Het perfecte anti-cellulitis dieetplan voor jou

Een dieet dat cellulitis moet verminderen kan niet tijdelijk zijn. Je moet je gewoontes veranderen als je niet wilt dat het opnieuw tevoorschijn komt zodra je stopt met het dieet.
Het perfecte anti-cellulitis dieetplan voor jou
Carlos Fabián Avila

Beoordeeld en goedgekeurd door de arts Carlos Fabián Avila.

Geschreven door Ivan Aranaga Amengual

Laatste update: 24 augustus, 2022

Cellulitis verwijderen is helemaal niet gemakkelijk. Er zijn zelfs mensen die zich enorm onzeker voelen over het feit dat ze cellulitis hebben. Daarom delen wij met jou dit goede anti-cellulitis dieetplan.

Kort samengevat is cellulitis gewoon vet. Of je nu overgewicht hebt of niet, iedereen kan er last van krijgen. Je moet echt aan de slag gaan om van die vervelende cellulitis af te komen.

Je moet beginnen met het veranderen van je levensstijl. Wij raden je aan om te beginnen met te kijken naar wat je eet. Dit is geen tijdelijk dieet. Je moet voor de rest van je leven gezond eten. Maar een paar keer zondigen is toegestaan.

Het anti-cellulitis dieetplan

Het anti-cellulitis dieetplan

Het woord ‘dieet’ is voor veel mensen erg ongemakkelijk. Maar hier gebruiken we het als een synoniem voor toewijding en verantwoordelijk als het gaat om de veranderingen die je moet maken en die je vast moet houden. Om cellulitis te verminderen, moet je levensmiddelen eten die weinig suiker en vet bevatten. 

Om te beginnen kun je het volgende dieetplan toepassen op je dagelijkse maaltijden. Je zult het ophopen van vet vermijden en je lichaam ondersteunen bij het ontgiften. Daarmee kun je de ziektes voorkomen die deze gifstoffen veroorzaken.

De belangrijkste tips

 • Eet elke drie uur. Je moet de hoeveelheid voedsel die je op een dag eet verspreiden over de maaltijden en toegestane snackmomenten.
 • Sla het ontbijt niet over. Je moet niet meer dan vier uur wachten tot je je eerste maaltijd eet na het wakker worden. Dit is erg belangrijk om je lichaam goed te laten functioneren.
 • Vermijd snoep omdat dit geconcentreerde suikers bevat. Je kunt jezelf natuurlijk wel af en toe een snoepje veroorloven, maar onthoud dat je ze niet dagelijks moet eten. Idealiter zou je ze hooguit 1 keer per week moeten eten.
 • Gooi geraffineerde koolhydraten uit je dieet. Eet geen meel, rijst, witbrood of gewone pasta meer. Je kunt ze vervangen door meergranen-alternatieven. Die zijn gezond en je zult geen verschil proeven.
 • Voeg weinig zout toe aan je maaltijden. Zout draagt bij aan het vasthouden van vocht wat een oorzaak is van het ontstaan van cellulitis.
 • Eet geen slechte vetten. Vergeet gefrituurd voedsel, het vel van gebraden kip, boter en melkproducten. Vermijd het eten hiervan zo veel mogelijk.
 • Zeg je ondeugden vaarwel. Je moet geen cafeïne meer nuttigen. Het is één van je grootste vijanden omdat het vaatvernauwing veroorzaakt en het ontstekingen veroorzaakt in de weefsels van de huid. Vervang frisdrank en koffie door thee. Laat in het bijzonder alcohol, sigaretten, pittig eten en kruiden staan.
Donuts

3 belangrijke fruitsoorten in een anti-cellulitis dieetplan

1. Grapefruit

Deze fruitsoort helpt je op meerdere manieren bij het gevecht tegen cellulitis. Het is rijk aan vitamine A, B en C. Het helpt ook bij het verliezen van gewicht, het geeft je een vol gevoel en het vermindert je hongergevoel.   Daarom raden wij je aan om elke dag te beginnen met een glas grapefruitsap. Deze fruitsoort verlaagt ook je cholesterolniveaus. Verder helpt het je ook om hartziektes en diabetes te voorkomen.

2. Ananas

Ananas helpt tegen het vasthouden van vocht, het houdt je dikke darm gezond en ontgift je lichaam. Het bevat verder vitamine C en het helpt je bij het verliezen van je extra kilo’s.

Eet drie plakjes per dag, bijvoorbeeld bij elke maaltijd.

Ananas

3. Appel

Deze fruitsoort heeft een speciale kracht tegen cellulitis. Het zorgt ervoor dat eten zich gemakkelijker en sneller door het darmkanaal voortbeweegt. Een gemiddelde appel bevat maar 80 calorieën. Het zorgt er daarmee ook voor dat je een vol gevoel krijgt en dat je afvalt. 

Je zou ook meloen, kumquat en granaatappel moeten eten. Ze smaken heerlijk en bevatten veel vitamines die perfect passen in een anti-cellulitis dieetplan.

Ze zijn ook uitstekende snacks en je kunt ze eten met noten.

Wat kun je nog meer doen om cellulitis te bestrijden?

We hebben al aangegeven dat het aanpassen van je dieet de beste manier is om cellulitis te bestrijden. In aanvulling op wat we al hebben uitgelegd, raden we je aan om:

 • Niet elke dag hoge hakken te dragen.
 • Strak zittende kleding te vermijden.
 • Nee te zeggen tegen stress, omdat dit hormonale schommelingen veroorzaakt en de distributie van vet aanpast.
 • Beweeg voldoende. Loop een half uur, ga de trap op en af of ga een stuk fietsen. Vergeet niet om te bewegen want het heeft veel voordelen voor de gezondheid.

Een anti-cellulitis dieetplan is een uitgebalanceerd dieet. Het doel is om je levensstijl te transformeren en niet om je dieet te beperken. Geniet van de verandering en onthou in het bijzonder dat je lichaam een tempel is die goed moet beschermen. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Rynders CA., Thomas EA., Zaman A., Pan Z., et al., Effectiveness of intermittent fasting and time restricted feeding compared to continuous energy restriction for weight loss. Nutrients, 2019.
 • Ferrarese R., Ceresola ER., Preti A., Canducci F., Probiotics, prebiotics and synbiotics for weight loss and metabolic syndrome in the microbiome era. Eur Rev Med Pharmacol Sci, 2018. 22 (21): 7588-7605.
 • Swift DL., McGee JE., Earnets CP., Carlisle E., et al., The effects of exercise and physical activity on weight loss and maintenance. Prog Cardiovasc Dis, 2018. 61 (2): 206-213.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.