Vijf producten om je kleding van olievlekken te ontdoen

24 februari 2020
In dit artikel zullen we vijf producten delen om olievlekken uit kleding te verwijderen: alcohol, afwasmiddel, bakpoeder, witte azijn en talkpoeder.

Je moet de juiste producten gebruiken als je je kleding van olievlekken wilt ontdoen, omdat elke stof anders moet worden behandeld. Als je thuis geen product hebt om vlekken te verwijderen, kun je een aantal zelfgemaakte oplossingen proberen.

In dit artikel zullen we vijf producten delen om olievlekken uit kleding te verwijderen: alcohol, afwasmiddel, bakpoeder, witte azijn en talkpoeder. Blijf lezen voor meer informatie!

Vijf producten om je kleding van olievlekken te ontdoen

1. Afwasmiddel

Vaatwasmiddel om je kleding van olievlekken te ontdoen

Ten eerste is een afwasmiddel een van de producten die je waarschijnlijk bij de hand hebt. Daarnaast is het zeer effectief is voor het verwijderen van vlekken uit kleding. Afwasmiddel breekt gemakkelijk vetmoleculen af. Daarom kun je het ook gebruiken om je kleding van olievlekken  te ontdoen.

Dit geconcentreerde vaatwasmiddel werkt uitstekend als je het onmiddellijk aanbrengt. Je moet het echter niet gebruiken op lichtgekleurde kledingstukken, omdat de stof hierdoor juist meer zou kunnen bevlekken.

Hoe kun je het gebruiken?

 • Bedek de vlek eerst met een paar druppels afwasmiddel. Het is het beste als je het zo snel mogelijk doet nadat je het kledingstuk bevlekt hebt.
 • Wrijf de vlek vervolgens in met wat water en doe het kledingstuk dan net zoals gewoonlijk in de wasmachine.

2. Zuiveringszout

Ten tweede stellen we een product voor met meerdere toepassingen, zowel in huis als voor je gezondheid en schoonheid. Je hebt waarschijnlijk wel zuiveringszout  in huis, wat je kunt gebruiken als een gezichtsscrub en zelfs als een oplossing om geuren te absorberen. Het helpt ook vervelende olievlekken te verwijderen.

Hoe kun je het gebruiken?

 • Bevochtig eerst de vlek met wat water.
 • Maak vervolgens een pasta door zuiveringszout met een beetje water te mengen en bedek dan de vlek ermee ermee.
 • Je kunt een tandenborstel gebruiken om over de vlek te wrijven, zodat het product beter in de stof doordringt.
 • Laat het een paar minuten inwerken en was het kledingstuk vervolgens zoals gewoonlijk.

We moeten ook opmerken dat zuiveringszout een uitstekende natuurlijke wasverzachter is die bovendien helpt om witte kleding echt wit en schoon te houden. Ten slotte brengt dit product ook de pH van het waswater in balans.

Je moet ook lezen:
Een milieuvriendelijk wasmiddel met borax en zuiveringszout

3. Talkpoeder

Talkpoeder

Het derde product dat je waarschijnlijk al in huis hebt om voor veel verschillende dingen gebruiken is talkpoeder. Veel mensen gebruiken het voor de billetjes van hun baby of als ze last hebben van zweetvoeten.

Het kan echter ook helpen om olievlekken te verwijderen uit elk type kledingstuk, ongeacht de stof en kleur! Voor de beste resultaten moet je dit product net als de andere trucs zo snel mogelijk toepassen.

Hoe kun je het gebruiken?

 • Om te beginnen, spreid je het kledingstuk uit en breng je royaal talkpoeder aan zodat je de gehele olievlek bedekt hebt.
 • Je moet minstens twee uur wachten om het poeder de tijd te geven om de olie te absorberen. Een hele dag wachten werkt ook.
 • Borstel daarna de vlek af. Als het kledingstuk nog sporen van olievlekken vertoond kun je de toepassing herhalen.
 • Was ten slotte het kledingstuk zoals je anders ook doet.

Dit artikel kan je interesseren:
Gebruik aspirine om witte kleding witter te maken

4. Witte azijn

Azijn is een ander nuttig product dat mensen gebruiken om hun huizen schoon te maken. Ook gebruiken veel mensen het als een alternatief voor wasverzachter om hun kleding en de wasmachine in goede staat te houden. In dit geval is het ook een effectieve oplossing om je kleding van olievlekken te ontdoen.

Opmerking: vermijd altijd azijnproducten die andere toegevoegde ingrediënten bevatten.

Hoe kun je het gebruiken?

 • Breng eerst de witte azijn op de vlek aan tot deze volledig is bedekt.
 • Laat het dan minimaal 30 minuten intrekken.
 • Was het kledingstuk vervolgens zoals gewoonlijk.

5. Alcohol

Alcohol

Tot slot, als de bovenstaande producten niet hebben gewerkt, kun je 90% alcohol gebruiken. Alcohol werkt namelijk ook als een vetverwijderaar voor kleding. We bevelen het echter niet aan voor delicate kledingstukken, omdat het de stof kan beschadigen.

Hoe kun je het gebruiken?

Nu ken je enkele huis- tuin en keukenproducten die je kunnen helpen om je kleding van olievlekken te ontdoen. Houd ze altijd bij de hand om je kleding in perfecte staat te houden!

 • Buronzo, A. (2011). Las increíbles propiedades del bicarbonato de sodio. Obelisco.
 • Li, Q., Mahendra, S., Lyon, D. Y., Brunet, L., Liga, M. V, Li, D., & Alvarez, P. J. J. (2008). Antimicrobial nanomaterials for water disinfection and microbial control: potential applications and implications. Water Research. https://doi.org/10.1016/j.watres.2008.08.015
 • Budak, N. H., Aykin, E., Seydim, A. C., Greene, A. K., & Guzel-Seydim, Z. B. (2014). Functional Properties of Vinegar. Journal of Food Science. https://doi.org/10.1111/1750-3841.12434