Heerlijke smoothie voor gewichtsverlies

7 juli 2016
Deze smoothie zou alleen moeten worden gebruikt als aanvulling op een gezond, gebalanceerd dieet. De ingrediënten zullen helpen om vet makkelijker te verbranden en vochtretentie tegen te gaan.

Deze heerlijke smoothie voor gewichtsverlies met appel, citroen en grapefruit kan ongelooflijk goed van pas komen bij het afvallen. Het is een eenvoudige toevoeging aan je dieet die ervoor zal zorgen dat je sneller verzadigd bent. Bovendien zal het je helpen vochtretentie te voorkomen.

Wanneer je de drank regelmatig drinkt bij het ontbijt of na het avondeten, zul je al binnen twee weken resultaat beginnen te zien.

Onthoud echter wel dat je daarnaast ook een gebalanceerd en gevarieerd dieet aan moeten houden. Vermijd daarbij een sedentaire leefstijl en beoefen zoveel mogelijk aan lichaamsbeweging.

Appel, citroen en grapefruit: een afslankende combinatie

Je weet waarschijnlijk al lang weet dat er geen wonderdieet bestaat om af te vallen. Toch zal de juiste voeding je uiteindelijk wel helpen om de resultaten te behalen waar je naar verlangt. Gezond gewichtsverlies is mogelijk, zolang je veel aandacht besteedt aan wat je eet.

Dus… waarom begin je niet heerlijke vruchten als appels, citroenen en grapefruit dagelijks in je dieet op te nemen? We leggen graag uit waarom juist deze vruchten zo’n uitstekende keuze zijn in de strijd tegen de kilo’s.

Groene appels, de vrucht voor gewichtsverlies

Er bestaan veel verschillende soorten appels, maar in deze smoothie maken we gebruik van een groene appelsoort. Deze zijn bij voorkeur biologisch. We gebruiken in deze smoothie voor gewichtsverlies ook de schil. Daarom kun je het beste proberen om appels te kopen die zo natuurlijk mogelijk zijn en vrij zijn van pesticiden.

Ontdek ook:
De gezondheidsvoordelen van groene appels op een lege maag

 • Groene appels bevorderen de stofwisseling.
 • De schil van bevat pectine, een stof die het lipidengehalte in je lichaam reguleert. Hierdoor zijn groene appels een goed hulpmiddel in de strijd tegen obesitas. Pectine kan namelijk helpen om zelfs de oudste vetophoping op te breken.
 • Ze houden je bloedsuikerspiegel in balans.
 • Ze bevatten een grote hoeveelheid vitamines en mineralen. Deze verbeteren de cardiovasculaire gezondheid.
 • Ten slotte zijn groene appels zijn zeer verzadigend omdat ze rijk zijn aan vezels. Dit betekent dat deze vrucht zowel vochtretentie als constipatie kan tegengaan.

Citroenen, de sleutel tot een goed gebalanceerde pH-waarde

Citroenwater

We hebben het al vaker gehad over hoe belangrijk het is om de zuurgraad in je dieet te verlagen. Ook hebben we het vaker over het belang van de eliminatie van gifstoffen die ontstekingen en ziektes veroorzaken. Dit allemaal om de werking van een groot deel van de organen in je lichaam te optimaliseren.

Door elke dag een glas water met citroensap te drinken, kun je de verwijdering van vet vergemakkelijken. Dit wordt gedaan door middel van “gedwongen verdwijning.” Dit houdt in dat vet minder weerstand biedt tegen verbranding.

 • Citroensap kan helpen om het gehalte slecht cholesterol te verlagen. Ook vergemakkelijkt het de bloedsomloop.
 • Daarnaast verbetert het de spijsvertering, waardoor je lichaam beter in staat is om voedingsstoffen te absorberen. Ook helpt het voorkomen dat gifstoffen via je darmen in je bloedbaan terecht komen.
 • Het citroenzuur van citroenen is goed voor je lever.
 • De antioxidanten en het vitamine C uit citroenen versterken je immuunsysteem.

Hierdoor kun je met een sterke lever en een sterk immuunsysteem aan je dieetplan beginnen. Zo kun je het ontstaan van nieuwe vetophopingen tegengaan.

Grapefruit: goed om vochtretentie te verminderen en ontstekingen te remmen

Vergeet niet dat deze smoothie van appel, citroen en grapefruit niet de voornaamste verandering moet zijn in je dieet om af te vallen. Deze smoothie voor gewichtsverlies is slechts bedoeld als aanvulling. Het is bedoeld om je te helpen de dag goed van start te gaan of om je drang naar eten na het avondeten te beperken.

Deze ingrediënten bevatten geen proteïnen of ijzer. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je alle overige voedingsstoffen die je nodig hebt gedurende de dag via ander voedsel binnenkrijgt.

 • Door grapefruit aan deze smoothie toe te voegen krijg je een krachtig vochtafdrijvend middel. Dit zal helpen om afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen die anderzijds ontstekingen en vochtretentie zouden kunnen veroorzaken.
 • De grapefruit ondersteunt de groene appel en het citroensap. Probeer dus altijd biologische grapefruit te kopen: alleen deze zal de hoogste kwaliteit antioxidanten en vitamines bieden.

Recept voor deze smoothie voor gewichtsverlies

Smoothie voor gewichtsverlies

Ingrediënten

 • 1 groene appel
 • Het sap van 1 citroen
 • Het sap van 1 grapefruit
 • 200 milliliter water
 • Optioneel: honing of stevia

Bereiding

 • Je kunt deze smoothie al binnen vijf minuutjes klaar hebben. Allereerst was je de groene appel goed schoon en snijd je hem in stukjes.
 • Doe de stukjes appel dan samen met het citroensap, het grapefruitsap en het water in de blender. Mix de ingrediënten door elkaar tot het mengsel een gladde consistentie heeft.
 • Als je de smoothie wat zoeter wilt maken of de zuurheid in balans wilt brengen, dan kun je een eetlepel honing of een beetje stevia te voegen.

Drink deze smoothie voor gewichtsverlies elke ochtend bij het ontbijt. Vergeet niet om daarnaast een gebalanceerd dieet aan te houden dat rijk is aan proteïnen en weinig onverzadigde vetten bevat. 

 • Dow, Going, Chow, Patil, & Thomson. (2012). The effects of daily consumption of grapefruit on body weight, lipids, and blood pressure in healthy, overweight adults. Metabolism, 61(7), 1026-1035.
 • Findings on Inflammation Reported by Investigators at CIBERobn (Helichrysum and Grapefruit Extracts Boost Weight Loss in Overweight Rats Reducing Inflammation). (2015). 1823.
 • Onakpoya, I., O’Sullivan, J., Heneghan, C., & Thompson, M. (2017). The effect of grapefruits ( Citrus paradisi ) on body weight and cardiovascular risk factors: A systematic review and meta-analysis of randomized clinical trials. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 57(3), 602-612.
 • Studies from University of Talca Yield New Information about Cholesterol. (2015). Obesity, Fitness & Wellness Week, 3503.