Het stimuleren van de G-spot bij mannen: wat je moet weten?

Het stimuleren van de G-spot bij mannen kan ongeëvenaarde sensaties en orgasmes ontketenen. Het is echter ook nodig om vooroordelen opzij te zetten, om ervan te gaan genieten.
Het stimuleren van de G-spot bij mannen: wat je moet weten?

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 10 september, 2022

De laatste jaren lijkt er een verschuiving te zijn in de manier waarop over seksualiteit gecommuniceerd wordt. In feite wordt er opener mee omgegaan. Maar, en ondanks dat, bestaan er nog steeds veel taboes en mythes over het stimuleren van de G-spot bij mannen, ook wel de H-spot of P-spot genoemd.

Machismo, eeuwenlang overheersend in de maatschappij, heeft mannen ervan weerhouden het plezier te ontdekken dat in dit gebied wordt opgewekt. De angst om “mannelijkheid” te verliezen of de daad als iets “onhygiënisch” te beschouwen blijft hun genot in de weg staan.

Velen twijfelen inderdaad nog aan het bestaan van deze erogene zone en weigeren te denken dat ze als paar gestimuleerd kan worden zonder dat dit synoniem is met afwijken van hun seksualiteit. Niettemin zetten sommigen hun vooroordelen opzij en interesseren zich voor het onderwerp.

Wat moeten we weten over het stimuleren van de G-spot bij mannen? Hoe doe je dat voor een bevredigende ervaring? We weten dat zowel mannen als vrouwen deze vragen willen oplossen, dus delen we hier gedetaileerd de belangrijkste aspecten.

De G-spot bij mannen: waar zit hij?

Man in bed
Met een beetje voorspel en wat visuele stimulatie kan een man een aangenaam orgasme bereiken.

Om als stel van seksuele bevrediging te genieten is het handig om vooraf te weten in welke regio de G-spot bij mannen zich bevindt. Om voor de hand liggende redenen zijn er grote anatomische verschillen als we ze vergelijken met de G-spot bij vrouwen.

De mannelijke G-spot is eigenlijk de prostaat of voorstanderklier, een vezelig orgaan dat in het rectum ligt, ongeveer 5 centimeter van de anus en op de wand die naar de voorkant gericht is. Het is een gebied waar veel zenuwuiteinden bij elkaar komen; daarom is het erg gevoelig en erogeen.

Je kunt er via de anus bij, door er voorzichtig een vinger in te steken. Als de anale sluitspier gepasseerd is, wordt het rectum bereikt. In dit gebied, enkele centimeters diep, is het mogelijk een één centimeter dikke uitstulping te voelen: de prostaat.

We denken dat je misschien ook wel geïnteresseerd bent om dit te lezen:
Wat is een droog orgasme en waarom gebeurt het?

Wat is de prostaat?

WebMD-deskundigen geven aan dat de prostaat een walnootvormige klier is die deel uitmaakt van het mannelijk voortplantingssysteem (Engelse link). Zijn belangrijkste functie is het helpen produceren van sperma en hij ligt onder de blaas, bijna voor het rectum.

De klier heeft de neiging te groeien met de leeftijd en kan lijden aan verschillende gezondheidsproblemen, zoals prostatitis, een vergrote prostaat en zelfs kanker. Het onderzoeken van de G-spot bij mannen kan helpen om afwijkingen op te sporen; daarom wordt het als een preventieve maatregel beschouwd.

Hoe kun je de G-spot bij mannen stimuleren?

Het onderwerp van G-spot-stimulatie bij mannen kan veel aarzeling oproepen. Terwijl sommige vrouwen vrezen dat hun partner zal weigeren dit gebied te verkennen, zijn anderen bang schade te veroorzaken door het gebrek aan smering in het gebied.

Wel, allereerst zou het ideaal zijn om met vertrouwen te praten, want het is nodig dat beiden ermee instemmen het te doen. Als vrouw is het belangrijk hem te laten weten dat de situatie volkomen normaal is en dat ze geen invloed heeft op de mannelijkheid.

