Het 10-daagse suiker ontgifting dieet

Hoewel het in het begin misschien moeilijk is, is de waarheid dat een dieet zonder suiker echt kan helpen om vele lichaamsfuncties te verbeteren en de ontgifting te bevorderen.
Het 10-daagse suiker ontgifting dieet

Geschreven door Katherine Flórez

Laatste update: 24 augustus, 2022

In dit artikel gaan we het hebben over het suiker ontgifting dieet.

Je lichaam is een motor die zijn brandstof haalt uit alle voedingsmiddelen die je eet. Als je grote hoeveelheden nuttige producten eet, zal je lichaam in goede conditie blijven werken, maar als je in plaats daarvan kiest voor voedingsmiddelen die slecht voor je gezondheid zijn, zal je lichaam problemen gaan krijgen.

Kijk naar deze vergelijking:

  • Je hebt een auto die in een perfectie staat is. Hij werkt het beste op diesel of benzine.
  • Desondanks besluit je op een dag om een andere brandstof in de auto te doen.
  • Plotseling begint de motor problemen te krijgen en stopt al snel met z’n werk.

Dit voorbeeld is een goede manier om uit te leggen hoe je lichaamsfuncties zijn gebaseerd op het type voedsel dat je eet. Als je jezelf vraagt of je wilt dat je belangrijkste ‘transportmiddel’ in staat is om je de rest van je leven te verplaatsen, zou het antwoord altijd een duidelijke ‘ja’ moeten zijn.

Als je het hebt over de voedingsmiddelen die je regelmatig consumeert als onderdeel van je dieet, is het belangrijk om extra nadruk te leggen op suiker. Dit ingrediënt zit in een aanzienlijk aantal voedingsmiddelen.

Suiker is een van de gevaarlijkste producten ter wereld. Het wordt geassocieerd met het ontstaan van bepaalde aandoeningen zoals kanker, diabetes, hartaandoeningen en andere problemen.

Dit is precies de reden waarom we willen dat dit product nader overwogen wordt en willen benadrukken hoe belangrijk het is om dit product verstandig te gebruiken.

Het Mark Hyman suiker ontgifting dieet

Suiker

Alles hierboven in aanmerking genomen, had iemand het idee dat we onze dagelijkse suikerinname moeten controleren. De insteek is om via dit dieet de ontgifting van het lichaam te bevorderen en om suiker volledig te elimineren.

De persoon die dit ontwikkeld heeft, is dr. Hyman, die het het ‘Het Mark Hyman-dieet’ (suiker ontgifting dieet) noemde. Het doel van het dieet is om het omgekeerde effect van suikerverslaving te bevorderen. Dit zal je lichaam trainen niet afhankelijk te zijn van suiker terwijl het het overschot aan suiker elimineert.

Hieronder vind je de 10 basisideeën van het Mark Hyman suiker ontgifting dieet, dat je in 10 dagen uit kunt voeren. Probeer het dus zelf!

1. Zorg dat je het nodig hebt

Je dieet samenstellen is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen als mens. Het aanpassen is een complex proces, maar het is nodig voor de gezondheid van je lichaam. Deze beslissing moet genomen worden terwijl je weet dat je je lichaam moet ontgiften.

2. Maak de beslissing zonder protocollen

Zoals de titel al aangeeft, moet je bij deze stap onmiddellijk stoppen en geen gram suiker meer consumeren. Dat verwijst naar alles dat suiker en afgeleiden daarvan bevat, met name naar snoep en desserts.

3. (Light) dranken

Dranken die een hoge calorische waarden hebben, zijn overal verkrijgbaar en mensen consumeren deze behoorlijk regelmatig. Dit is het geval met koffie en zoete thee, sportdranken en frisdrank die dus voornamelijk suiker in het lichaam stoppen. Deze dranken kunnen nog gevaarlijker zijn dan vaste voedingsmiddelen.

4. Consumeer eiwit

Eiwit

Suiker geeft het lichaam energie, maar er zijn andere opties die veel gezonder zijn. Dit is dus het geval met eiwitEiwitten worden gezien als een uitstekende bron van energie en zijn koolhydraatvrij.

Het is een goed idee om producten als eieren, noten, vis en kip in je dieet op te nemen.

5. Koolhydraten, alleen zoals ze voorkomen in groentes

Je lichaam heeft een heleboel koolhydraten nodig en sommige groentes bevatten deze voedingsstoffen. Daarom zouden ze in je dieet opgenomen moeten worden gedurende tien opeenvolgende dagen, omdat dit de beste manier is om je lichaam te ontgiften.

6. Plantaardige vetten om suiker te bestrijden

Vetten uit plantaardige bronnen zijn gezond. Ze zorgen niet voor gewichtstoename, maar dragen wel bij aan het bestrijden van hoge bloedsuikers. De beste optie is om gebruik te maken van producten als avocado, walnoten en kokosolie in je dieet.

7. Voorkom verleidingen

Gezwollen Benen

Je omgeving kan gevuld zijn met ongezonde voedingsmiddelen, snoep of fastfood en dergelijke. Dat is de reden dat je altijd een noodsnack bij de hand moet hebben, gemaakt van producten die in je dieet passen. Alle van de bovengenoemde voedingsmiddelen zijn dus geschikt.

8. Controleer je ademhaling om stress te verminderen

Adem minimaal vijf keer rustig en diep in en uit voor elke maaltijd om het vetmetabolisme van je lichaam te veranderen. Dit zal je lichaam ook helpen met ontspannen en voorkomt de productie van cortisol.

                Lees ook dit artikel:
9 voedingsmiddelen die stress verminderen

9. Vermijd slechte gewoontes

Voor sommige mensen is het probleem dat zij slechte gewoontes hebben. Het eten van gluten en melkproducten en roken zijn namelijk de grootste oorzaken van ontstekingen. Als je lichaam deze symptomen vertoont, kan het zijn balans verliezen wat betreft de hoeveelheid suiker in het bloed.

10. Slaap goed

Als je de minimale hoeveelheid van acht uur slapen onderbreekt, stimuleert dat de hongerhormonen. Dat is waarom je bij het wakker worden grote behoefte hebt aan grote hoeveelheden suiker. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Ruapeng D., Thongprayoon C., Cheungpasitporn W., Harindhanavudhi T., Sugar and artificially sweetened beverages linked to obesity: a systematic review and meta analysis. QJM, 2017. 110 (8): 513-520.
  • Abdelhamid AS., Brown TJ., Brainard JS., Biswas P., et al.., Omega 3 fatty acids for the primary and secondary prevention of cardiovascular disease. Cochrane Database Syst Rev, 2018.
  • Landi F., Calvani R., Tosato M., Martone AM., et al., Protein intake and muscle health in old age: from biological plausibility to clinical evidence.  Nutrients, 2016.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.