De indrukwekkende redenen om aloë vera in te vriezen

Profiteer van alle indrukwekkende voordelen van aloë vera. Leer om aloëveragel in te vriezen om het vers te houden voor toekomstig gebruik.
De indrukwekkende redenen om aloë vera in te vriezen

Laatste update: 25 januari, 2019

Een ding is zeker: de voordelen van aloë vera zijn ontelbaar. Aloë vera is het perfecte middel voor je huid, maar het kan ook een goede ondersteuning en reiniging zijn voor je stofwisseling. Soms moeten we echter het op een andere manier gebruiken om de meeste voordelen uit deze plant te halen. Een van de methodes is om aloë vera in te vriezen.

Aloë vera heeft geleiachtig vruchtvlees en dit betekent dat het moeilijk kan zijn om dit op juiste manier te conserveren. Dat is het punt waarop het belangrijk is om aloë vera in te vriezen. Het is een makkelijk proces met ontelbaar veel voordelen voor het verzorgen van je huid en het behouden van je gezondheid.

De redenen om aloë vera in te vriezen

Aloëveragel

Aloë vera heeft veel eigenschappen en vele daarvan werken direct. Echter, wanneer de gel wordt blootgesteld aan kou, UV-straling, wind, stof en andere elementen, kan hij zijn effectiviteit verliezen. Daarom is het belangrijk om de aloëvera in te vriezen.

Ook zijn er andere manieren om de gel te bewaren, zoals het inblikken in een mason jar.

Wat moet je doen om aloë vera in te vriezen?

Aloë Vera
  • Om de aloëvera gel in te vriezen, is het verzamelen van de aloëverabladeren het eerste wat je doet. Aloë groeit twee of drie keer per jaar. Je moet de bladeren plukken tijdens de eerste groei van het jaar. 
  • Na het verzamelen van de bladeren, haal je de buitenkant er van af. Je hebt een scherp mes nodig om dit te kunnen doen. Wees voorzichtig om de gel aan de binnenkant niet te beschadigen. 
  • Wanneer je de schil eraf gehaald hebt, doe je de gel in een plastic bakje. Het beste is om een ijsblokjesvorm te gebruiken. Hier kan je de porties namelijk makkelijk in gescheiden houden. Aangezien het een mal is, zal de gel gemakkelijk vormen naar de ruimte.
  •  Gebruik alle gel van de bladeren. De ijsblokjesvorm moet niet helemaal gevuld zijn. Wanneer je dit hebt gedaan, leg je de vorm in de vriezer.
  • Hierdoor kan je de gel zolang bewaren als je wilt. 

Hoe gebruik je aloëveragel?

Het invriezen van aloë vera geeft veel voordelen. Het feit dat het zijn eigenschappen behoudt, is een van de redenen om dit te doen.  Ook behoud het zijn consistentie.

Het aanbrengen nadat het in de koelkast heeft gelegen voor een paar dagen is makkelijk. Na een paar minuten heeft de gel weer zijn normale gelei-achtige textuur.

De voordelen van het gebruik van aloë vera

Aloë Vera op de Huid

Deze gel is erg aanbevolen wanneer het aankomt op lichte verbranding van de huid door de zon. Aloë vera kan worden gebruikt als crème op het letsel. Dit helpt zowel de pijn te verlichten als de negatieve effecten van de verbranding tegen te gaan. Dit is hoe je het kan gebruiken:

  • Was het getroffen gebied.
  • Vervolgens breng je voorzichtig de aloëveragel aan.

Ook is dit middel aan te raden om spataders te behandelen. Spataders kunnen ontstoken raken door een hoge bloeddruk. Dit creëert een obstakel dat je bloeddruk kan verhogen. Dankzij de pijnstillende eigenschappen, helpt aloë vera de ontstekingen in spataders te verminderen.

Ook is het erg aan te raden wanneer je last hebt van blaren, irritatie of schimmel aan je voeten. Voor gevallen zoals deze kan de gel grote verlichting bieden.

Wanneer je besluit om deze gel te gebruiken voor de blaren op je voeten, kan je dit het beste doen voordat je gaat slapen. Dit is omdat je voeten dan minder contact maken met andere oppervlakten en de gel zo goed kan intrekken.

Aloë vera bij huidproblemen

De voordelen van het invriezen van aloë vera stoppen hier nog niet. Het is ook erg effectief om huidproblemen en acne aan te pakken. Dit is hoe je dat kunt doen:

  • Hiervoor is aan te raden om meerdere porties klaar te hebben voor de dag. Op deze manier kan je het zowel in de ochtend als in de avond gebruiken.
  • Je moet je gezicht wassen met lauwwarm water, 30 minuten nadat je de gel hebt aangebracht.

Vergeet ook niet dat dit een geweldig hydraterend masker is.

Er zijn vele natuurlijke recepten die aloë vera gebruiken. Een van de beste manieren om er zeker van te zijn dat je genoeg gel hebt, is om deze in te vriezen. Dit is een geweldige oplossing met veel voordelen. Probeer het eens! 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.