Natuurlijk is het het beste elkaars seksuele beslissingen te respecteren, want het heeft geen zin de situatie te forceren. En als hij besluit dat hij in de G-spot gestimuleerd wil worden, is het goed te weten hoe je een goede stimulatie bereikt.

Orale seks

Twee mannen in bed
Het stimuleren van de G-spot

De praktijk van orale seks voor het bereiken van de G-spot bij mannen is een geweldige manier om hem in een toestand van ontspanning en kalmte te brengen. Dus, terwijl hij geniet van het genot dat aan de voorkant wordt opgewekt, kan zij zachtjes de achterkant gaan betasten.

Tip

 • Probeer voorzichtig het perineum te masseren, dat is het deel van de huid tussen de anus en de testikels. Dit gebied is heel gevoelig en kan je partner voorbereiden voordat je de G-spot stimuleert.

Glijmiddel

Mannen hebben, net als vrouwen, de behoefte om bij anale seks de sluitspier te ontspannen om de penetratie te vergemakkelijken. Daarom is het essentieel om, voordat je de vinger in de buurt brengt, goed te smeren met een geschikt product.

Tip

 • Beweeg je vinger rond zijn anus en breng het glijmiddel met een zachte massage aan om een grotere opwinding te bereiken.

Vind je dit artikel leuk? Je vindt het misschien ook leuk om te lezen:
Zelfgemaakte glijmiddelen: voordelen en risico’s

G-spot bij mannen: hoe vind je hem?

Koppel in bed

Als het gebied goed ingevet is, is het tijd om de vinger in te brengen om de G-spot bij mannen te stimuleren. Hij moet echter eerst gelokaliseerd worden. Het is de moeite waard te onthouden dat hij aanvoelt als een kleine “noot,” met een licht ruwe textuur.

Tip

 • Als ze die gevonden heeft, kun je de G-spot stimuleren door je vinger zachtjes te bewegen en te proberen het “kom hier” gebaar na te bootsen. Wrijf op verschillende ritmes tot je het voor hem opwindendste vindt.

Seksspeeltjes

Er zijn veel seksspeeltjes die kunnen helpen de ervaring bij het stimuleren van de G-spot bij mannen te verbeteren. Begin ze er idealiter in te verwerken als hij het bovenstaande ervaren heeft en zich meer op zijn gemak voelt en er klaar voor is.

Enkele leuke mogelijkheden zijn:

 • Anale bollen.
 • Anale pluggen.
 • Prostaatmassage-apparaten.
 • Anale stimulator.

Andere erogene zones bij mannen

Er zijn nog andere erogene zones. Die je ook kunt stimuleren, voor, tijdens of na het bereiken van de G-spot bij mannen. Deze zijn:

 • Mond en lippen. Je kunt er met de jouwe over wrijven, er met je vingers langs gaan, ze in zijn mond stoppen om te zuigen.
 • De penis. Een hele gevoelige plek, vooral in de kop of glans, en ook in de voorhuid (als hij niet besneden is).
 • Scrotum. Het is dat zakje huid dat de testikels omgeeft, het is heel gevoelig, als je er zachtjes over wrijft.
 • Het kruis. Je kunt strelen, waarbij je dicht bij zijn lid komt, en dan weer een beetje weggaat.
 • De hals. Behalve zoenen en er met je tong overheen gaan, kun je ook met wat ijs spelen en kijken hoe het borstelt.

Hoe van de G-spot van de man te genieten

Het is ook belangrijk mannen te vragen of ze zich op hun gemak voelen of dat ze iets niet lekker vinden. Daarom is het goed om, als je eenmaal in deze erogene zone bent, hem te vragen “vind je het lekker?” of “hoe voel je je?” Kreunen van geluk en hun uitdrukkingen kunnen als aanwijzing dienen. Geniet ervan!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.