budget hebt? Nou, heb je al gehoord van goedkope decoratie voor de keuken?

Met goedkope decoratie kun je met een budget een geweldige transformatie bereiken. Je moet alleen weten wat je daarvoor wilt doen. Hier zijn enkele ideeën om je te helpen.

 De beste opties voor goedkope decoratie in je keuken

1. Vinyl

Als je op zoek bent naar een voordelig alternatief dat er goed uitziet, kunnen vinylbehangstickers tot de beste opties worden gerekend. Er zijn allerlei ontwerpen voor alle smaken die er zijn. Bovendien is het gemakkelijk te installeren en kan het op veel oppervlakken worden geplakt, zoals onder andere keramiek, tegels en hout.

Sommige van deze stickers zijn ontworpen voor de vloer of voor keukenmuren. Met vinyl kun je je keuken vrij gemakkelijk een andere stijl geven dan die je nu hebt.

Bovendien moet je bedenken dat ze bestand zijn tegen vlekken en vocht. Dit is een belangrijke eigenschap die een keuken nodig heeft.

We denken dat je misschien ook geïnteresseerd bent in het lezen van dit artikel:
Afbeeldingen van olifanten in decoratie: wat is hun betekenis?

2. Een goede “look” met zelfklevende tegels

Een spaarvarken
Denk goed na over wat je wilt om niet te veel uit te geven bij het inrichten van je keuken. Er zijn betaalbare opties.

Als we nadenken over een goedkope decoratie voor je keuken, kunnen we de zelfklevende tegels niet buiten beschouwing laten. Ze laten je keuken er in korte tijd en zonder veel geld te hoeven investeren geweldig uitzien.

Behalve de kosten zijn er nog andere voordelen die je ervoor kunnen laten kiezen. Er zijn veel ontwerpen om uit te kiezen, ze zijn gemakkelijk schoon te maken en hun installatie is niet ingewikkeld. Eigenlijk is dat laatste vrij eenvoudig; je kunt het zelfs zelf doen.

3. Wat denk je van een muur met krijtbordverf?

Er zijn ideeën die niet eens in ons hoofd opkomen, maar als iemand eraan denkt zeg je “Hé, waarom niet?” Een muur schilderen met krijtbordverf geeft je niet alleen een unieke stijl, maar heeft ook zijn nut: je kunt erop schrijven en hebt altijd een canvas om te tekenen, een recept op te schrijven of te plannen wat je in de loop van de week gaat koken.

Je hoeft alleen maar de perfecte muur voor deze taak te vinden en klaar is kees!

Vind je dit artikel leuk? Misschien vind je het ook leuk om dit artikel te lezen:
Wat is de Kinfolk-stijl voor interieurdecoratie?

4. De oude betrouwbare optie: verander de kleur van de muren

Verven
Het schilderen van wat houten meubels in de keuken kan genoeg zijn om het uiterlijk van de hele plek te veranderen.

Er gaat niets boven een verandering van kleur om elke plek een ander tintje te geven. Je kunt wat surfen op internet en onderzoeken welk kleurenschema dit seizoen goed zou staan. Wat dacht je misschien van een levendige tint? Met een paar liter verf ziet je keuken er binnen een paar dagen als nieuw uit.

Aan de andere kant, wat denk je van het schilderen van de meubels in plaats van de muur? Wat je ook kiest, het zal een radicale verandering geven. Vergeet alleen niet om de plek te conditioneren, zodat het aanrechtblad en andere dingen in de keuken niet vies worden of spatten als je schildert.

5. Een paar schilderijen kunnen het verschil maken

Soms hoef je geen groot werk te doen om een nieuwe indruk te maken. Een klein detail kan al genoeg zijn, zoals een paar schilderijen. Je kunt ze zelfs combineren met nieuwe sets servies en glazen.

Het gaat erom de juiste schilderijen te kiezen om de keuken die verandering te geven die je zo graag wilt.

Andere eenvoudige goedkope trucs voor decoratie voor de keuken

Laten we je eraan herinneren dat kleine dingen een radicale verandering teweegbrengen als het gaat om decoratie. Bedenk dat je zelfs de verlichting kunt aanpassen; kies gewoon een lamp met een bepaalde stijl.

Aan de andere kant heb je ook de mogelijkheid om de handgrepen van de kastjes te vernieuwen. Tegenwoordig zijn er verschillende modellen en een verscheidenheid aan kleuren die je vitrines er modern of vintage uit kunnen laten zien. Je kunt doen wat je wilt!


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.